יום שבת, 06.12.2025 שעה 14:00
ליגה ספרדית 25-26
3717-4215ברצלונה1
3613-3215ריאל מדריד2
3213-2914ויאריאל3
3114-2815אתלטיקו מדריד4
2414-2214בטיס5
2416-1814אספניול6
2015-1314חטאפה7
2020-1415אתלטיק בילבאו8
1715-1314ראיו וייקאנו9
1621-1914ריאל סוסיאדד10
1617-1514אלצ'ה11
1619-1614סלטה ויגו12
1623-1914סביליה13
1515-1214אלאבס14
1422-1515מיורקה15
1422-1314ולנסיה16
1218-1214אוססונה17
1226-1314ג'ירונה18
1022-715אוביידו19
926-1614לבאנטה20

נולדו להנהיג: יורנטה ודה יונג - כמו שחקני בית

הספרדי שגדל בריאל פורח באתלטיקו, ההולנדי התחבר לברצלונה כמו כפפה ליד וב-17:15 (חי בערוץ ONE) הם רוצים להוביל לתואר. המספרים והפרגונים

|
מרקוס יורנטה ופרנקי דה יונג (רויטרס)
מרקוס יורנטה ופרנקי דה יונג (רויטרס)

הם לא הכוכבים הכי נוצצים של קבוצתם, החולצות שלהם לא הכי נמכרות ולעיתים תתקשו לשים לב שהם על המגרש – אך “השחקנים האפורים” השתלטו אט-אט על הכדורגל העולמי. בעונות האחרונות אנו עדים לפחות ופחות כוכבי ענק שמגיעים בסכומים שוברי שוק, ויותר כאלה שנחשבים “שחקן של מאמן”. עמדת מרכז השדה דורשת יצירתיות, פיזיות וחוכמת משחק שלא תמצאו בכל עמדה. קבוצה מצליחה היא כזו שהקישור שלה יודע לספק זאת בכל הפרמטרים.

מאבק האליפות בספרד הוא מהדרמטיים ביותר שראינו בשנים האחרונות בכדורגל האירופי, עם שלוש קבוצות שמתחרות על התואר וסביליה אחת שהתרחקה אמנם מהפסגה אך שותפה לדרמה. שתיים מהטוענות לכתר ייפגשו היום (שבת, 17:15) בקאמפ נואו במשחק שייתכן שממנו תצא אלופת ספרד הבאה – כאשר אתלטיקו מדריד הראשונה תתארח אצל ברצלונה השלישית. לשתי הקבוצות יש שחקנים מפוארים בכל עמדה, אבל יש להן גם שניים שעובדים קשה מאוד באמצע. מרקוס יורנטה מצד אחד, פרנקי דה יונג מהצד השני. 

קרב ישיר על המקום הראשון: בארסה - אתלטיקו

הספרדי של אתלטיקו בכלל גדל בריאל מדריד וקיווה לרשום קריירה בלבן, אך שיתוף הפעולה עם דייגו סימאונה עבד כמו קסם מהרגע הראשון וסיפק לנו את אחד השחקנים המוכשרים בכדורגל העולמי. בנוגע להולנדי של ברצלונה, כבר באייאקס היה ברור שמקומו בקבוצה גדולה, אך ספק אם השילוב יכול היה להיות מוצלח יותר והחשיבות שלו למערך של רונלד קומאן היא לעתים שוברת שוויון. שני הקשרים אולי שונים באופי המשחק שלהם אך יחד עם זאת הם מלאים בדמיון וכעת הם יעמדו זה מול זה, על אותו מגרש, עם אותה מטרה – להניף אליפות בסיום העונה. זמן לחקור את המסע שלהם. המשחק, כמו כל משחקי הליגה הספרדית, ישודר בערוץ ONE למנויי HOT, מנויי yes, סלקום TV ופרטנר TV.

חצה כביש, וגבולות: יורנטה הוא הנכס של סימאונה

כמה שחקנים אתם מכירים שעשו את המעבר מריאל מדריד לאתלטיקו? בוודאי לא הרבה. יורנטה שחצה את הכביש ביוני 2019 היה הראשון שעושה זאת מאז חוסה מנואל חוראדו ב-2006. ריאל, שלא בנתה עליו והותירה אותו בעיקר על הספסל, קיבלה תמורתו 40 מיליון אירו. אתלטיקו הרוויחה הרבה יותר.

מרקוס יורנטה חוגג (רויטרס)מרקוס יורנטה חוגג (רויטרס)

אומרים שכל אחד צריך מבוגר שיאמין בו. עבור יורנטה, היה זה דייגו סימאונה שידע להפוך אותו מפוטנציאל – לאחד הקשרים הבולטים בכדורגל האירופי מבחינה סטטיסטית. הספרדי שגדל במחלקת הנוער של הבלאנקוס רשם בעונתו האחרונה בלבן רק 7 הופעות ליגה, אך סימאונה ידע בדיוק כיצד לנצל את הכישורים שלו לטובתו והוא משתמש בקשר בכל עמדה אפשרית בחלק הקדמי. אחרי 36 הופעות בעונת הבכורה, 5 שערים ו-5 בישולים, בזו הנוכחית יורנטה פשוט מתפוצץ.

