יום חמישי, 25.12.2025 שעה 16:53

כ-360 מיליון שקל הוקצו להקמת ושיפוץ מתקנים

בקרוב יפתחו מגרשים ואולמות חדשים? משרד התרבות והספורט צפוי לסיים את השנה עם התחייבויות של לא פחות מ-440 מיליון שקלים לפיתוח פרויקטים

|
ביקוש רב למגרשים חדשים (הדמיה, פייסבוק)
ביקוש רב למגרשים חדשים (הדמיה, פייסבוק)

האם בקרוב יגזרו סרטים רבים על הקמת אולמות ומגרשים? בשנה האחרונה נרשם ביקוש גבוה להקמת מתקני ספורט בישראל. לפי נתוני כספי התמיכה למתקנים של משרד התרבות והספורט שהגיעו ל-ONE, עד כה בשנת 2021 משרד התרבות והספורט הקצה תקציבים בגובה של 359.6 מיליון שקל לטובת הקמת פרויקטים חדשים ושדרוג של מתקנים קיימים.

לפי ההערכות, משרד התרבות והספורט צפוי לסיים את שנת 2021 עם התחייבויות בסכום גבוה במיוחד של כ-440 מיליון שקל עבור פיתוח מתקני ספורט, כמו אולמות ומגרשי כדורגל. בעבר, יש לציין, ממוצע ההתחייבויות השנתי לטובת הקמת פרויקטים עמד על כ-250 מיליון שקל והביצועים בפועל של ההתחייבויות הללו עמדו על כ-200 מיליון שקל בלבד לשנה, כך שנוצר עודף בקופה.

במשרד התרבות והספורט יצטרכו להיות עם היד על הדופק כדי לראות מימוש של התוכניות. מאז עברה האחריות על פיתוח המתקנים מהטוטו לאגף המתקנים החדש במשרד התרבות והספורט, כעת ניתנות אשרות בנייה לטווח קצר יחסית, מה שמאלץ את הרשויות המקומיות להקים אולמות ומגרשים במהירות, אחרת יאבדו את כספי התמיכה, שיעברו לטובת הקמת פרויקטים אחרים.

בכל אופן, עצם הדרישה של הרשויות המקומיות להקים פרויקטים חדשים היא כבר הישג בפני עצמו, הרי שזה אומר כי בשטח יש התעוררות ורצון להקים מגרשים ואולמות ספורט חדשים ברחבי הארץ.

התוכניות יתממשו? חילי טרופר (איציק בלניצקי)התוכניות יתממשו? חילי טרופר (איציק בלניצקי)



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
נגןעומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה ישר
עומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה במקום
נגןערן זהבי מבקר בבית של מאור בוזגלו
מישהו מתרגש: זהבי מבקר את בוזגלו בבית
/* LAST / NEXT ROUNDs */