יום שבת, 06.12.2025 שעה 23:28

"יכולה לעשות הכול, אין משהו שיכול לעצור אותי"

גפן פרימו שזכתה במדליית הארד באליפות העולם בג'ודו ל-ONE: "הוכחתי שאני שווה מדליה, הייתה לי תקופה לא קלה, הקורונה פגעה בי ועוד יש לי תסמינים"

|
גפן פרימו ושני הרשקו (איגוד הג'ודו)
גפן פרימו ושני הרשקו (איגוד הג'ודו)

זה היה אחד מהרגעים הגדולים שלה בקריירה וכנראה המשמעותיים מכולם. גפן פרימו, הג’ודאית בת ה-21, מצליחה לממש את הציפיות הגדולות שהיו ממנה לאחר שזכתה הערב (שני) במדליית הארד באליפות העולם בג’ודו.

הג’ודאית במשקל של עד 52 ק”ג עברה שנה לא קלה. היא זכתה בכרטיס לאולימפיאדת טוקיו, אך זו נדחתה בגלל מגפת הקורונה, לאחר מכן חלתה בווירוס דווקא כשהייתה בשיאה, התקשתה להתאושש ממנו, במקביל הקריטריון הישראלי הוארך בשנה וממש ברגע האחרון היא איבדה את הכרטיס לטוקיו אחרי שכבר היה אצלה בכיס.

חילי טרופר מדבר עם גפן פרימו

אלא שמאז פרימו מתאוששת עם גרף עלייה חדש. מאז שאיבדה את הכרטיס שלה לאולימפיאדת טוקיו, הג’ודאית הצעירה זכתה במדליית הארד באליפות אירופה וכעת כאמור השלימה מדלייה ראשונה גם באליפות העולם לבוגרות. בקיצור, גפן פרימו חוזרת.  

אחרי שזכתה במדליית הארד העולמית, גפן פרימו אמרה ל-ONE: “אני מרגישה טוב אחרי היום הזה ושמחה על ההישג. אני גאה בעצמי כי הוכחתי שאני יכולה לעשות הכול אחרי כל מה שעברתי בשנה האחרונה ושאין משהו שיכול לעצור אותי. באתי לפה כי ידעתי שאני שווה מדליה ושאני יכולה לעשות את זה, בכל קרב עליתי ועשיתי הכול כדי לנצח - ואני שמחה שסיימתי עם מדליה”.

גפן פרימו ושני הרשקו (איגוד הגגפן פרימו ושני הרשקו (איגוד הג'ודו)

הג’ודאית הוסיפה: “עברתי תקופה לא קלה. הייתי צריכה להתאושש ולחזור לעצמי. כשאני אומרת להתאושש, זה בעיקר להתאושש מהקורונה. זה היה קשה כי זה פגע בי. הרבה אנשים לא ידעו שפיזית היה לי קשה. היו לי הרבה תסמינים ואני עדיין נלחמת בהם, אבל כרגע אני פשוט מאושרת מעוד הישג”.

מאמן נבחרת הנשים, שני הרשקו, ציין: “זה הישג אדיר לגפן, מדליית ארד באליפות העולם - וזאת בשנה בה חלתה בקורונה, מחלה שפגעה מאוד ביכולת הגופנית שלה. גפן הצליחה להתגבר על התקופה הקשה ובתוך חודשיים זכתה במדליות הן באליפות אירופה והן באליפות העולם. הדבר הזה מוכיח את הכוח המנטלי האדיר שלה, את היכולת שלה ואת העתיד המדהים שמחכה לה”.

גפן פרימו (איגוד הגגפן פרימו (איגוד הג'ודו)

הרשקו המשיך: “גפן כל פעם פורצת גבולות ואני גאה בה מאוד. ההישג של גפן הוא הישג של עבודת צוות ומחויבות של כל ספורטאיות הנבחרת, הצוות המקצועי ואיגוד הג’ודו”.

יו”ר איגוד הג’ודו משה פונטי סיכם: “הישג אדיר לספורטאית מדהימה, שההישגים שלה בגיל כל כך צעיר רק מרמזים על הפוטנציאל הגדול שלה. אין לי ספק שאם בגיל כה צעיר היא מגיע לפסגות האלה, אז עם עבודה נכונה מצפה לה עתיד מזהיר. לזכות במדליה גם באליפות אירופה וגם באליפות העולם בזמן כל כך קצר זה הישג גדול, מדהים ומרגש. קרדיט גדול לשני הרשקו ולצוות שלו על עבודה אדירה לאורך שנים”.

גם שר התרבות והספורט חילי טרופר התקשר לברך בשיחת וידיאו ואמר לג’ודאית: “ברכות, הבאת לנו נחת וגאווה. איזו אלופה את. אנחנו גאים בך מאוד, כולנו בארץ אוהבים ומעריכים אותך, את שני הרשקו, את משה פונטי ואת כל הצוות”.

משה פונטי (חגי מיכאלי)משה פונטי (חגי מיכאלי)
טפר: "בחלק הראשון של הדרבי טפיר היה טוב"



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */