מערכת ONE
|

רפאל נדאל (רויטרס)
עונת החימר מתקדמת לקראת הרולאן גארוס שייפתח בעוד קצת יותר משבועיים והיום (שישי) נפתח שלב רבע הגמר בטורניר רומא היוקרתי, שהוא הטורניר הגדול האחרון לפני שהטניסאים יגיעו לפאריס (חלקם עוד יעצרו בדרך בטורנירים קטנים יותר בז’נבה, ליון או בלגרד).
רפאל נדאל, תמיד פייבוריט כשזה מגיע למשטחי החימר, עלה לחצי הגמר ברומא אחרי ניצחון על אלכסנדר זברב. השור הספרדי, המדורג 3 בעולם, ניצח את הגרמני (6) בשתי מערכות עם 3:6 ו-4:6 תוך שעתיים ודקה.
בארבעת האחרונים הוא יפגוש את ריילי אופלקה המפתיע. האמריקאי המדורג 47 בעולם, שבסיבוב השלישי גבר על אסלן קראצב, ניצח ברבע הגמר את פדריקו דלבוניס מארגנטינה 5:7 ו-6:7.
בטורניר הנשים המקביל ברומא המדורגת 1 בעולם אשלי בארטי, מהמועמדות הבכירות לזכייה ברולאן גארוס, עוררה חשש גדול לקראת הגראנד סלאם בצרפת. האוסטרלית נאלצה לפרוש ברבע הגמר ברומא מול קוקו גוף, כשהיא ביתרון 4:6 ו-1:2 במערכה השנייה, בשל פציעה בידה הימנית וכעת היא תקווה להיות כשירה לגראנד סלאם השני של העונה. גוף, שנראתה בדרך להדחה ונהנתה מההפקר, עלתה לראשונה לחצי גמר בטורניר בסדר גודל של טורניר רומא.
בחצי השני של הגרלת טורניר הנשים קרולינה פלישקובה המדורגת 9 בעולם עלתה לחצי הגמר עם 6:4, 5:7 ו-6:7 על ילנה אוסטפנקו בתום משחק נהדר והיא תפגוש את פטרה מרטיץ’ הקרואטית המדורגת 25 בעולם, שניצחה ברבע הגמר את ג’סיקה פגולה האמריקאית 5:7 ו-4:6.