מה שהיה הוא שיהיה? אלופת העולם הפגינה עליונות על המנשאפט באליאנץ ארנה ופתחה את יורו 2020 עם אמירה. הומלס כבש עצמי, גול אדיר של אמבפה נפסל

אחרי שכל הנבחרות כבר שיחקו לפנינו והראו את מה שיש להן להציע, עיני העולם כולו נישאו הערב (שלישי) לאליאנץ ארנה, שם קיבלנו קרב טיטאנים אמיתי בין שתי אלופות העולם האחרונות – גרמניה וצרפת, אלופת העולם המכהנת ומי שנחשבת בעיני רבים לפייבוריטית הברורה לזכייה וגם הצדיקה את דעת ההמונים, כשפתחה את יורו 2020 עם 0:1 קטן אך עוצמתי על המנשאפט בביתם.
בכך, הצרפתים שהיו ראויים לניצחון ולא באמת נתנו לגרמנים להתקרב ולחוש את השוויון באופק יתר על המידה, השיגו מקדמה אדירה לקראת השלב הבא כשבשלב זה הם במקום השני בבית המוות אחרי פורטוגל, שניצחה מוקדם יותר 0:3 את הונגריה. הגרמנים מנגד, יצטרכו להשתפר משמעותית לקראת המפגש מול כריסטיאנו רונאלדו וחבריו, שהפסד בו עלול בסבירות גבוהה לסיים עבורם טורניר גדול שני ברציפות בהדחה כואבת כבר בשלב הבתים.

גרמניה פתחה עם המון התלהבות לעיני הקהל הביתי ששב ליציעים אחרי תקופה ארוכה של יציעים ריקים במדינה בעקבות הקורונה, אלא שלאלפות העולם המכהנת לא לקח יותר מדי זמן כדי להשתלט. האורחת הגבירה קצב אחרי רבע שעה ובתוך חמש דקות של לחץ גם עלתה ליתרון, בזכות שער עצמי אומלל של מאטס הומלס שדחק לשערו כדור רוחב של לוקאס הרננדס.
במחצית השנייה קיבלנו שליטה אופטית של גרמניה אך ההתקפות המסוכנות עדיין היו ברחבה של מנואל נוייר, כולל קורה של אדריאן ראביו ושער פשוט אדיר של קיליאן אמבפה שלצערו נפסל מנבדל, כמו גם בנזמה שלא הצליח לחגוג בבכורה המחודשת בנבחרת בטורניר גדול לראשונה מאז מונדיאל 2014. גרמניה אמנם החזיקה בכדור אך נראתה חסרת אונים מול הגנת הברזל הצרפתית ומעליה חוליית הקישור בהובלת פול פוגבה, נגולו קאנטה וראביו, שהציגה משחק קרוב למושלם וסיכלה את ההתקפות הגרמניות עוד במרכז המגרש. ניצחון משמעותי, עוצמתי וצודק של צרפת, שמספקת אמירה אמיתית להמשך.