יום חמישי, 18.12.2025 שעה 19:13
ליגה ספרדית 25-26
4320-4917ברצלונה1
3916-3417ריאל מדריד2
3513-3115ויאריאל3
3416-3017אתלטיקו מדריד4
3016-2016אספניול5
2519-2516בטיס6
2322-1517אתלטיק בילבאו7
2219-2016סלטה ויגו8
2024-2416סביליה9
2018-1316חטאפה10
1920-1916אלצ'ה11
1817-1416אלאבס12
1816-1316ראיו וייקאנו13
1723-1816מיורקה14
1624-2016ריאל סוסיאדד15
1520-1416אוססונה16
1525-1516ולנסיה17
1530-1516ג'ירונה18
1026-716אוביידו19
928-1615לבאנטה20

משחקים של כבוד: לואיס סוארס בצומת דרכים

בעיצומה של התקופה הקשה בקריירה ואחרי סכסוך עם סימאונה, שחקן העונה שעברה יחזור ב-17:15 למקום שהשאיר בו צלקת: ברצלונה. שידור חי בערוץ ONE

|
לואיס סוארס. צומת דרכים (רויטרס)
לואיס סוארס. צומת דרכים (רויטרס)

בלוח הזמנים העמוס שקיים בכדורגל העולמי, בין משחקי הליגה, הגביעים, אירופה והמשימות הבינלאומיות, תקופה של חצי שנה מרגישה כמו נצח. תשאלו את לואיס סוארס. בקיץ האחרון הוא היה על פסגת הכדורגל הספרדי כשסחב על גבו את אתלטיקו מדריד לאליפות גדולה, שסידרה לו גם את תואר מצטיין העונה בלה ליגה. מי שהיה מסממני כישלונות הניהול בברצלונה, עם העברתו הכמעט חינמית של האורוגוואי לבירת ספרד, הפך בחודשים האחרונים לסמל ההידרדרות החדה של הקולצ’ונרוס.

קללות שתועדו היטב במצלמות לעבר המאמן, דייגו סימאונה, ירידה חדה בתפוקה וכשהוא כמעט לא משלים 90 דקות באף משחק העונה, מציגים את התמונה הברורה ואולי הבלתי נמנעת: לואיס סוארס ייפרד בקיץ הקרוב מאתלטיקו, ואולי מהכדורגל האירופי כולו. אבל בכל זאת, יש מונדיאל באופק ואם יוביל את אורוגוואי להשגת הכרטיס המיוחל, הוא כמובן ירצה להגיע כשחקן רלוונטי ובכושר המוכר, אז האם ‘אל פיסטולרו’, שחקן העונה אשתקד, כבר לא יחזור להציג רגעי קסם על הבמות הגדולות ביותר?

ובכן, התשובה לכך יכולה להגיע כבר הערב (ראשון, 17:15), דווקא בקאמפ נואו, דווקא מול ברצלונה, בקרב שבמידה מסוימת יכול לשנות גם את עתידו. המשחק, כמו כל משחקי הליגה הספרדית, ישודר בערוץ ONE למנויי HOT, מנויי yes, סלקום TV ופרטנר TV.

על מי ללכת במפגש בין בארסה לאתלטיקו?

בעידן הנוכחי אנחנו מקבלים יותר ויותר כדורגלני על שבזכות אורח חייהם וניהול נכון של הגוף, מצליחים לשמור על כושר פנומנלי, גם בגילאים בהם אחרים כבר מזמן בשלב הבא. כריסטיאנו רונאלדו ולזלאטן איברהימוביץ’ הם הדוגמה הטובה ביותר לכך, אך לא כולם יחידי סגולה. בחודש שעבר חגג סוארס את יום הולדתו ה-35 וגם הוא לא ממש חושב על פרישה, אך ‘ריקוד אחרון’ בארצות הברית בהחלט בא בחשבון. החלוץ האורוגוואי נמצא בצומת דרכים חשובה ובתקופה הקשה בקריירה שלו, אבל יש לו עוד מטרות, ואחת מהן עומדת לפניו בקאמפ נואו.

תמונת מראה לאתלטיקו כולה

צריך להיות הוגנים. זה ממש לא רק לואיס סוארס שלא מתפקד באתלטיקו מדריד, מודל 2021/22, אבל הציפייה ממנו היא שהוא זה שיושיע. ז’ואאו פליקס כבר מזמן לא מה שציפו (ושום מילה על 120 מיליון האירו), אנטואן גריזמן לא התאושש מטראומת ברצלונה וגם שחקני המפתח דוגמת מרקוס יורנטה לא מספקים את הסחורה. מעל כולם בולט האיש על הקווים, סימאונה, שאחרי עשור מוצלח בו שינה את אתלטיקו מן הקצה אל הקצה, נראה אובד עצות, כזה שמסתכסך גם עם הכוכבים שלו.

לואיס סוארס. נראה חסר אנרגיה (La Liga)לואיס סוארס. נראה חסר אנרגיה (La Liga)

אלופת ספרד תגיע למפגש מול בארסה מהמקום הרביעי בטבלה, לא רע על הנייר, אבל במרחק 14 נקודות מהמוליכה ריאל מדריד. וזה רע. הפסד בקאמפ נואו עלול להוריד אותה מקום אחד למטה ובדיוק בערב הזה, שעלול אולי להוציא את הקולצ’ונרוס מהתמונה, צריך איש אחד ששוב יתעלה. סוארס שותף העונה ב-20 משחקי ליגה וכבש שבעה שערים.

