יום שבת, 06.12.2025 שעה 12:33
ליגת העל Winner 25-26
2912-3112הפועל ב"ש1
2713-2912מכבי ת"א2
2615-3212בית"ר ירושלים3
1926-2412מכבי נתניה4
1816-2012הפועל ת"א5
1723-2112מ.ס אשדוד6
1614-2112מכבי חיפה7
1417-1412בני סכנין8
1319-1712הפועל פ"ת9
1330-1312עירוני טבריה10
1217-1412עירוני ק"ש11
1220-1612הפועל חיפה12
719-1012הפועל ירושלים13
431-1012מכבי בני ריינה14

רכשו כרטיס לטיסה של חיפה - והורדו מהמטוס

טעות של חברת התעופה במטוס החכור של הקבוצה גרמה לכך שאוהדים שקנו כרטיס נאלצו לרדת. שחר התערב, אך הם חזרו בלי המזוודות. אל על: “מצרים על כך"

|
אוהדי מכבי חיפה בפראג (האתר הרשמי של מכבי חיפה)
אוהדי מכבי חיפה בפראג (האתר הרשמי של מכבי חיפה)

בגלל תקלה של חברת התעופה אל על, אוהדים של מכבי חיפה שרכשו כרטיסים לטיסה שהייתה סגורה רק לאנשי הקבוצה ששבו לארץ מפראג בשבוע האחרון, התבקשו לרדת מהמטוס משום שהקבוצה חכרה את המטוס כטיסה פרטית. האוהדים הורדו מהמטוס, הוחזרו אליו בהוראת נשיא הקבוצה יעקב שחר - ובסוף הגיעו לארץ ללא המזוודות. כעת הם דורשים פיצוי.

עו”ד דן סביון, שמייצג את ארבעת האוהדים, שלח אתמול (שני) מכתב התראה טרם נקיטת הליכים משפטיים למכבי חיפה ולחברת אל על: “ביום 4.11.2021 הזמין מרשי ארבעה כרטיסי טיסה חזרה לישראל, תוך ששילם מחיר מלא של 508 דולר לטיסת אל על מפראג לתל אביב. מרשיי עברו את הצ'ק אין, הבדיקה הביטחונית ואת הכרטוס, קיבלו אישור להתיישב במקומותיהם ואף התיישבו בכיסאותיהם. אלא שדקות ספורות לפני סגירת הדלתות וההכנה להמראה, קצין הביטחון של מכבי חיפה דרש בתקיפות ומסיבה לא מובנת ממרשיי להסתלק מן המטוס לאלתר, ולא יערב את רשויות שדה התעופה לרבות המשטרה המקומית”.

עו”ד דן סביון (יח”צ) (מערכת ONE)עו”ד דן סביון (יח”צ) (מערכת ONE)

עו”ד סביון המשיך ותיאר: “מרשיי ניסו לעמוד על זכויותיהם ולהתחנן על נפשם, ואולם כל תחינותיהם לא עזרו וקצין הביטחון התעקש על הסתלקותם מהמטוס ואף קרא לנציגי הביטחון של שדה התעופה. ואכן כעבור מספר דקות עלה נציג של שדה התעופה והודיע למרשיי שהם צריכים לרדת מהמטוס. הסיבה לכך הייתה, משום שלטענתו זו טיסה סגורה של מכבי חיפה. כל ניסיונות מרשיי להבין כיצד ייתכן כי מסולקים מטיסה עליה שילמו בכספם ולהגיע לפתרון מכבד לא צלחו”.

לטענתו, “לבסוף הורידו בכוח את מרשיי והשאירו אותם להמתין מבוישים ומושפלים, ללא המזוודות שלהם. כעבור זמן מה, ולאחר שהורו להם לדבר עם חברת אל על במטרה למצוא פתרון לפני כניסת השבת, הבין מישהו את המשגה החמור שנעשה וגרם לכך שמרשיי הורשו לעלות לטיסה ובתנאי שהמזוודות יישארו בפראג. מרשיי, ובכלל זה ילדיו, לא היו צריכים לעבור את מסכת ההשפלות הללו".

אוהדות מכבי חיפה (למצולמות אין קשר לכתבה) (מערכת ONE)אוהדות מכבי חיפה (למצולמות אין קשר לכתבה) (מערכת ONE)

בעקבות זאת, דרש נציגם של האוהדים התנצלות פומבי, פיצוי של 50,000 שקל וכן טיסה וכרטיסים למשחק החוץ הקרוב של מכבי חיפה נגד פיינורד.

משה לוי, האוהד שנכח בטיסה, סיפר: “התחושה הכי מאכזבת כשהוציאו אותנו מהמטוס הייתה שמכבי חיפה לכאורה לא רצתה שנהיה עליו. זו הקבוצה שנסעתי לעודד אותה. כשהתחילה ההמולה ורצו להוריד אותנו מהמטוס, התחילו לדבר איתנו על משטרה. באותו הרגע הרגשתי גועל, הרי קניתי כרטיס לטיסה הזאת, שילמתי על זה, לא גנבתי ולא פשעתי. בסוף החזירו אותנו למטוס אחרי דין ודברים כי כנראה הם הבינו שמישהו עושה שם טעות, אבל חזרנו בלי המזוודות לארץ והרגשנו רע מאוד בסיטואציה הזאת”.

אוהדי מכבי חיפה (עמרי שטיין)אוהדי מכבי חיפה (עמרי שטיין)

במכבי חיפה הבהירו: “תחת הנחיות ברורות בין היתר לשמירה על קפסולה אחידה, מועדון הכדורגל מכבי חיפה טס למשחקי הקבוצה, במסגרת האירופית, במטוס חכור, פרטי למועדון ובטיסה הסגורה למי שאינו קשור למועדון ולאבטחה. בטיסת החזור לישראל מפראג, באופן שאינו ברור למועדון, נמכרו ככל הנראה ארבעה כרטיסים לקהל הרחב. עם עליית הקבוצה למטוס, התברר לראשי המועדון כי מספר אוהדים נמצאים עליו ומתבקשים עלי ידי מערך האבטחה לרדת מהטיסה הפרטית. עם ההבנה כי מדובר בטעות של גורם שלישי שאפשר מכירה לטיסה סגורה, ומתוך החשש כי אוהדי הקבוצה ישארו בשבת ללא מוצא בפראג, החליט המועדון, לבקשתו הישירה של הנשיא יעקב שחר להתיר לאותם אוהדים לשוב עם המועדון חזרה לישראל והנושא ימשיך להיבדק בארץ. לכן, תלונת אותם אוהדים כנגד המועדון אינה ברורה”.

מחברת אל על נמסר בתגובה: “מדובר בתקלה נדירה שאפשרה לנוסעים לרכוש כרטיסים לטיסה סגורה. אנו מתחקרים את הנסיבות ונתקן את הליקויים. אנו מצרים על עוגמת הנפש שנגרמה ואנחנו פועלים מול הקבוצה והנוסעים ליישר את ההדורים”.

בכר: התקרבנו למעלה,יוצאים לפגרה עם חיוך



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */