יום שבת, 06.12.2025 שעה 21:52
ליגת ווינר סל 25-26
14512-6177הפועל ת"א
14608-6558הפועל העמק
13595-6737מכבי ת"א
12632-6757עירוני קריית אתא
10436-4866הפועל ירושלים
10509-4986הפועל חולון
10555-5387עירוני נס ציונה
9568-5816בני הרצליה
9622-5887הפועל ב"ש/דימונה
9583-5437מכבי רעננה
9625-5717עירוני רמת גן
9562-4987הפועל גליל עליון
8617-5627מכבי ראשל"צ
8616-5557אליצור נתניה

טרופר: לא רואה סיבה שהספורט בארץ ייעצר שוב

מנהלת הליגה בכדורסל קיימה טקס לקראת פתיחת העונה ופרידה מהשחקנים שפרשו. שר הספורט: "בקרוב יוקמו אולמות כדורסל חדשים, צריכים את עזרת הרשויות"

|
שמואל פרנקל וחילי טרופר (איציק בלניצקי)
שמואל פרנקל וחילי טרופר (איציק בלניצקי)

מנהלת הליגה בכדורסל קיימה היום (שלישי) את אירוע פתיחת העונה בנוכחות שר הספורט חילי טרופר. האירוע התקיים במלון הילטון בתל אביב ובמהלכו נערך טקס פרידה מיוחד מהשחקנים הפורשים ליאור אליהו, אבי בן שימול, ניצן חנוכי, יובל נעימי, אבירם זליקוביץ' וגוני יזרעאלי. עומרי כספי נמצא בחו"ל ולכן לא הגיע לאירוע.

יו”ר מנהלת הליגה, שמואל פרנקל, פתח את האירוע ואמר: “יש לנו ליגה חזקה ואני שמח שלמרות כל הקשיים בשנתיים האחרונות הכדורסל כאן ממשיך, אני מקווה שכפי שסיימנו את שני העונות האחרונות כסדרן נסיים גם את העונה הזו ללא מחלות או בעיות אחרות. זו העונה התשיעית שלי ואני חושב שמאז שנכנסתי לתפקיד התקדמנו בצורה משמעותית. גם בתקופות קשות כמו מלחמות קבוצות לא נפגעו כלכלית וקיבלו את התקציבים כפי שנקבעו מראש. קיבלנו עזרה מההמשלה והקבוצות כמעט לא נפגעו מהקורונה זו באמת הזדמנות טובה לומר תודה לשר הספורט חילי טרופר”.

שמואל פרנקל (איציק בלניצקי)שמואל פרנקל (איציק בלניצקי)
השחקנים עם אותות ההוקרה (איציק בלניצקי)השחקנים עם אותות ההוקרה (איציק בלניצקי)

פרנקל הוסיף: “את העונה הזו פתחנו ברגל ימין. טורניר טרום העונה שלנו היה מלא משחקים מותחים ומעניינים ושבר שיא צופים העובדה ששמונה קבוצות נרשמו לאירופה, שזה שיא שלא היה מעולם, מעידה על ההתקדמות של הליגה. זו הייתה מטרה כשנכנסתי לתפקיד, אנחנו נותנים מענק של עד 650 אלף שקלים לכל קבוצה שמשחקת באירופה וקבוצות נלחמות על כל כרטיס, זה עושה רק טוב ולראיה יש לנו חמישה שחקנים בחו”ל ואני באמת רוצה לאחל להם הצלחה רבה”.

עוד אמר יו”ר המנהלת: “השנה שמונה הקבוצות הראשונות בתום הסיבוב הראשון יתמודדו בגביע המדינה, מה שישדרג יותר את הסיבוב הראשון בליגה וכמובן את מפעל הגביע. אני מקווה לראות השנה אולמות חדשים, לא יתכן שבעידן החדש קבוצות שמשחקות באירופה ישחקו באולמות בתי ספר. האולמות בחולון, הדרייב אין בתל אביב וירושלים, עשו טוב לקבוצות ולאוהדים. אנחנו שואפים שלכל הקבוצות יהיה אולם של לפחות 1500 צופים. אני רוצה לאחל שנה טובה לכולנו ושהאוהדים ייהנו ממשחקים מרתקים”.

שמואל פרנקל וחילי טרופר (איציק בלניצקי)שמואל פרנקל וחילי טרופר (איציק בלניצקי)
אבי בן שימול מקבל אות הוקרה (איציק בלניצקי)אבי בן שימול מקבל אות הוקרה (איציק בלניצקי)

שר הספורט, חילי טרופר, אמר: “אני באמת שמח להיות כאן. כדורסל זו החולשה הגדולה שלי, אז אני שמח מאוד. אני רוצה לומר תודה לכל אנשי המנהלת, הטוטו והשחקנים שאנו נפרדים מהם היום, הייתה לכם את הזכות הכי גדולה. אין הרבה אנשים שעובדים בעבודה שגורמת לאחרים לשמוח, להתרגש, להתחבר. אלו שעל הפרקט צריכים לדעת שעל ידי המשחק שלהם הם גורמים כמה רגעים של נחת לאנשים ביציע שזה בשבילם הפורקן של הלחצים והקשיים מהעבודה והחיים ויש לנו על כך הכרת טובה גדולה לכם”.

