במגזין 442 בחרו את הכוכבים הטובים אי פעם שלבשו את המספר: אוזיל וטוטי נכנסו לעשירייה, פלה ומראדונה כמובן בפנים, ומי ראשון? הצביעו האם הסכמתם

ברוב המקרים, השחקן הטוב ביותר בקבוצה מסוימת כנראה ילבש את המספר 10 על הגב. מדובר לרוב בשחקן יצירתי ובעל ההשפעה הגדולה ביותר, אך בימנו לרוב יש משקל גדול גם לסטטוס של אותו שחקן, אפילו יותר מהתפקיד שלו במגרש. במגזין 442 דירגו את 10 מספרי 10 הגדולים ביותר בכל הזמנים.
הנתונים לא משקרים, ומדובר באחד מהפליימייקרים הגדולים ביותר של הדור הנוכחי. הגרמני כיכב בריאל מדריד לפני שעבר לארסנל, ולאורך רוב הקריירה המספר הזה ליווה אותו. לא תמצאו יותר מדי שחקנים שבישלו יותר ממנו בעשור האחרון.

הארגנטינאי הוא אחד מהכדורגלנים המחוננים ביותר אי פעם, קשר ששלט באמצע בשלוש קדנציות שונות עבור בוקה ג’וניורס, שם עדיין נחשב לאליל, לא פחות מדייגו מראדונה. השליטה שלו בכדור והעין למסירות יצירתיות בהחלט אפיינו את ריקלמה הכישרוני, שמוגדר ב-442 כגאון כדורגל.

מעבר ליכולת הקסומה במגרש, הקיסר מפורסם גם בתור מי ששיחק רק עבור קבוצה אחת לאורך כל הקריירה. אגדת רומא השפיע על כל כך הרבה שחקנים ועידנים במועדון לפני שתלה את הנעליים ובהחלט מגיע לו מקום ברשימה היוקרתית.

כיום יותר מכירים אותו בתור נשיא אופ”א לשעבר שהואשם בלא מעט סעיפים, אבל בעבר הוא היה כוכב כדורגל ופליימייקר יוצא מגדר הרגיל. בשיאו אף אחד לא התקרב לרמתו והוא זכה בכדור הזהב שלוש שנים ברציפות בשנות השמונים, תוך שהוא מלהיב בכל נגיעה בכדור.

תיירי הנרי הוא אולי השחקן הכי גדול של ארסנל בכל הזמנים ובטוח הסקורר הכי גדול אי פעם של התותחנים, אבל אוהדי הקבוצה מלונדון תמיד יתקשו לבחור בין הצרפתי לברגקאמפ, כאשר הנרי בעצמו טען שהוא הכדורגלן הטוב ביותר ששיחק לצידו.

תמיד שיחק עם חיוך, למרות שהיה לו משקל לא פשוט לשאת בתור מספר 10 של ברצלונה. הברזילאי הוא ללא ספק השחקן המלהיב ביותר שדרך על הדשא והרשים עם יכולות הסמבה שלו בכל נגיעה, עם כמה טריקים שלא נראו לפניו מעולם.

אומרים שזיזו לבש את הספרה חמש בריאל מדריד כי הוא היה שם רק חצי מהשחקן שהיה בצרפת – אבל איזו תקופה ענקית הייתה לו בנבחרת הטריקולור. שני תארים בין-לאומיים, כולל צמד בגמר המונדיאל נגד ברזיל, סיפרו רק חלק מהסיפור של זידאן, ה-10 הכי גדול באירופה בתקופתו.

ב-442 הגדירו אותו ככוח על טבעי, וקשה שלא להסכים. פרץ הגנות לבדו בזכות דריבל סוחף, ידע למסור באומנות והיה אומן גם בנייחים. הוא היה מספר 10 של דור שלם בעבר והוביל את ארגנטינה לזכייה במונדיאל 1986. הציב את הרף למספרי 10 הגדולים שבאו אחריו, אבל תמיד ייזכר כאחד הגדולים ולדעת רבים גם הגדול ביותר.

סט יכולות שהיו עושות צרות לכל קבוצה בכדורגל המודרני. השחקן היחיד בהיסטוריה שזכה בשלושה מונדיאלים ואחד מהסקוררים הגדולים בהיסטוריה של המשחק. דחק את מראדונה למקום השלישי בעיקר מכיוון שהיה מעל כולם לאורך יותר זמן.

מי אם לא הוא? אמנם כיום הפרעוש עם המספר 30 על הגב בפאריס סן ז’רמן, אבל את מה שהוא עשה בברצלונה כולכם בוודאי זוכרים. מדובר בשחקן ההתקפה הכי מוכשר של הדור הזה, כאשר הוא משחק כ-9, 10 ו-11 בו זמנית. אנסו פאטי, שירש מהארגנטינאי את המספר, נכנס לנעליים עצומות וספק אם אי פעם ישחזר אפילו חצי ממספריו של מסי.

Who's the greatest-ever player to wear the ? https://t.co/VWvDHRfc3c
— FourFourTwo (@FourFourTwo) October 15, 2021