לם ומושלם: 2:4 ענק למכבי נתניה על מכבי ת"א

אינו, מזרחי (במספרת), פארפה (שלא חגג) וזלאטנוביץ' (בפנדל) סידרו מהפך גדול בבכורה של המאמן. צמד לפריצה אצל ואן לוון שקרס, הרננדס ושלמה הורחקו

לם ומושלם: 2:4 ענק למכבי נתניה על מכבי ת"א

עידן בני לם במכבי נתניה נפתח הערב (שבת) בסערה – ואיזו סערה. הנתנייתים אירחו את סגנית האלופה ומחזיקת הגביע מכבי תל אביב, חזרו פעמיים מפיגור ועם המון אופי והתלהבות רשמו 2:4 פשוט אדיר בבית בדרך לניצחון שני ברצף.

הקבוצה של לם, שהגיעה אחרי ניצחון הבכורה שלה במחזור הקודם (שהגיע אחרי פתיחת עונה איומה תחת ריימונד אטוולד) דווקא לא נראתה טוב במחצית הראשונה ונקלעה פעמיים לפיגור. האורחת נראתה טוב יותר ועלתה ליתרון מוצדק בדקה התשיעית מרגלי סטיפה פריצה. בוריס אינו השווה בשער גדול בדקה ה-34 אחרי מהלך מתוכנן מבעיטה חופשית, אבל פריצה החזיר את היתרון למחזיקת הגביע בנגיחה מבישול של אקס נתניה גבי קניקובסקי בדקה ה-37.

אבל המחצית השנייה הייתה סיפור שונה לחלוטין. בני לם ערך שני חילופים בהפסקה, באחד מהם הכניס את יניס מזרחי, ואחרי שהחלוץ ראה שער אחד שלו נפסל על-ידי ה-VAR, הגיעה הדקה ה-61 ואיתה מספרת פשוט מופלאה שקבעה שוויון 2:2. עוד דקתיים חלפו וגייאגון פארפה, שמושאל לנתניה ממכבי ת”א, השלים מהפך ולא חגג מול הקבוצה לה הוא שייך. המסמר האחרון הגיע בדקה ה-78 – לואיס הרננדס הכשיל את מזרחי ברחבה וראה את הכרטיס האדום ואיגור זלאטנוביץ’ דייק מהנקודה הלבנה וקבע 2:4. בתוספת הזמן גם רז שלמה הורחק ובסיום 2:4 פשוט מופלא לנתניה.

שחקני מכבי נתניה חוגגים (רדאד גשחקני מכבי נתניה חוגגים (רדאד ג'בארה)

אוהדי מכבי תל אביב המטירו קריאות “תתפטר” לעברו של פטריק ואן לוון, שמוביל את קבוצתו לשלושה הפסדים בשישה מחזורים, שבע נקודות בלבד והמקום התשיעי, שיכול להפוך אפילו למקום ה-12 עד סוף המחזור. אגב, הפעם האחרונה בה מכבי תל אביב ספגה רביעייה הייתה באפריל 2018 נגד… אותה מכבי נתניה בהפסד 4:1. זו גם הייתה הפעם האחרונה בה הנתנייתים ניצחו את מכבי ת”א, מאז בתשעה משחקים נתניה לא ניצחה, עד היום.

שחקני מכבי תל אביב מאוכזבים (רדאד גשחקני מכבי תל אביב מאוכזבים (רדאד ג'בארה)