יום שני, 23.02.2026 שעה 04:39
ליגת העל Winner 25-26
5523-5424הפועל ב"ש1
4825-4823בית"ר ירושלים2
4628-5024מכבי ת"א3
4526-4424הפועל ת"א4
3925-4624מכבי חיפה5
3535-4024הפועל פ"ת6
3145-4023מכבי נתניה7
2933-2524בני סכנין8
2649-3024עירוני טבריה9
2442-3424עירוני ק"ש10
2440-3024הפועל חיפה11
2347-3024מ.ס אשדוד12
2035-2224הפועל ירושלים13
1157-1724מכבי בני ריינה14

יעל ארד ביקרה את חזיזה, הקשר לא נותר חייב

יו"ר הוועד האולימפי על השחקן שאמר 'חזרנו כמו גברים': "ממליצה לחיפה על סדנה לחשיבה מגדרית". חזיזה: "כשאומרים שנשים לביאות אז לא יוצאים נגד"

|
יעל ארד ודולב חזיזה (איציק בלניצקי ושחר גרוס)
יעל ארד ודולב חזיזה (איציק בלניצקי ושחר גרוס)

יו”ר הוועד האולימפי, יעל ארד, החליטה לספק את התייחסותה היום (שלישי) לאירועי משחק העונה, ובחרה להתמקד בציטוט של שחקן מכבי חיפה, דולב חזיזה, שאמר: “יצאנו מחדר ההלבשה ושיחקנו כמו גברים!”. המדליסטית האולימפית ביקרה את צורת ההתנסחות בפוסט בפייסבוק, אך הקשר לא נשאר חייב.

“אני לא אוהדת גדולה של כדורגל ולא צופה אדוקה במשחקי הליגה הישראלית אבל אתמול הבן שלי תום צפה במשחק של מכבי חיפה נגד הפועל באר שבע ואני חצי עין על המסך ועין בחצי עם המחשב סוגרת יום באימיילים. דרמת רז מאיר וההרחקה הסבה את תשומת ליבי ונשארתי על הספה עד סוף המשחק מרפרפת על הניסיון של באר שבע להשוות ולהימנע מהפסד”, פתחה ארד.

“מה שגרם לי בסוף המשחק להתרגז באמת היה משפט של אחד משחקני מכבי חיפה על התקרית שבה הורחק רז מאיר. פחות מעניין מבחינתי מה אמר ומדוע הורחק והאם זה מוצדק - עדיף שלא אכנס לסגנון ולשפה. מה שכן מעניין זו האמירה: ‘אחרי ההרחקה החלטנו שאנחנו גברים, נלחם כמו גברים, לא נוותר כמו גברים. גברים=נחישות, גברים=אופי. רק לגברים יש את מה שדרוש לחזור למשחק”, ביקרה ארד והוסיפה: “בחור צעיר שמשקף את מה שהוא שומע כנראה בחדר ההלבשה של המועדון המפואר והמדהים הזה. להתגייס בעת צרה, לעמוד בלחצים, לשחק בנחישות - אלה כלים מנטליים העומדים לכל אדם - אישה וגבר בהיותם מאומנים”.

יעל ארד (איציק בלניצקי)יעל ארד (איציק בלניצקי)

ארד סיכמה: “לינוי אשרם התמודדה עם לחצים מעט יותר גדולים ממה שקרה אתמול במשחק בבאר שבע וכך גם ארטיום דולגופיאט, אבישג סמברג, ירדן ג'רבי ושגיא מוקי כאלוף עולם ועם חבריו לזכייה במדליה בטוקיו. מכבי חיפה, שרצה לאליפות לצד מכבי ת"א והפועל באר שבע, מומלץ שתעשה סדנה לחשיבה מגדרית בחדר ההלבשה. ובהצלחה בספורט למועדונים ולשחקנים”.

חזיזה כאמור, הגיב לפוסט וכתב: “נשמה טובה אני משחק בקבוצה של גברים אז אני מתראיין ככה שאני מחמיא לשחקני הקבוצה שלי, לא הבנתי למה את מקשרת את זה למקום שלילי. שאומרים על נשים שנחלמו כמו לביאות אני לא רואה שמישהו יוצא נגד. עדיין מעריץ שלך בכל זאת”.

מוחמד אבו פאני ודולב חזיזה חוגגים (רדאד גמוחמד אבו פאני ודולב חזיזה חוגגים (רדאד ג'בארה)

גם אשתו של רז מאיר, נוי, הגיבה לפוסט: “היי יעל, אני מאוד מעריכה אותך ואת מטרת הפוסט! אבל במקרה הזה לצערי את מקשרת ומפרשת ממש לא נכון. יש מקום גדול לתחושות שקיבלת אך עדיין אין להן הצדקה. אתחיל במועדון מכבי חיפה- שמגיל קטן בעלי גדל שם על חינוך לשוויון בין נשים וגברים ובין כל אדם באשר הוא. אני אומרת לך כאן חד משמעית שאין מועדון כדורגל במדינת ישראל שתומך בשוויון נשים וגברים כמו המועדון של מכבי חיפה. זה אפילו לא נושא שעולה לשיח כי זה חלק מה-DNA של המועדון בכל מחלקותיו”.

מאיר המשיכה: “בנוגע לנאמר, בדרך כלל אדם מתאים את עצמו בסיטואציה רגשית לרוב האוכלוסייה שהוא נמצא בה, כדי לקבל אהדה או הזדהות. מיותר להסביר למה מתוך אינסטינקט יוצא לשחקן כדורגל שמעודד את השותפים שלו ללחימה (שבמקרה הם גם גברים) - חבורה של גברים. למילים יש משמעות אבל את המשמעות שלהם אנחנו בוחרים! במקום לגדל דור שנותן משמעות למילים שהוא שומע בעצמו ולקחת אותם תמיד למקום הטוב - יש הרגל לנסות ולתקן את העולם. אולי תשנו כבר טקטיקה? רז במקרה, רואה בכדורגל נשים לדוגמא את אותו טירוף שרואה בקריירה שלו. איך זה הגיוני אם הוא היה רואה את עצמו כגבר יותר חזק או נחוש מאישה? ההפך. לדעתנו אישה שבוחרת בכדורגל הרבה יותר נחושה וחזקה מנטלית מגבר. מרוב שזה מובן מאליו זה לא נושא בכלל לשיח”.

לסיכום כתבה מאיר: “אנחנו בוחרים איך לפרש מילים. לאותה מילה בשפה שונה משקל ומשמעות אחרת. אולי די לייצר אנטגוניזם? ובמיוחד כאחת שציינה כמה משמעות יש למובילי דעת קהל, אל תצרי סתם סטיגמה חדשה שלא קיימת. הסטיגמות כאן - הן שלך, אולי ממקרים קודמים. הגיע הזמן להתקדם. בנוסף מזמינה אותך לצפות איתי במשחק הבא בסמי עופר בחבורת גברים אמיתית. מבטיחה לך שנהנה”.

ברק בכר וג'וש כהן אחרי הניצחון בטרנר



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
למה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
/* LAST / NEXT ROUNDs */