מערכת ONE
|

אנסו פאטי (רויטרס)
כבר אתמול (רביעי) יצאה הודעה רשמית על הארכת חוזהו של אנסו פאטי בברצלונה, אבל היום הוא הוצג במסיבת העיתונאים וחתם על החוזה שישאיר אותו במועדון נעוריו לפחות עד 2027, אלא אם כן ישולם סעיף השחרור האסטרונומי שלו העומד על מיליארד אירו.
“תודה למועדון שהאמין בי ונתן לי את ההזדמנות להמשיך כאן”, אמר אנסו פאטי. “תמיד חלמתי להצליח בברצלונה ולמזלי אני יכול להמשיך לעשות זאת ואני אסיר תודה על כך. אני אעבוד יותר מדי יום כדי להמשיך ולהשתפר כשחקן וכאדם”.
אנסו פאטי (רויטרס)ההצעות מקבוצות שונות: “היו לי כמה הצעות מחו”ל, אבל מהיום הראשון אמרתי לז’ורז’ה מנדש שהאפשרות הראשונה שלי היא תמיד להישאר בברצלונה. הוא הבין את זה ואני שמח מאוד שהמועדון סמך עלי”.
ההשוואות למסי ולגדולים ביותר: “זה חלום להיות מוזכר לצד השחקנים הנהדרים האלה. אבל עוד לא עשיתי כלום, אני צריך להמשיך לעבוד ולסמן את דרכי כלפי מעלה ונקווה שיום אחד תהיה לי קריירה כמו שלהם. אף אחד לא יכול לעשות מה שמסי עשה”.
אנסו פאטי וג'ואן לאפורטה (רויטרס)ההחלמה מהפציעה: “כבר שכחתי מהפציעה בברך. אני מרגיש קצת עייפות ברגליים אבל אין לי אי כאבים בברך, אני מאוד שמח שאין לי אי נוחות ואני מקווה שזה ימשיך כך”.
הלחץ וההכנות לקלאסיקו: “אני רגוע. משפחתי והמועדון תומכים בי ונותנים לי את השקט ואני מאוד מעריך את זה. אין לי לחץ, אבל כן יש לי מוטיבציה גדולה יותר להמשיך לעבוד כל יום. תמיד יש מוטיבציה מיוחדת לשחק בקלאסיקו, ריאל מדריד היא היריבה הגדולה שלנו. אתה צריך להיות מוכן למשחקים הגדולים ואני רגוע שהקבוצה תיתן הכל כדי לנצח. במשחק הזה אין פייבוריטית, אבל אנחנו משחקים בבית”.
הקלאסיקו הראשון של מסי עם רונאלדיניונשיא המועדון, ג’ואן לאפורטה, אמר: “היום הוא יום נהדר עבור בארסה כי הוא ההווה המידי והעתיד של המועדון, כולנו מאוד מתרגשים. כמועדון, היה מאוד חשוב להסדיר את המצב הזה. אנחנו אוהבים אותו, אימנו אותו כאדם, יש לו בגרות יוצאת דופן וכישרון על. אמרתי לך פעמים רבות: ‘אנסו, בבארסה אנחנו הולכים לעזור לך להשיג את כל המטרות שלך, שהן גם המטרות שלנו’. אנו שמחים מאוד, ההווה והעתיד שלנו מובטחים איתו".
לאפורטה הוסיף ודיבר על אפשרות של הרחבת הפעילות בגינאה ביסאו, מקום הולדתו של פאטי: “אנסו הוא שחקן מיוחד שיש לו משהו ייחודי, משהו אחר. אנחנו חושבים לעשות דברים נוספים בין בארסה לגינאה ביסאו. יש שם הרבה אוהדים שלנו”.