קלינגר שב לבלומפילד וכבר ראה את הנקודה בידו, אך שער דרמטי של תומר העניק לאדומים ניצחון. דוידה כבש ראשון בביצוע מרהיב, בנדה השווה באופן זמני

המשחק הראשון לשנת 2022 בליגת העל סידר לנו הערב (שבת) דרמה ענקית, בסיומה הפועל תל אביב גברה 1:2 על מכבי פתח תקווה וניר קלינגר בזכות שער ניצחון של יואב תומר בדקה ה-96. מאמן האדומים לשעבר, שערך הופעת בכורה על הקווים, ודאי לא ציפה לסיים כך את משחקו הראשון בתור מאמן פ”ת.
האדומים רשמו ניצחון שלישי ברציפות ועשו צעד נוסף לעבר הפלייאוף העליון. מנגד, קלינגר יכול להיות מאוד מאוכזב מההפסד של קבוצתו החדשה, שלפרקים נראתה טוב מאוד. המלאבסים נותרו במקום האחרון בטבלה והם סופרים הפסד חמישי ברציפות.

המחצית הראשונה הייתה די שקולה כשהאדומים שלטו יותר בכדור, בעוד האורחים ניסו לצאת בעיקר דרך התקפות מעבר. ארנסטס שטקוס רשם הצלה גדולה מנגיחה של ג’יימס אדניי, בעוד רז טוויזר נעצר על ידי אריק ינקו. לקראת סיום המחצית הראשונה, ירוסלב מיהליק הגיע להזדמנות טובה, אך פספס במעט את המסגרת.
האדומים פתחו את המחצית השנייה בצורה טובה והחלו להעפיל לחץ על השער של ינקו. בדקה ה-71 אושר דוידה העלה את המארחים ליתרון בשער אדיר. הקיצוני חלף על פני שלושה שחקנים, הטעה את ינקו וגלגל את הכדור לרשת במה שעשוי להיות אחד משערי העונה. היתרון של דוידה החזיק חמש דקות בלבד. לאמק בנדה ניצל הדיפה רעה של שטקוס על מנת להשוות את התוצאה. המלאבסים היו משוכנעים שהנקודה כבר בידיים שלהם, אך שער דרמטי של יואב תומר בדקה ה-96 העניק לאדומים את הניצחון החשוב ואיפשר להם לחגוג עם האוהדים בסיום.
