שנהיה לראש: 2:5 ענק לישראל על אוסטריה

תבואי כל יום: החבורה בתכלת שוב חגגה ע"ח היריבה המיתולוגית והתבססה במקום ה-2 בבית 6 במוק' המונדיאל. סולומון, דאבור, זהבי (צמד) ו-וייסמן כבשו

שנהיה לראש: 2:5 ענק לישראל על אוסטריה

6 ביוני 1999, 24 במרץ 2019 ועכשיו, גם 4 בספטמבר 2021. כשנבחרת אוסטריה מגיעה לארץ הקודש, נבחרת ישראל רושמת הופעות היסטוריות ואחת כזו קיבלנו גם הערב (שבת) במסגרת המחזור ה-5 בבית 6 במקודמות מונדיאל 2022. שנתיים וחצי אחרי ה-2:4 הבלתי נשכח בסמי עופר ויותר מ-22 שנים אחרי ה-0:5 המיתולוגי באצטדיון רמת גן, החבורה בתכלת שוב הורידה את היריבה המושבעת לקרשים על הדשא באצטדיון שבכרמל, הפעם עם 2:5, במשחק שייזכר לעוד הרבה שנים קדימה, בדיוק כמו קודמיו.

הנבחרת של וילי רוטנשטיינר שוב הוכיחה כמה כישרון יש לה בחלק הקדמי ולמרות הבעיות בהגנה, הצליחה להביס יריבה שרק לפני שלושה חודשים העפילה לשמינית גמר יורו 2020 וגררה את אלופת אירופה, איטליה, להארכה. בזכות 3 הנקודות היקרות, השחקנים בתכלת התבססו במקום השני בבית 6 בתום סיבוב המשחקים הראשון עם 10 נקודות, כשאחריהם ניצבת סקוטלנד עם 8 ואוסטריה שלישית עם 7. דנמרק, שתארח את וילי ושחקניו ביום שלישי, התקשתה מול איי פארו אבל ניצחה והעלתה את מאזנה ל-15 נקודות בדרך להבטחת המקום הראשון.

מסע"ת נבחרת ישראל לאחר הניצחון הענק

האקשן בסמי עופר התחיל מהרגע שהשופט שרק לפתיחת ההתמודדות ולא תם עד לשריקה האחרונה. מנור סולומון שוב הוכיח איזה כישרון עצום יש לו ברגליים, כשכבש בדקה ה-5 ונתן לישראל את היתרון עם ביצוע לפנתאון. האוסטרים כבר חשבו שהגיבו עם שוויון בזק אחרי טעות קשה של איתן טיבי בדקה השמינית, אך אז ה-VAR התערב והותיר את התוצאה בעינה בשל נגיעת יד במהלך שהוביל לכיבוש.

וילי רוטנשטיינר (רדאד גוילי רוטנשטיינר (רדאד ג'בארה)

השחקנים של פרנק פודה המשיכו להפעיל לחץ על שערו של אופיר מרציאנו (באחד ממשחקיו הטובים במדים הלאומיים), אך דווקא אז, האיש שעמד בכותרות במהלך ההכנות למשחק, מונס דאבור, הכפיל את היתרון (20) וספג קריאות בוז מחלק מהקהל המקומי במהלך החגיגות, זכר לפוסט ההוא בחודש מאי.

מונס דאבור חוגג (רדאד גמונס דאבור חוגג (רדאד ג'בארה)

13 דקות בלבד חלפו וערן זהבי, שראה את חבריו להתקפה חוגגים, לא היה יכול להישאר מחוץ למסיבה. החלוץ כבש שער אופייני בדקה ה-33 והרים את סמי עופר באוויר עם 0:3 פשוט אדיר לחבורה של רוטנשטיינר. אבל ישראל כמו ישראל, אוהבת לעשות לעצמה את החיים קשים, ורגע לפני הירידה להפסקה הירדמות בהגנה אפשרה לכריסטוף באומגארטנר להחזיר את האוסטרים לעניינים (42).

אופיר מרציאנו (עמרי שטיין)אופיר מרציאנו (עמרי שטיין)

עם פתיחת החצי השני מרקו ארנאוטוביץ’ הפציץ את השני של האורחת ואווירת החגיגה בסמי עופר התחלפה בפאניקה, אך אז הגיע המהלך המנצח של וילי. המאמן שלח לכר הדשא את דל גלזר ושון וייסמן, ואחרי 2 דקות קשר מכבי ת”א ביצע חטיפה נהדרת ובישל לחלוץ, שהחזיר לרוטנשטיינר עם שער בכורה אדיר במדים הלאומיים, שהרגיע את האוסטרי ואת כל יושבי האצטדיון.

שון ויסמן חוגג (רדאד גשון ויסמן חוגג (רדאד ג'בארה)

אוסטריה ניסתה לחזור לעניינים, אך מרציאנו לא אפשר לה, ובדקה ה-90 ערן זהבי השלים צמד, העלה את מאזנו בנבחרת ל-31 שערים (רק אחד פחות מגדול הכובשים הלאומיים, מוטל’ה שפיגלר) וקבע את התוצאה ההיסטורית לזכות החבורה בתכלת. ככה סוגרים שנה.

ערן זהבי וניר ביטון (עמרי שטיין)ערן זהבי וניר ביטון (עמרי שטיין)