יום שישי, 19.12.2025 שעה 16:45

שרצקי נזכר בפרץ ז"ל: קיבלתי 7 שחקנים עבורו

בעלי ק"ש בהווה ששימש כיו"ר מכבי עמידר בזמנו, סיפר על חלוץ העבר שהלך לעולמו: "מכיר אותו מגיל קטן, לא ידעתי שמצבו כך". וגם: השביתה של השריף

|
איזי שרצקי, ויקי פרץ ז
איזי שרצקי, ויקי פרץ ז"ל (שחר גרוס, אור שפונדר)

ההודעה המצערת על מותו של ויקי פרץ ז”ל הותירה את אנשי הספורט כואבים. לצד התחושות הלא פשוטות, עלו מטבע הדברים גם הזכרונות מהימים הגדולים של פרץ על הדשא, בין השאר בנבחרת ישראל, בכדורגל הצרפתי וכמובן במכבי תל אביב.

את תחילת הדרך שלו עשה פרץ במכבי רמת עמידר, ומי שהיה אז בראש המועדון הוא איזי שרצקי, שנזכר היום (שלישי) בשיחה עם ONE במה שאירע בתחילת הקריירה של החלוץ האגדי: “מגיל 15 וחצי אני מכיר את ויקי, גידלתי אותו. אני זוכר שבאו אליי ממכבי ת"א ורצו אותו. ג’רי בית הלוי ואנשי הקבוצה, אמרתי להם שאני רוצה 7 שחקנים תמורתו, ואכן העבירו לי 7 שחקנים”.

ויקי פרץ ז"ל מקבל כבוד בעיר

שרצקי המשיך: “בחלוף כמה זמן יצחק שניאור (שהיה מאמן מכבי ת”א) בא אליי ואמר לי ‘האוהדים הורגים אותי, איך נתתי 7 שחקנים על ויקי’. אבל כולם רצו אותו, כולל הפועל פתח תקווה וקבוצות רבות אבל רק למכבי ת”א העברתי אותו. אמרתי לשניאור אין בעיה, תחזיר אותו אליי ואני עכשיו לוקח אותו בחזרה לקבוצה. הסוף ידוע לכולם”.

בעלי קריית שמונה בהווה הרחיב: “באותו הזמן אלי כהן השריף עשה שביתה וטען לעברי ‘איך נתת לוויקי ללכת ולי אתה לא נותן להתקדם’, ואחרי שנה שחררתי אותו לשמשון. אחרי כמה זמן כשראיתי את ויקי הוא אמר לי ‘עשית דבר גדול’. האמת שלא ידעתי שמצבו כזה. לפני הקורונה היינו נפגשים, אם הייתי יודע הייתי מארגן את כל השחקנים וכל מי שהיה קשור אלינו בזמנו, כפי שעשינו כבר בלא מעט מקרים דומים. לא ידעתי שום דבר”. 




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
לאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
נגןכך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
כך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
/* LAST / NEXT ROUNDs */