יום שבת, 06.12.2025 שעה 14:02
ליגה א' 25-26
 ליגה א צפון 
225-189מכבי אחי נצרת1
1812-229מ.ס. טירה2
187-169מכבי אתא ביאליק3
187-149מכבי נווה שאנן4
179-149הפועל כרמיאל5
1415-139עירוני נשר6
1311-139הפועל ב.א.גרבייה7
1211-109בני מוסמוס8
118-98צעירי אום אל פאחם9
1114-129מ.כ. צעירי טירה10
1114-99צעירי טמרה11
912-99הפועל עראבה12
814-89הפועל בית שאן13
712-88הפועל טירת הכרמל14
710-29הפועל מגדל-העמק15
317-69הפועל א.א. פאחם16
316-59מכבי נוג'ידאת17
 ליגה א דרום 
216-229מכבי קרית גת1
1610-199מכבי עירוני אשדוד2
168-179מ.כ. כפ"ס3
1612-129מכבי קרית מלאכי4
1510-139מ.ס. דימונה5
1513-149הפועל הרצליה6
1312-149מ.כ. ירושלים7
136-89הפועל אזור8
1317-129בית"ר יבנה9
1113-169מ.כ. חולון ירמיהו 10
1113-139מכבי יבנה11
1113-119שמשון תל אביב12
814-119בית"ר נורדיה ירושלים13
721-69הפועל ניר רמה"ש14
621-79הפועל מרמורק15

ברוך: כולם יודעים למה העיניים נשואות אלינו

מאמן קביליו יפו, שהורחק משלושה משחקים בפועל, התייחס לסערה הגזענית, פתיחת העונה, הבאתו של ערן לוי ולמה כל ליגה א' מסתכלת עליהם: "מצפים ליותר"

|
איציק ברוך (איציק בלניצקי)
איציק ברוך (איציק בלניצקי)

אחרי שפתחה את העונה עם 3 ניצחונות רצופים, מכבי קביליו יפו רשמה נקודה אחת בלבד בשני המשחקים האחרונים. אם לא די בכך, ספגה הקבוצה קנס כספי (בפועל) על סך 7,000 שקלים בעקבות קריאות גזעניות מצד אוהדיה וכן הפחתת נקודה על תנאי.

הוועד המנהל של קביליו יפו העביר הודעה מסודרת לאוהדי הקבוצה, בה נכתב: "אנו רואים בחומרה רבה את ההתנהגות הזו, ואין לנו כוונה להשלים עמה בשום צורה או אופן". יחד עם זאת, בית הדין קבע כי יש להפעיל את הרחקתו של מאמן הקבוצה, איציק ברוך, לשלושה משחקים, החלטה שנקבעה לפני שנים. 

על אף ההחלטה להרחיקו משלושה משחקים, ברוך יצא זכאי בסעיף אחר, לאחר שנקשר לכאורה במילים גזעניות כלפי צוות השיפוט. "עבר עליי שבוע נורא. זה היה קשה לי באופן אישי”, אמר ברוך. “הצדק יצא לאור בסופו של דבר. כאחד שאימן לא מעט שנים את הנוער ברמת גן, השחקנים הזרים – שחומי העור, היו כמו הילדים שלי. כל שישי הייתי נוסע לקחת אותם לארוחת שישי אצל אמא שלי. אני כל כך פחדתי מהנושא הזה, כי זה ממש לא אני. לפני הכדורגל, יש כאן בנאדם. אז בהחלט עבר עליי שבוע עמוס רגשית".

איציק ברוך (נעם מורנו)איציק ברוך (נעם מורנו)

אחרי שלושה ניצחונות, נקודה אחת בשני המשחקים האחרונים. איך מתקנים?
"הכל נראה יפה וזוהר בשלושת המשחקים הראשונים בליגה. אבל חשוב להגיד שאנחנו מתעסקים בכדורגל. הכל דינמי. ההפסד לכפר קאסם הוציא אותנו מאיזון. גם התיקו האחרון שלא השכלנו לכבוש שער זכות. אנחנו יודעים טוב מאוד איפה החולשות שלנו ואנחנו נצטרך להציג כדורגל אחר מול שמשון תל אביב. עבר עלינו שבוע לא טוב, עבר – מאחורינו. ממשיכים הלאה. יש לנו סגל מצוין ואין עוררין על כך".

