אלופת דרום אמריקה חגגה במוקדמות המונדיאל, לאוטרו, חואקין קוראה ואנחל קוראה כבשו, מסי שרד תיקול נוראי שהוביל לאדום. הסלסאו הזיעו מול צ'ילה

המחזור השביעי של מוקדמות המונדיאל בדרום אמריקה נערך הלילה (בין חמישי לשישי), כאשר במוקד אלופת הקופה אמריקה ארגנטינה וליאו מסי ניצחו 1:3 את ונצואלה, במשחק בו הפרעוש ספג תיקול אלים במיוחד אך הצליח איכשהו להמשיך לשחק. בנוסף, ברזיל ניצחה 0:1 את צ’ילה לפני המפגש מול ארגנטינה, פרו ואורוגוואי נפרדו ב-1:1 ואקוואדור גברה 0:2 על פרגוואי.
האלביסלסטה השלימו משחק 21 ברציפות ללא הפסד והגיעו לאחר הזכייה המרשימה בקופה אמריקה, כאשר מסי שיחק את משחקו הראשון בנבחרת כשחקן פ.ס.ז’ והשלים 90 דקות, אך בדקה ה-30 ספג תיקול נוראי מאדריאן מרטינס, שראה כרטיס צהוב ובהמשך אדום בהחלטה ששונתה על ידי ה-VAR.

למרות זאת, הפרעוש הצליח לקום ולהמשיך לשחק, כאשר על סף המחצית לאוטרו מרטינס העלה את אלופת היבשת ליתרון בבעיטה טובה לרשת הגבוהה באחד על אחד. בדקה ה-71 ארגנטינה הכפילה לאחר שער נפלא של חואקין קוראה שהשתלט נהדר על הכדור ובעט לפינה השמאלית, אנחל קוראה כבש את השלישי מקרוב בדקה ה-74 ויפרסון סולטדו רק צימק מהנקודה הלבנה בתוספת הזמן.

ניימאר וחבריו התקשו מול הצ’יליאנים הלוחמניים, אבל יצאו עם שלוש נקודות. אברטון ריביירו שנכנס כמחליף בתחילת המחצית השנייה כבש את שער הניצחון מקרוב בדקה ה-64, כאשר לסלסאו עדיין מאזן מושלם של 7 ניצחונות מ-7 משחקים ורק שני שערי חובה לעומת 17 שערי זכות.

ללא לואיס סוארס ואדינסון קבאני שנעדרו מסגל הסלסטה, הנבחרת התקשתה נגד הפרואנים שגם עלו ליתרון משער של רנאטו טאפיה בדקה ה-25. אורוגוואי איזנה משער של ג’ורג’יאן דה ארסקטה כעבור 4 דקות בלבד, אבל לא השכילה לבצע מהפך.

אחרי שני הפסדים רצופים, אקוואדור התאוששה ונמצאת במקום השלישי עם 12 נקודות, 3 יותר מאורוגוואי. פליקס טורס בדקה ה-87 ומיכאל אסטראדה בדקה ה-95 כבשו לצהובים והעניקו להם ניצחון מאוחר ודרמטי.