יום שבת, 06.12.2025 שעה 12:01
ליגה ספרדית 25-26
3717-4215ברצלונה1
3613-3215ריאל מדריד2
3213-2914ויאריאל3
3114-2815אתלטיקו מדריד4
2414-2214בטיס5
2416-1814אספניול6
2015-1314חטאפה7
2020-1415אתלטיק בילבאו8
1715-1314ראיו וייקאנו9
1621-1914ריאל סוסיאדד10
1617-1514אלצ'ה11
1619-1614סלטה ויגו12
1623-1914סביליה13
1515-1214אלאבס14
1422-1515מיורקה15
1422-1314ולנסיה16
1218-1214אוססונה17
1226-1314ג'ירונה18
1022-715אוביידו19
926-1614לבאנטה20

"אני לא רונאלדו": בנזמה לא מחפש להיות הכוכב

ההשפעה של עזיבת הפורטוגלי, הדרישה של זידאן, העבודה עם ויניסיוס והמספרים המטורפים: לפני בילבאו ב-20:30, חלוץ ריאל מדריד מסביר על השינוי שעבר

|
קארים בנזמה (La Liga)
קארים בנזמה (La Liga)

“אני כבר שלוש שנים השחקן שהוא רצה לראות”. את המשפט הזה אמר קארים בנזמה בריאיון ל’פראנס פוטבול’, כשהוא מתייחס למאמנו הקודם, זינדין זידאן. בנזמה, שכבש העונה 23 שערים ב-26 משחקים בכל המסגרות, התייחס לדבריו של זידאן ב-2014, אז אמר מאמנו לשעבר: “אני מצפה ממנו להיות קילר ו’לטאטא’ את מה כל מה שעומד בדרכו’”. זה בדיוק מה שמלך השערים של ריאל מדריד עושה וינסה להמשיך לעשות גם הערב (ראשון, 20:30) בגמר הסופר קאפ הספרדי מול אתלטיק בילבאו.

הייחודיות של בנזמה והתרומה שלו למשחק ההתקפה השוטף של ריאל מדריד העונה, שבאה לידי ביטוי בשיתוף הפעולה הפורה שלו עם ויניסיוס, נמדדת לא רק בשערים שלו. הוא מגיע לאחור על מנת לקבל את הכדור, נראה קליל יותר מאי פעם ומעבר לזה – קבוצתי יותר מאי פעם. נתון שממחיש את זה הוא המסירות לתוך אזור נקודת הפנדל, כאשר בנזמה מוביל בפרמטר הזה בכל חמש הליגות הבכירות עם 58 מסירות שיצרו מצב ודאי לשער באזור המסוכן, כשהוא למעשה החלוץ היחיד ברשימה שכוללת בעיקר קשרים ומגנים שתוקפים מהאגפים. הוא גם נמצא באזור הפנדל כדי לכבוש את כמות השערים האסטרונומית שלו וגם מייצר מצבים לחברים שלו”.

אם תשאלו את בנזמה, זה לא פחות חשוב מהבקעת שערים. “אנחנו כבר לא טורחים להסתכל על מה שחקנים עושים על המגרש, רק על מי שמבקיע” אמר בריאיון לפראנס פוטבול, “זה קרה לי. לפעמים אני משחק גרוע, מבקיע ואז אומרים שהייתי הכי טוב. הכדורגל הפך לספורט שבו אנשים מסתכלים רק על הסטטיסטיקה ואני לא ממש אוהב את זה” הוסיף הסקורר הצרפתי.

אי אפשר להתעלם מהעובדה שתפנית מסוימת חלה בקריירה של בנזמה מאז עזב כריסטיאנו רונאלדו את ריאל מדריד בקיץ 2018. אם עד אז הצרפתי התעסק בעיקר ב”פינוי שטחים” שיאפשרו לפנומן הפורטוגלי לכבוש בקלילות ולסחוף את הבלאנקוס לארבע זכיות בליגת האלופות, הרי שמאז עזב הכוכב, בנזמה הוא המוציא לפועל העיקרי. לשם המחשה, מתוך 302 השערים שכבש בריאל מדריד, 110 נכבשו בשלוש וחצי השנים האחרונות, כאשר 192 הנותרים נפרסו על פני לא פחות מתשע עונות.

אלא שאם תשאלו את בנזמה, הוא לא תולה את השיפור בעזיבה של הפורטוגלי: “המשחק שלי לא השתנה מאז העזיבה של כריסטיאנו” הוא אומר, “זה עדיין אני כמו שאני, רק שעכשיו אני זה שמסיים את המצבים. אני שולט בדרך שלי. אני לא רונאלדו, ורונאלדו הוא לא בנזמה. כשרונאלדו שיחק בריאל הוא הבקיע 50 או 60 שערים בעונה, אז הייתי חייב להסתגל למציאות הזו. הייתי צריך לפנות יותר שטחים. מאז שהוא עזב, מה שהשתנה זה שהדברים יותר תלויים בי, אני זה שצריך להבקיע ולבשל לחברים שלי”.

ובחזרה להווה. אם בשלוש השנים האחרונות התלות של ריאל מדריד בבנזמה הייתה מוחלטת בכל הקשור להבקעת שערים, הרי שהעונה לא כך הדבר. החלוץ חווה שיתוף פעולה מושלם עם ויניסיוס שכבש העונה 15 שערים ובישל עוד תשעה בכל המסגרות, מספרים אותם רבים זוקפים לזכותו של הצרפתי, שכזכור, בעבר ביקר בחריפות את הברזילאי. “כולם זוכרים את מה שאמרתי עליו (“הוא משחק נגדינו”). אני יודע שבמשפט הזה, תרמתי לו” סיפר בנזמה, “כיום ויניסיוס הוא לא אותו שחקן. הוא עושה את מה שהיה מצופה ממנו כבר תקופה ארוכה. אני ידעתי שהוא מסוגל להרבה יותר, אז לימדתי אותו דברים, בייחוד איך לשחק ברחבה, איך להיות החלטי יותר, מתי לבעוט, מתי למסור. היום הוא ויניסיוס ג’וניור!”.

כשברקע הדיווחים סביב הגעתו של קיליאן אמבפה לבירת ספרד בקיץ, בנזמה ממשיך להוכיח משחק אחר משחק שכוחו עדיין במותניו. מעבר למספרים, הוא מגלה יכולות מנהיגותיות וברגעים רבים סוחב את ריאל על גבו. שיתוף הפעולה האפשרי שלו עם חלוץ פאריס סן ז’רמן, ממנו כבר קיבלנו טעימה בנבחרת צרפת, מצית את הדימיון. אבל בינתיים, הוא ממשיך להראות בכל פעולה שעוד לפני הגעתו הצפויה של חברו לטריקולור, הוא האיש שמסוגל להחזיר את הכתר האירופי לריאל, והפעם, להיות הגורם העיקרי לזריחה המחודשת של הבלאנקוס מעל שמי הכדורגל האירופי.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */