יום שלישי, 23.12.2025 שעה 03:15
ליגת העל Winner 25-26
3515-3415הפועל ב"ש1
3318-3715בית"ר ירושלים2
2917-3215מכבי ת"א3
2519-2915הפועל ת"א4
2332-2915מכבי נתניה5
2216-2715מכבי חיפה6
2019-1915בני סכנין7
1824-2215הפועל חיפה8
1829-2215מ.ס אשדוד9
1726-2315הפועל פ"ת10
1733-1715עירוני טבריה11
1324-1715עירוני ק"ש12
1121-1315הפועל ירושלים13
439-1115מכבי בני ריינה14

טונים גבוהים בדיון בית"ר, התובע עקץ את יונגר

הדיון בערעור על העונש של הירושלמים בהתפרעות הקהל מול הפועל ת"א נמשך. הנאמן: "מונעים כניסה למגרשים מ-38 אוהדים". התובע: "בוא תדליק משואה"

|
אוהדי בית
אוהדי בית"ר (חגי מיכאלי)

התיק של בית”ר ירושלים מאירועי המשחק נגד הפועל תל אביב לפני כחודש בבלומפילד נידון מחדש היום (רביעי) בבית הדין המשמעתי, לאחר שההתאחדות לכדורגל ערערה על העונש שהטיל ובית הדין העליון החזיר את התיק לבית הדין המשמעתי. תובע ההתאחדות, עו”ד ניר רשף, דרש להגביל את כניסת הקהל לשני משחקים רק עבור נשים ונוער במקום העונש המקורי.

כזכור, אוהדי בית”ר ירושלים התפרעו ביציעים באותו המשחק, השליכו אבוקות וחפצים לדשא, ואף פרצה תגרה ביניהם בתוך היציע. בעקבות זאת, בית הדין המשמעתי אסר להכניס את אוהדי בית”ר ירושלים לשלושת משחקי החוץ הבאים שלה, אבל ההתאחדות ערערה על כך בטענה כי “אין בסמכותו של בית הדין להטיל עונש כזה” - ובית הדין העליון הסכים עם הטענה. בית הדין המשמעתי בחן את העונש מחדש עם שלושת הדיינים ישראל שמעוני, גיורא לנדאו ונועם ליובין.

הדיינים ישראל שמעוני, גיורא לנדאו ונועם ליובין (שחר גרוס)הדיינים ישראל שמעוני, גיורא לנדאו ונועם ליובין (שחר גרוס)

מהלך הדיון

תובע ההתאחדות עו”ד ניר רשף נשאל על ידי הדיינים מהו העונש הראוי מבחינתו וטען בפניהם: “לא אמרנו שהעונש לא ראוי, אלא שהוא לא בהתאם לתקנון. בנסיבות העניין, משחקים ביתיים עם כניסת קהל מוגבל לנוער, נשים וילדים לשני משחקים יכול לענות על השאלה. אני לא רוצה לגרום לחיסרון כיס לקבוצה”.

את בית”ר ירושלים מייצגים הנאמן עו”ד יצחק יונגר והיועץ המשפטי עו”ד רונן מוזסון. עו”ד יונגר השיב לתובע: “מה שאתה מציע עלול לעלות לנו כמיליון שקל. אני דווקא הערכתי מאוד את ההחלטה הקודמת. אנחנו מונעים כניסה במשחקי חוץ מ-38 איש שמזוהים כמנהיגים של לה פמיליה, בנוף הגליל שילמנו מעל 20 אלף שקל כדי למנוע מהם להיכנס והשקענו עוד אלפי שקלים כדי לאתר אוהדים בגלל אירועים שקרו בפתח תקווה ופנינו למשטרה לגביהם. כל זה, מעבר לנחישות חסרת התקדים שלנו, עולה הרבה כסף”.

יצחק יונגר ורוני מוזסון (רדאד גיצחק יונגר ורוני מוזסון (רדאד ג'בארה)

“אנחנו משתדלים למנוע מהאנשים האלה להיכנס למגרשים, אבל העונש שהוצע פה הוא לא בכיוון הנכון. אנחנו לבד במאבק הזה, כקבוצה עם חסרון כיס גדול, לכן אני מבקש קנס סימלי. אני מבין שלא ניתן לא להעניש אותנו, אבל אנחנו עושים עבודה רצינית נגד המתפרעים ועושים סינון קפדני, לא כמו שמציע התובע פה”.

התובע הגיב: “בוא תדליק משואה ביום העצמאות וזהו, אתם לא היחידים שעושים זאת”. בשלב זה הטונים עלו ועו”ד יונגר הרים את קולו: “כן? בוא תראה לי עוד קבוצה אחת שמונעת מ-38 אוהדים להיכנס למגרשים באופן קבוע. אנחנו באמת משקיעים כל מאמץ אפשרי”.

המאבטחים בודקים את אוהדי בית"ר ירושלים בכניסות למגרשים (עמרי שטיין)המאבטחים בודקים את אוהדי בית"ר ירושלים בכניסות למגרשים (עמרי שטיין)

עו”ד רונן מוזסון טען כי מבחינה משפטית אין מניעה בתקנון לחייב לבצע פעולות לצורך קיומם התקין של משחקי כדורגל ולכן ההחלטה הקודמת יכולה להישאר כפי שהיא, אך התובע טען: “זה לא אפשרי לסגור יציע לקהל אורח. התקנון קובע כי ניתן להטיל עונש כזה רק על משחקי בית ולא על משחקי חוץ”.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןעומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה ישר
עומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה במקום
נגןלאמין ימאל פתח יוטיוב ושיתף סרטון מהבית
לאמין ימאל פתח יוטיוב ושיתף סרטון מהבית
נגןלאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
לאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
נגןכך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
כך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
/* LAST / NEXT ROUNDs */