שחקני מכבי קביליו יפו מאוכזבים (חגי מיכאלי)שחקני מכבי קביליו יפו מאוכזבים (חגי מיכאלי)

מכבי קביליו יפו יודעת שכל העיניים נשואות אליה.
"נכון. אין מה להסתיר את זה. מצפים ממכבי קביליו יפו ליותר, ללא ספק. יש מי שיגיד שמכבי קביליו יפו זו בית"ר ירושלים של ליגה א'. ממש ברמה הזאת. הבאנו בקיץ האחרון את ערן לוי, שהוא שחקן בעל שם, התחזקנו בבלם נוסף, מלבד השניים שנשארו מהעונה שעברה, מה גם שנאבקנו עם שחקנים להשאיר אותם, אבל בסופו של דבר הבנו שכדאי להם להתפתח בליגה הלאומית ושוחררו. כולם מדברים על יפו כי הציפיות ממנה גבוהות. בשורה התחתונה, השם 'ערן לוי' עושה כאן שישו ושמחו, במירכאות כמובן. לראייה לכך, באים לסקר אותנו ומשדרים אותנו ואנחנו כל הזמן בפרונט. לא אני ולא מכבי קביליו יפו מחליטים על זה. אבל גם הצעירים שלנו זוכים לקבל חשיפה. כמו למשל מוטי פליטר, גיא אמסלם, יסמו קבדה ומשה צבן. זה לא רק ערן לוי".

ערן לוי (חגי מיכאלי)ערן לוי (חגי מיכאלי)

מרץ האחרון. אתה מודיע ‘די, נמאס לי. מתפטר’. מה היה שם?
"היה עליהום מצד האוהדים כלפיי. השתמשו בי כפיתיון עבור מסר להנהלה. זה אומר שאם פוגעים במאמן, פוגעים בקבוצה. אם פוגעים בקבוצה, אזי פוגעים בהנהלה. בסופו של דבר הבנתי שמדובר כאן במועדון שאי אפשר סתם ככה לעזוב. היינו בתקופה טובה, הקבוצה צעדה עד למשחק מול אום אל פאחם מהלאומית. עשינו עונה מצוינת והנה אנחנו רוצים להמשיך אותה גם עכשיו. עד היום יש קריאות כלפיי. אחרי שני משחקים ונקודה אחת בלבד, לא יגידו דברים?".

אוהדי מכבי קיבליו יפו (חגי מיכאלי)אוהדי מכבי קיבליו יפו (חגי מיכאלי)

לאן אתה מכוונים להגיע העונה?
"עונה ארוכה, אבל אנחנו יודעים מה מצפים מאיתנו. לא סתם הבאנו שחקנים כמו ערן לוי, שיצעיד אותנו למקומות גבוהים יותר ממה שהגיעה אליהם בעונה שעברה. עליית ליגה, כן. אנחנו לא צריכים להיבהל מכל מחזור ליגה שאנחנו מפספסים נקודות. לכולם זה קרה וימשיך לקרות. אני מאמין שמכבי קביליו יפו תלך עד הסוף העונה. איפה זה ייגמר? נחייה ונראה".

שחקני מכבי קביליו יפו (חגי מיכאלי)שחקני מכבי קביליו יפו (חגי מיכאלי)

מי שעמד על הקווים במשחק האחרון וימשיך לעמוד על הקווים גם מול שמשון תל אביב ומועדון ספורט דימונה, הוא עמי גניש, מאמן השוערים לשעבר של הפועל תל אביב. "הוא העוזר מאמן העונה על הקווים. בנאדם משכמו ומעלה, בעל תעודת פרו. אני והצוות המקצועי מאמינים בו ויודעים מה יש לו לתרום למועדון שלנו".




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */