יום חמישי, 25.12.2025 שעה 23:08
ליגת העל Winner 25-26
3515-3415הפועל ב"ש1
3318-3715בית"ר ירושלים2
2917-3215מכבי ת"א3
2519-2915הפועל ת"א4
2332-2915מכבי נתניה5
2216-2715מכבי חיפה6
2019-1915בני סכנין7
1824-2215הפועל חיפה8
1829-2215מ.ס אשדוד9
1726-2315הפועל פ"ת10
1733-1715עירוני טבריה11
1324-1715עירוני ק"ש12
1121-1315הפועל ירושלים13
439-1115מכבי בני ריינה14

"אוהדי מכבי חיפה קראו לי קוף, חייכתי בתגובה"

וואקמה נזכר בתקרית גזענית מימיו בב"ש: "יכולתי לפוצץ את המשחק, אבל על המגרש אני מרגיש חזק, למה שאתן לגזענים לנצח? אם אתה גזען זו בעיה שלך"

|
טוני וואקמה (רדאד ג'בארה)
טוני וואקמה (רדאד ג'בארה)

טוני וואקמה, אקס הפועל באר שבע, נאלץ להתמודד במהלך הקריירה שלו עם לא מעט גילויי גזענות בשל צבע עורו. השחקן הניגרי, שמככב בטרבזונספור מאז נרכש על ידה מהאדומים מהנגב, התראיין היום (שלישי) ל-BBC SPORT אפריקה, והציג את הדרך שלו להתמודדות עם התופעה המדאיגה.

“הגזענות בספורט הולכת וגדלה והיא תמשיך להתפשט בכל מקום. אני לא יכול להגיד בביטחון שנצליח למגר אותה מהכדורגל”, טוען וואקמה, שנזכר בגילוי גזענות כלפיו מהימים בישראל: “סבלתי מגזענות כלפיי לפני כמה שנים כששיחקתי בהפועל באר שבע. יצאנו למשחק חוץ מול מכבי חיפה והאוהדים שלהם צעקו לעברי בקולות של קוף וקריאות בוז. כתגובה פשוט הבטתי להם ישר בפנים וחייכתי. ברגע שהם הבחינו בתגובה שלי הם הבינו שהפעולה שלהם לא השפיעה עליי ואז הם מחאו לי כפיים וקראו בשמי”.

טוני וואקמה (אינסטגרם)טוני וואקמה (אינסטגרם)

וואקמה טוען כי בשל אותו מקרה הוא הבין כיצד נכון לדעתו להילחם בגזענות: “יכולתי לקרוא לשופט להפסיק את המשחק או לעצור אותו בעצמי אבל אני שמח כשאני על המגרש, הרגשתי חזק ועשיתי חיים קשים ליריבה אז לא רציתי לתת לפעולה של הקהל לדכא אותי. לא אתן לאף אחד לגרום לי להרגיש אדם נחות ולכן לא הגבתי בצורה שלילית. ברגע שהאוהדים הבינו שאני לא יורד לרמה הזאת הם שינו גישה. למה שאתן להם לנצח? אני מבין שלא כל הכדורגלנים יכולים לנהוג כך אבל אני אישית לא נותן תשומת לב לדברים האלה”.

“גזענות היא בעיה חברתית, היא לא התחילה בכדורגל”, הוסיף הניגרי וסיכם: “אפשר להבחין שאופ”א ופיפ”א נלחמות בגזענות אבל עונה אחרי עונה התקריות הגזעניות ממשיכות להופיע. לא משנה כמה הרשויות יילחמו בכך, הגזענים ימשיכו להרים את ראשיהם בדרך כזו או אחרת. אני אישית החלטתי לא לתת תשומת לב לכך ואם מישהו מתגזען כלפיי, זו בעיה שלו. אני כאן כדי לשחק כדורגל וליהנות, זה הדבר הכי חשוב עבורי”. 

עלי מוחמד מוצג במדי מכבי חיפה



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
נגןעומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה ישר
עומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה במקום
נגןערן זהבי מבקר בבית של מאור בוזגלו
מישהו מתרגש: זהבי מבקר את בוזגלו בבית
/* LAST / NEXT ROUNDs */