יום רביעי, 14.01.2026 שעה 08:54
ליגת העל Winner 25-26
4216-4318הפועל ב"ש1
4219-4118בית"ר ירושלים2
3619-3718מכבי ת"א3
2916-3318מכבי חיפה4
2923-3318הפועל ת"א5
2628-3318הפועל פ"ת6
2439-3018מכבי נתניה7
2325-2118בני סכנין8
2138-2318עירוני טבריה9
1931-2518הפועל חיפה10
1839-2418מ.ס אשדוד11
1631-2418עירוני ק"ש12
1229-1618הפועל ירושלים13
745-1518מכבי בני ריינה14

הוועדה קבעה: "לא היה פנדל על עומר אצילי"

האיגוד פרסם את ממצאי הוועדה בנוגע לשלל האירועים במשחק בין מכבי חיפה לב"ש. לייבוביץ' שגה בפנדל, אך צדק באדומים וגובה: "השיבוץ למשחק היה ראוי"

|
גל לייבוביץ' שולף כרטיס אדום (עמרי שטיין)
גל לייבוביץ' שולף כרטיס אדום (עמרי שטיין)

איגוד השופטים פרסם היום (שני) את הודעת הוועדה המקצועית בעקבות שלל אירועי המשחק בין מכבי חיפה להפועל באר שבע, שלמעשה קבעה: לא היה פנדל על עומר אצילי, הגיע אדום לרועי גורדנה, הגיע פנדל לב”ש וכרטיס אדום לאצילי וגם האדום לעופרי ארד שביצע פנדל על איתי שכטר היה מוצדק. כמו כן, הדוח שפורסם היה חסר לא מעט אירועים נוספים, ביניהם התגרה בין השחקנים ותנועת השיסוף לכאורה שביצע הלדר לופס לכיוונו של רז מאיר.

בנוגע לפנדל לזכות מכבי חיפה נכתב: ”החלטה שגויה של השופט גל לייבוביץ’ לפסוק לבעיטת עונשין. על השופט היה לבטל את ההחלטה, לאחר המלצתו של שופט המסך ובחינת האירוע במסך”. בנוגע להרחקת גורדנה ציינו בוועדה: “עבירת משחק חמורה, תוך פגיעה באמצעות פקקים חשופים מעל לכף הרגל וסיכון שלום היריב, המחייבת כרטיס אדום. השופט הניף את האדום המוצדק, לאחר המלצה נכונה של שופט המסך ובחינת האירוע במסך”.

בכר:"נענשנו באשמתנו אחד המשחקים ההזויים"

על הפנדל שנפסק לזכות ב”ש בדקה ה-80 והרחקת עומר אצילי, הסבירו חברי הוועדה: “בעיטת עונשין לזכות ב"ש וכרטיס אדום לעומר אצילי, עבירת יד על קו השער ואשר מנעה מהכדור לחדור לשער. השופט החליט בצדק על בעיטת עונשין וכרטיס אדום בגין מניעת הזדמנות ודאית להבקעת שער, לאחר המלצה נכונה של שופט המסך ובחינת האירוע במסך. לציין, לא ניתן לזהות באופן מכריע בזוויות הצילום הקיימות האם הכדור עבר את קו השער באופן ודאי במלוא היקפו במהלך ההתקפי שקדם לעבירת היד ולא לאחריה ולכן פעל נכון שופט המסך שלא המליץ על שער מובקע”.

לסיום, בנוגע לפנדל על איתי שכטר והאדום שקיבל ארד, צוין: “בעיטת עונשין לזכות ב"ש וכרטיס אדום לעופרי ארד הכשלה בתוך הרחבה, ללא ניסיון לשחק בכדור. החלטה נכונה של השופט לפסוק לבעיטת עונשין ולהניף כרטיס אדום בגין מניעת הזדמנות ודאית להבקעת שער”.

גל לייבוביץגל לייבוביץ' שולף כרטיס אדום (עמרי שטיין)

בוועדה התייחסו גם לעבודה בין צוות השיפוט לצוות ה-VAR: “כמפורט לעיל, המלצות שופט המסך היו נכונות. כמו כן, המידע המלא והמדויק, לרבות זוויות הצילום הרלוונטיות, הועבר כנדרש לשופט באירועים השונים. גל לייבוביץ' הינו שופט בינ"ל ואשר רק לאחרונה שפט משחקים במפעלים אירופיים שונים בהצלחה וכמו כן, שפט בשנים האחרונות מספר לא מבוטל של משחקים בפרופיל גבוה בזירה המקומית בהצלחה והיה ראוי לשיבוץ למשחק זה. הוועדה המקצועית תנתח ביחד עם גל את אירועי המשחק ותפקודו ובטוחה שבהמשך יציג את היכולת הטובה המאפיינת אותו”.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
/* LAST / NEXT ROUNDs */