טרופר הוסיף: “ספורט בכלל וכדורסל בפרט זה כלי לשינוי חברתי, אנחנו יכולים להגיע עם זה רחוק ואני משוכנע שאם תבדקו את השחקנים שעולים על הפרקט, כל אחד זה סיפור גדול בפני עצמו, כמה מכשולים, כמה עברו בדרך. בסוף, אם יש תמונות כמו אתמול זה לא צריך להיות, כאבא אני אומר שלא הייתי לוקח את הילדים שלי למקום כזה ודווקא המחויבות לייצר עולם שאפשר להזדהות איתו זו אחריות של כולנו. אנחנו לא סתם נאבקים להחזיר את הקהל למגרשים, עבדנו כולנו יחד ונתנו את רשת הביטחון, שזה תקציב ענק וחסר תקדים, כי לא ראינו רק את הקבוצה אלא את האדוות מסביב. חברה שסוגרת את הספורט שלה היא עצובה. אבל זה סיפור גדול, אנחנו יכולים לדאוג עד מחר שקהל יכנס, אבל אם קהל לא יקפיד על ההנחיות לא נוכל להמשיך עם זה לטווח ארוך. זו האחריות שלנו”.

חילי טרופר (איציק בלניצקי)חילי טרופר (איציק בלניצקי)
חילי טרופר (איציק בלניצקי)חילי טרופר (איציק בלניצקי)

על בניית אולמות כדורסל חדשים: “מדינת ישראל עשתה דרך טובה בהתקדמות במתקני הספורט. הפער הכי בולט זה ארנות ואולמות כדורסל גדולים ומשמעותיים, אנחנו נתקן את זה כבר בנובמבר הקרוב עם העברת תקציב המדינה, וכבר בשנת 2022 יצאו תוכניות ראשונות לבניית ארנות חדשות ולפחות ארבע ארנות חדשות ייבנו ברחבי הארץ. ראינו שכל הקבוצות שבנו ארנות מכובדות זה הביא קהל, אני כמו שאתם יודעים אוהד הפועל ירושלים ואני זוכר שכשיחקנו במלחה חשבנו ש-1600 אוהדים זה המקסימום ופתאום כשנפתח הארנה הגיעו הרבה יותר וכך גם בחולון ואני משוכנע שבעוד מקומות”.

טרופר הוסיף בנושא ואמר: “נושא התקציב? אני מאמין שאפשר להתגבר על זה ברגע שמשרד הספורט מוציא קול קורא ונותן את הסכום הראשוני. זה לא קרה עד עכשיו כי ההתחייבות הראשונית של משר הספורט לא הייתה. אנחנו נעשה את חלקנו, נשים את הסכום הראשוני, נוציא קול קורא, הרשויות יצטרכו להוסיף את שלהם כדי שהדברים יקרו. יש אתגר שזה לא יהיה רק במרכז אלא גם בצפון ובדרום”.

חילי טרופר (איציק בלניצקי)חילי טרופר (איציק בלניצקי)

בעניין האולמות אמר יו”ר המנהלת שמואל פרנקל: “יש שני שותפים בדבר הזה. משרד הספורט והרשויות. לפעמים ראשי הערים לא מבינים את החשיבות לבנייה, בראשון לציון היה תקציב וראש העיר לא בנה, בנתניה ראשת העיר הבטיחה כבר לפני כמה שנים ועד עכשיו לא הוקם. אומנם החלק של משרד הספורט הוא הכרחי אבל אם לא תהיה עזרה מהרשויות זה לא יתקדם”.

על סגירת הספורט אמר טרופר: “אני חושב שכולנו למדנו בשנה וחצי האחרונות להיות זהירים בהצהרות, אבל הגל האחרון שאנו אומנם בתוכו אבל הוא כבר נמצא בדעיכה, הוכיח שאפשר לקיים משק פתוח ובין השאר ספורט, אני שמח שראש הממשלה תמך בנו והממשלה הלכה עם הקו שלנו כל הזמן. לא רק שלא סיכנו חיי אדם, אלא לדעתי הספורט מציל חיי אדם. התמריץ של הרבה צעירים להתחסן זה שהם יוכלו ללכת למשחקי כדורסל. הספורט זו סיבה שהרבה מתחסנים. לכן, אם לא יגיע פתאום איזה וריאנט מסוכן שלא נוכל להתמודד איתו, אני לא חושב שתהיה סיבה לסגור את הספורט”.

חילי טרופר (איציק בלניצקי)חילי טרופר (איציק בלניצקי)
ליאור אליהו מקבל אות הוקרה (איציק בלניצקי)ליאור אליהו מקבל אות הוקרה (איציק בלניצקי)

על ליאור אליהו: “השר טרופר: "קודם כל הוא בנאדם נדיר ואז שחקן מצוין. אני זוכר שהיו רגעים שהיו יריבויות בתוך הקהל של הפועל ירושלים, ומי שלקח על עצמו אחריות להרגיע את הרוחות היה ליאור. אם אני זוכר נכון הוא אפילו הזמין אותם אליו הביתה והזמין להם פיצה, אבל לא כמו הפיצה של 99. אני זוכר כמובן את הגויאבה ומי שראה את זה לא שוכח אף פעם. ליאור שחקן על אבל בנאדם על”.

ניצן חנוכי אמר בשם השחקנים: “אני רוצה להודות בשם כולנו על המחווה. זה היה כבוד גדול עבורנו להיות חלק מליגת ווינר וכמו שאמר כבוד השר לשחק כדורסל ולגעת בהרבה אנשים. בדיוק דיברנו קודם שזה מעין פגישת מחזור עבורנו. שיחקנו אחד נגד השני ואחד עם השני מגיל 10 בערך. כיף לראות את כולם ולהיזכר בזיכרונות ותודה לכם על המחווה”.

יובל נעימי, ניצן חנוכי, ליאור אליהו, אבירם זליקוביץיובל נעימי, ניצן חנוכי, ליאור אליהו, אבירם זליקוביץ' ואבי בן שימול (איציק בלניצקי)
אבירם זליקוביץאבירם זליקוביץ', אבי בן שימול, ניצן חנוכי, ליאור אליהו ויובל נעימי (איציק בלניצקי)



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */