יום שבת, 06.12.2025 שעה 20:47
ליגת העל Winner 25-26
2912-3112הפועל ב"ש1
2713-2912מכבי ת"א2
2615-3212בית"ר ירושלים3
2116-2413הפועל ת"א4
1926-2412מכבי נתניה5
1723-2112מ.ס אשדוד6
1614-2112מכבי חיפה7
1417-1412בני סכנין8
1323-1713הפועל פ"ת9
1330-1312עירוני טבריה10
1217-1412עירוני ק"ש11
1220-1612הפועל חיפה12
719-1012הפועל ירושלים13
431-1012מכבי בני ריינה14

"נפלנו מהרגליים בחודש הזה, שיחקנו באי שקט"

אכזבה קשה במכבי ת"א אחרי ה-2:0 לק"ש שקטע רצף של 22 משחקים ללא הפסד: "כל אפריל אנחנו עם הלשון בחוץ, איפה שהיינו צריכים רוגע, באנו לא נינוחים"

|
שחקני מכבי ת
שחקני מכבי ת"א מודים לקהל (ניסן עייש)

מכבי תל אביב סיבכה את עצמה במאבק על האליפות וסגרה את הסיבוב הראשון של הפלייאוף העליון עם הפסד 2:0 לעירוני קריית שמונה. המשחק אמש (ראשון) במגרש הצפוני בו הקבוצה הפסידה היה למעשה הראשון בו היא נכנעת אחרי 22 משחקים רצופים ללא הפסד במסגרת הליגה. הריצה המרשימה הזו סימנה כמובן קאמבק למאבק האליפות, אך כעת הצהובים כבר לא תלויים בעצמם ואם מכבי חיפה תנצח הערב בבאר שבע, הפער יעלה לארבע נקודות כאשר יישארו עוד 15 נקודות בקופה.

במכבי ת"א סימנו מספר סיבות להפסד אמש, והתחילו מבעיית האיכות בחלק הקדמי עוד לפני ההרחקה של איתן טיבי. אלכסנדר פשיץ' לא מביא את מה שציפו ממנו בלא מעט משחקים וממש לא שומר על יציבות, אמש רשם החמצת ענק שהייתה יכולה לשנות את גורל המשחק. גם אבי ריקן לא מצליח במשחקים האחרונים למצוא את הרשת, ושחקני הכנף, במקרה הזה טל בן חיים במחצית הראשונה ואדוארדו גררו, לא הצליחו לייצר מספיק. 

ואן לוון וכהן לאחר המשחק מול ק"ש

לצהובים יש בעיה קשה בפלייאוף העליון עם סיום המצבים, והיעדר הרגל המסיימת ללא ספק בעוכרי הקבוצה. לצד זה, אי אפשר שלא להתעלם מהעייפות הגדולה שחלה על השחקנים. אמש המאמן פטריק ואן לוון ויתר על אנדרה ז'ראלדש שלא נראה טוב במשחקים האחרונים וגם על לואיס הרננדס ואנריק סבוריט, השניים האחרונים היו בסכנת הרחקה בצהובים מהמשחק מול מכבי חיפה בליגה אך לגבי הבלם אפשר היה לזהות עייפות עליו במשחקים האחרונים וגם המגן השמאלי נשחק מאוד. לזכות ההולנדי ייאמר כי אי אפשר להגיד שהמחליפים (אופיר דוידזאדה ומתן בלטקסה) היו לא טובים. הבעיות של מכבי ת"א ממש לא נבעו מהרוטציה בחלק האחורי.  

הבעיה הייתה מעל הכל במרכז המגרש וכמובן בחוד. דן גלזר רק עכשיו חוזר מהיעדרות ארוכה מאוד ודור פרץ נראה תשוש לגמרי באופן מובן לחלוטין. "אנחנו משחקים את כל חודש אפריל עם הלשון בחוץ. בכל המשחקים, סיימנו כשאנחנו בלי טיפת אנרגיה, השחקנים עייפים ושחוקים. המשחק מול באר שבע נמתח שלא לצורך אחרי שער שהיה צריך להיפסל. מול מכבי חיפה במקום לדחוף לניצחון במשחק שכולם נתנו בו 200 אחוז, סיימנו בהתגוננות ארוכה בעשרה שחקנים. במשחקים שהיינו צריכים בהם את הניסיון והרוגע כמו נגד אשדוד ואתמול, או בדרבי, שיחקנו בחוסר שקט, דווקא שחקנים מנוסים יותר ו-ותיקים עשו טעויות", אמרו במועדון. 

דן גלזר (רדאד גדן גלזר (רדאד ג'בארה)

במכבי ת"א מסמנים את פגרת הנבחרות האחרונה כרגע ששינה לגמרי את מאזן הכוחות, בעקבות האובדן של אייל גולסה, השחקן לו אין שום תחליף בסגל הצהוב. ההיעדרות שלו הפכה בעייתית ממשחק למשחק ואומנם הניסיון הוא להביא אותו מוכן למשחקים מול מכבי חיפה, אך השאלה אם זה כבר לא יהיה מאוחר מדי.

כשמחברים זאת בתוספת החלטות לא ברורות של ואן לוון בשני משחקי הליגה האחרונים (ההורדה של גררו לספסל מול אשדוד, ולמה איתי שכטר נכנס אמש רק שלוש דקות לסיום בפיגור?), כל אלה עם העייפות הגדולה, הפציעות הארוכות והרבות (בעיה שהמועדון לא מצליח לסדר ושוב משלם מחיר על חוסר היכולת להחזיר שחקנים מפציעות בזמן סביר), וחוסר האיכות בחלק הקדמי (יונתן כהן עדיין מלך שערי הקבוצה אחרי שלא שיחק כמעט מחצית ממנה) הובילו לנפילה דווקא בסיבוב הראשון של הפלייאוף.

פטריק ואן לוון (רדאד גפטריק ואן לוון (רדאד ג'בארה)

ועדיין, יש עוד חמישה משחקים ומפגש ישיר מול מכבי חיפה. "הדגל הלבן עוד לא הונף", הבהיר ואן לוון וטל בן חיים היה זה שהעלה בסיום המשחק תמונה לרשתות בה כתב "עד הסוף". אולי הדבר הכי טוב שקורה עכשיו לצהובים זה שעד חצי גמר הגביע יש שבוע שלם בין משחק למשחק והזדמנות לנהל קצת יותר טוב את מצב העומס ולהתכונן בצורה הטובה ביותר לחצי השני של הפלייאוף ולשלושת השבועות האחרונים של העונה. עם החזרה של יונתן כהן שנכנס היטב למשחק בק"ש, אולי גם הבעיה בחלק הקדמי תיפתר ומכבי חיפה כידוע, עדיין לא ניצחה הערב בטרנר.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */