יום רביעי, 17.12.2025 שעה 23:21

עמי דדאון שבר את שיא העולם ב-100 מ' חופשי

אליפות אירופה בשחייה פראלימפית: הישראלי זכה במדליית הזהב: "גאה מאוד לשמח את העם שלי, במיוחד בתקופה כזאת". אראל הלוי זכתה בכסף ב-400 מ' חופשי

|
עמי דדאון והמאמן יעקב ביננסון (רון בולוטין)
עמי דדאון והמאמן יעקב ביננסון (רון בולוטין)

ערב מרגש לנבחרת השחייה הפראלימפית של ישראל היום (שני), כשעמי דדאון קבע שיא עולם חדש ל-100 מ’ חופשי עם 1:19.77 וזכה במדליית הזהב. אראל הלוי זכתה במדליית הכסף עם שיא ישראלי, 5:38.24 דקות ב-400 מ’ חופשי, ומארק מליאר זכה במדליית הארד במקצה המקביל לגברים עם 4:46.48 דקות.

דדאון סיכם את המשחה: “אני רק רוצה לשמח את האנשים שלי בתקופה הקשה הזאת, המדינה שלנו תחת מתקפה. אני יודע שנתתי לישראלים הקלה ואושר. פשוט שחיתי, עשיתי את מה שהיה מוטל עליי. לא בזבזתי זמן”.

מארק מליאר (רון בולוטין)מארק מליאר (רון בולוטין)

מאוחר יותר, אלוף אירופה פנה לציבור הישראלי: “היה משחה לא קל, אבל הבאנו רווחה לעם שלנו ואני מקווה מאוד שציפתם ונהנתם בין הטילים. אני תמיד מוכן לשרת את המדינה, מתרגש לשרת את המדינה במיוחד בתקופה כזאת, זה הדבר החשוב ביותר. תודה רבה לכל מי שצפה”.

בנוסף לשיאן העולם, הלוי, ששברה את השיא הישראלי ב-400 מ’ חתירה, זכתה במדליית הכסף הראשונה בקריירת השחייה הענפה שלה. היא ייצגה את ישראל ב-2 אולימפיאדות בעבר וזכתה במדליית הארד ל-400 מ’ חופשי באליפות אירופה של 2018.

אראל הלוי (רוני בולוטין)אראל הלוי (רוני בולוטין)

יש שמונה שחיינים בנבחרת ישראל לאליפות אירופה, בה משתתפים 380 שחיינים מ-47 מדינות. כל השחיינים משתייכים למועדון הספורט איל”ן חיפה והשיגו את הכרטיס למשחקים הפראלימפים בטוקיו שיתחילו ב-24 לאוגוסט.

מדליית זהב ושיא עולם לעמי דדאון



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגן לאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
לאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
נגןכך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
כך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
/* LAST / NEXT ROUNDs */