לשם השוואה, בעונה שעברה כבש 21 ב-32 מחזורים כולל שער אליפות מול אוססונה ומהפכים בניצוחו, כך שהתקופה ירדה משמעותית, ואולי גם החשק. בסיבוב הקודם הוא הוביל לניצחון על בארסה עם שער ובישול, אך השבועות האחרונים הם כאלה שיעדיף לשכוח, כאשר לא הבקיע בשמונה משחקי ליגה רצופים.

סוארס ידע לאורך הקריירה להגיע למשחקים גדולים. רק לאחרונה הוא גם כבש שער ניצחון יקר במדי נבחרתו וקירב אותה צעד לגביע העולם בקטאר, אך במדי הקולצ’ונרוס כאמור, משהו לא מתחבר העונה. האורוגוואי נראה לעיתים אבוד על המגרש וחסר אנרגיות, מתקשה לקבל כדורים וגם מרבה לרדת לספסל, לא לפני שמסנן קללה שנתפסת בעדשה ומתפשטת ברשתות החברתיות. לסוארס יש חשבון פתוח עם ברצלונה, “קראו לי מבוגר”, אמר לפני שהוביל את אתלטיקו לאליפות אשתקד. אז יש לו הזדמנות נוספת להחזיר לקטלונים על הפרידה שהותירה בו צלקת ואולי אפילו להראות לקבוצתו הבאה שכוחו עדיין במותניו.

לואיס סוארס מאוכזב (רויטרס)לואיס סוארס מאוכזב (רויטרס)

משבר ביחסים

סימאונה פשוט התמוגג מסוארס בשנה הראשונה ביחד. המאמן הרעיף שבחים וראה את אחד מהחלוצים הטובים בעולם במלוא הדרו. זה נראה היה תיאום מושלם לשלהי הקריירה של האורוגוואי, אך כאמור, כמה חודשים הם הרבה זמן בכדורגל. צריך לומר את האמת, גם שבעת שעריו של האורוגוואי והתקופה הארוכה ביחס אליו בה לא הבקיע, עדיין ממקמים אותו בפסגת המבקיעים בקבוצה.

ייתכן כי הוא לא הבעיה במידה רבה, אבל הוא כבר לא הבאנקר של צ’ולו. אתלטיקו חווה את אחת התקופות הרעות ביותר שלה תחת סימאונה ולאחרונה, אחרי שספגה 2:1 מסביליה ורשמה הפסד שלישי ברציפות בליגה (דבר שלא קרה מאז 2011), מה שתפס את הכותרות אחרי המשחק היה דווקא רגע החילוף של סוארס.

האורוגוואי חזר ל-11 אחרי שני משחקים והוחלף בדקה ה-58, ומאוד לא אהב את זה. כשירד מהדשא, מצלמות הטלוויזיה תיעדו אותו מקלל את מאמנו (“אידיוט, *** אמא שלו, תמיד אותו הדבר”). לאחר מכן התיישב על הספסל ונראה עצבני במיוחד. ב-10 המשחקים שקדמו לאותו משחק הוא כבש רק פעם אחת, נגד ולנסיה, ומאז כאמור עדיין לא מצא את הרשת.

ומה הלאה?

ראשית, עוד לפני שעונת 2021/22 תגיע לסיומה, יש לסוארס משימה גדולה במדים הלאומיים. כאמור, אורוגוואי עדיין לא הבטיחה את הכרטיס למונדיאל בקטאר בסוף השנה והשחקן הכי גדול שלה בשנים האחרונות, ואולי מאז ומעולם, ינסה להעניק לה את הכרטיס לטורניר שיהיה ככל הנראה האחרון שלו עם הנבחרת, בה עשה חיל וכבש 66 שערים ב-129 הופעות.

לצד זאת, מיום ליום גוברים בספרד הדיווחים על כך שזוהי שנתו האחרונה של סוארס באתלטיקו, ובספרד, ואולי באירופה. אינטר מיאמי של דייויד בקהאם היא אופציה, חזרה לאורוגוואי לא נשקלת בשלב הזה, אך איחוד עם סטיבן ג’רארד באסטון וילה המתחדשת דווקא כן נמצא על הפרק. כאמור, המטרה של החלוץ היא להגיע רלוונטי לגביע העולם כך שסביר להניח שיעדיף למצות את האופציות בליגות האטרקטיביות יותר.

כך או כך, בספרד טוענים כי סוארס יכריע באשר לעתידו רק בחודש יוני כאשר חוזהו יפוג בבירת ספרד, ועד אז יש עוד כמה חודשים וזה, כאמור, נצח במונחים של ספורט. סוארס אולי לא יישאר בעצמו, אך ירצה להשאיר חותם, מזכרת לאוהדים ובעיקר לעצמו, שהוא עדיין כאן למעמדים הגדולים.

לואיס סוארס (La Liga)לואיס סוארס (La Liga)



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
לאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
נגןכך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
כך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
/* LAST / NEXT ROUNDs */