מאזן של “דאבל דאבל” בחמש הליגות הגדולות באירופה הוא לא דבר שבשגרה, אך יורנטה עשה זאת בלה ליגה העונה. 12 שערים ו-10 בישולים ביססו אותו כאחד מהבאנקרים של דייגו סימאונה ואתלטיקו, כשלמעט משחק אחד (בשל צבירת כרטיסים צהובים) – הוא שיחק בכל יתר המשחקים של הקבוצה בליגה ובליגת האלופות ב-2020/21.

מרקוס יורנטה חוגג (רויטרס)מרקוס יורנטה חוגג (רויטרס)

בריאל הוא גדל כשחקן 50-50 קלאסי, אך סימאונה לא הסתפק בזה: ב-20 משחקים הוא פתח העונה כקשר באמצע, בעוד 8 הוא החל כשחקן כנף בימין, עלה פעמיים כמגן ופעם אחת אף כחלוץ מדומה – אתלטיקו משתמשת בכל הכלים של יורנטה והוא גומל לה עם הופעות בחסד, מכל פוזיציה. 

מהצד נדמה לפעמים כי מדובר בשחקן מעט גמלוני, אך יורנטה יודע להפתיע גם בכיוון הזה – הכושר הבלתי נגמר, היציבות וגם המהירות – רק לפני שבוע נגד אתלטיק בילבאו הוא רשם ספרינט יוצא מגדר הרגיל בדקה ה-91(!) ושבר את שיא המהירות בלה ליגה העונה עם 35.4 קמ”ש במהירות המירבית שצבר. “המחויבות שלו היא עצומה”, “הוא משחק בכל העמדות, ולפעמים הוא גם מציל את הקבוצה מאחור כמעט כמו שוער”, נכתב בספרד. “מודל לכדורגל מודרני”, “המשפיע ביותר באתלטיקו”, נכתב במקום נוסף.

שפה משותפת: הנסיקה של דה יונג אצל קומאן

בניגוד ליורנטה, העונה הראשונה של דה יונג בקבוצתו הנוכחית לא הייתה הכי מוצלחת, בוודאי לא ביחס לזו שהוא מציג העונה. אשתקד הוא שיחק ב-42 משחקים בכל המסגרות, כבש שני שערים ובישל ארבעה, אך משהו היה חסר. לא פעם דובר על כך שאולי הכישרון מאייאקס לא מתאים לשיטה, אולי הקבוצה גדולה מדי למידותיו ובמועדון שידע את ימי צ’אבי-אינייסטה, קשה להטביע חותם, כשגם הפציעה בסוף העונה הקודמת לא הוסיפה נקודות זכות. אולם קומאן, שהעלה סימני שאלה רבים בתחילת דרכו, הוכיח שהשפה המשותפת ביניהם (הולנדית) באה לידי ביטוי גם בהבנה של הדרישות שמצפה המאמן מהקשר שלו.

קארים בנזמה ופרנקי דה יונג (רויטרס)קארים בנזמה ופרנקי דה יונג (רויטרס)

ליאו מסי הוא כמובן הכוכב הבלתי מעורער, אך לדה יונג יש לא מעט מניות בעונה הטובה של ברצלונה, שכזכור לא החלה בצורה חיובית. ככל שחלפו החודשים יכולתו של ההולנדי השתפרה, וכפועל יוצא גם היכולת של הקבוצה זינקה פלאים. עד כה שיחק הקשר ב-48 משחקים ב-2020/21, כבש שבעה שערים ובישל שמונה, אך היכולת שלו באה לידי ביטוי הרבה מעבר למספרים. מרכז השדה שהפך בו לבעל הבית, היציאה הנבונה קדימה והירידה לאחור כבלם שלישי במידת הצורך – מראה את כל אינטליגנציית המשחק שקיימת בשחקן בן ה-23 בלבד.

“פרנקי בחור נפלא, תמיד מחייך, תמיד עושה את שלו ולא משנה מול מי או מתי”, אמר קומאן על השחקן שלו עוד ב-2019 בנבחרת הולנד. ארנסטו ואלוורדה וקיקה סטיין לא ידעו להוציא מדה יונג את מה שקומאן ידע, וזה ייזקף לזכותו במידה שהתואר יגיע לקטלוניה בסיום העונה. דה יונג פתח בהרכב בכל משחקי בארסה העונה בליגה (2,904 דקות) ורק חמש פעמים לא השלים משחק מלא. 

רונלד קומאן (רויטרס)רונלד קומאן (רויטרס)

אין ספק שדה יונג נמצא בתקופה הטובה ביותר שלו מאז הגיע לברצלונה. מעטים השחקנים ששיחקו יותר ממנו העונה בלה ליגה, הוא רץ בלי סוף (רשם מעל 10 קילומטרים מול ויאריאל, ניסה הכי הרבה דריבלים ויצר הכי הרבה מצבים) וניכר שהשיטה של קומאן עם שלושת שחקני ההגנה מחמיאה לו. האם דה יונג יהיה ה”ווינג-מן” של מסי עד לתואר? אין ספק כי המשחק בקאמפ נואו יכול להכריע בסוגיה.

בספרד ערכו לאחרונה כתבה על ה-MVP של העונה בקישור והציבו שלושה שחקנים כמי שבלטו מעל כולם. במקום השלישי היה זה פדרי הצעיר של ברצלונה, במקום השני מרקוס יורנטה וראשון פרנקי דה יונג. השניים האחרונים רוצים להפוך עונה אדירה באופן אישי לפנטסטית באופן קבוצתי. הדרך לשם תעבור בקרב הישיר.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */