יום שבת, 06.12.2025 שעה 10:31
ליגת העל Winner 25-26
2912-3112הפועל ב"ש1
2713-2912מכבי ת"א2
2615-3212בית"ר ירושלים3
1926-2412מכבי נתניה4
1816-2012הפועל ת"א5
1723-2112מ.ס אשדוד6
1614-2112מכבי חיפה7
1417-1412בני סכנין8
1319-1712הפועל פ"ת9
1330-1312עירוני טבריה10
1217-1412עירוני ק"ש11
1220-1612הפועל חיפה12
719-1012הפועל ירושלים13
431-1012מכבי בני ריינה14

הכי מעט זמן משחק מבוזבז באירופה: בליגת העל

היינו כחולמים: מחקר של CIES גילה שליגת העל מתהדרת ב"זמן המשחק האפקטיבי" הגבוה ביותר, הזמן הכי מועט כשהכדור בחוץ ועצירות קצרות אחרי עבירות

|
צ'ירון שרי ומתן חוזז (רדאד ג'בארה)
צ'ירון שרי ומתן חוזז (רדאד ג'בארה)

מחקר חודשי שפרסם היום (רביעי) המרכז הבינלאומי ללימודי ספורט (CIES) גילה נתון מפתיע לגבי הכדורגל הישראלי – מבין 37 הליגות הבכירות באירופה שנבדקו במחקר, בליגת העל שלנו יש הכי מעט זמן מבוזבז למשחק. דרך אחרת לומר זאת – בישראל, “זמן המשחק האפקטיבי” הוא הגבוה ביותר.

המחקר בדק כאמור 37 ליגות – 30 הליגות הבכירות במדינות שהליגות שלהן מדורגות ב-30 המקומות הראשונים באירופה, 5 הליגות השניות במדינות שנחשבות 5 הגדולות (אנגליה, ספרד, איטליה, צרפת וגרמניה) וכן ליגת האלופות והליגה האירופית.

בעוד שבממוצע בכל 37 הליגות יש “כדורגל נטו” 61.3% מזמן המשחק, כלומר זמן בו הכדור במגרש והמשחק משוחק, בליגת העל המשחק משוחק 66.9% מהזמן, מה שמציב את הליגה שלנו בראש הרשימה, לפני הולנד (65.6% מהזמן), רוסיה (65.4%) וליגת האלופות (64.7%). הפער מהליגות הגדולות משמעותי אף יותר – בגרמניה משחקים 63.9% מהזמן, באיטליה 63.2%, בצרפת 62.4%, באנגליה 62% ובספרד רק 59.3% מהזמן.

זז'וסוואה עם הכדור (אורן בן חקון)

שתי סיבות עיקריות לזמן מבוזבז מוזכרות במחקר. הראשונה והעיקרית היא הזמן בו הכדור נמצא מחוץ לתחומי המגרש והשנייה היא הזמן בו המשחק נעצר בגלל עבירות. בשני המקרים ישראל נמצאת בתחתית הרשימה.

לגבי אחוזים מזמן המשחק בהם הכדור נמצא מחוץ לתחומי המגרש, הממוצע האירופי הוא קצת יותר מ-20% מזמן המשחק. ישראל נמצאת במקום הראשון מהסוף (ולשם שינוי, זה מקום שהכדורגל הישראלי יכול להיות גאה להימצא בו) עם 17.5% מזמן המשחק בו הכדור מחוץ לתחומי המגרש. לשם השוואה הליגה האיטלקית הבכירה מקום שני (מהסוף) עם 17.6%, וליגת האלופות רביעית (מהסוף) עם 18.2% מהזמן, אבל ליגות גדולות אחרות נמצאות מאחור – בצרפת 18.8% מזמן המשחק מבוזבז כשהכדור בחוץ, בגרמניה 19.6%, בספרד 20.6% ובפרמייר ליג 21.6%. אגב, הצ’מפיונשיפ האנגלית נמצאת במקום הראשון (ובמקרה זה, הגרוע ביותר) – ובה הכדור נמצא מחוץ לתחומי המגרש ב-24.7% מזמן המשחק.

באשר לזמן בו המשחק אינו משוחק בגלל עבירות, הממוצע האירופי הוא 14.8% מזמן המשחק (ברוטו) בו המשחק נעצר מרגע השריקה לעבירה ועד המשכו. בישראל רק 12.2% מהזמן המשחק לא משוחק בגלל עבירות, מה שמציב את ליגת העל במקום השני (מהסוף), כשרק בליגה ההולנדית המצב טוב יותר עם 11.5% מהזמן בו המשחק לא משוחק בגלל עבירות. ומה לגבי הליגות הגדולות? גם הפרמייר ליג והבונדסליגה במצב טוב עם 12.5% ו-13% מהזמן בהתאמה, וכך גם בליגת האלופות (13.6% מהזמן) והליגה האירופית (13.9% מהזמן), אבל בליגה הצרפתית 14.8% מזמן המשחק נעצר בגלל עבירות ובספרד מדובר על 16.2% מהזמן. 

ליאו מסי על הדשא. בספרד הכי הרבה זמן מבוזבז על עבירות מבין הליגות הגדולות (רויטרס)ליאו מסי על הדשא. בספרד הכי הרבה זמן מבוזבז על עבירות מבין הליגות הגדולות (רויטרס)

אגב, ישראל נמצאת גם בין האחרונות בזמן שעובר מרגע השריקה לעבירה עד המשך המשחק – 28 שניות בממוצע בליגת העל, מה שמציב אותה במקום הרביעי מהסוף, אחרי בלארוס (25.6 שניות בממוצע, מקום ראשון מהסוף), סרביה ושבדיה. בליגות הגדולות הזמן שמבוזבז גדול יותר – 30.2 שניות ממוצע בגרמניה, 32.4 באיטליה, 33.3 בצרפת, 33.9 באנגליה ו-34.9 בספרד.

במחקר בדקו גם את הזמן הממוצע שמוסיפים בכל ליגה ובישראל למרות שזמן המשחק נטו הוא הגבוה ביותר באירופה (ולכן, לכאורה, צריך להוסיף ממעט יותר זמן בהשוואה לליגות האחרות), זמן המשחק שמוסיפים השופטים הוא בין הגבוהים – 7:46 דקות בממוצע למשחק, מה שמציב את ליגת העל במקום החמישי מבין 37 הליגות שנבדקו.

אחד הנתונים המעניינים ביותר שעולים במחקר הוא שאין קורלציה בין הזמן שמוסיפים בכל ליגה לבין “זמן המשחק האפקטיבי” בכל ליגה. במילים אחרות – לא נמצא קשר ישיר בין הזמן שבוזבז לבין הזמן שהשופטים הוסיפו. כתוצאה מכך טוענים במחקר שנוצר תמריץ לקבוצות שרוצות לבזבז זמן לעשות זאת, כי אין קשר בין בזבוז הזמן לתוספת הזמן בסיום.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */