למרות פרשת הגזענות המסעירה, הצהובים התרחקו מהתחתית וסיבכו את המדרידאים. רק 0:0 לבילבאו מול אלאבס לפני הגמר, אייבר המשיכה לקרוס במקום האחרון

המחזור ה-30 בליגה הספרדית נמשך היום (שבת), כאשר למנה הראשונה קיבלנו ניצחון חשוב של קאדיס על חטאפה, שהפסידה 1:0 לצהובים והיא סופרת כבר משחק חמישי ברציפות ללא ניצחון בלה ליגה. בהמשך, אתלטיק בילבאו נפרדה ב-0:0 מול אלאבס. בנוסף, לבאנטה רשמה 0:1 חשוב על נועלת הטבלה קאדיס. המשחקים, כמו כל משחקי הליגה הספרדית, שודרו בערוץ ONE למנויי HOT, מנויי yes, סלקום TV ופרטנר TV.
אחרי פרשת הגזענות המסעירה בה שחקן האורחת חואן קאלה השתמש באמירות גזעניות מול ולנסיה במשחק הקודם, השחקן פתח בהרכב והצליח לסייע לחבריו לא לספוג בדרך לניצחון שני ברציפות (1:2 על העטלפים במשחק הקודם). קאדיס התרחקה מהתחתית בעקבות התוצאה, כשלרשותה 35 נקודות.
מי שהכריע את המשחק היה דווקא דויד טימור מחטאפה, שבדקה ה-64 הבקיע גול עצמי, ממנו קבוצתו לא הצליחה לחזור למרות ששלטה יותר בכדור ובעטה מעל פי 2 לשער. הכחולים קרובים מאוד לקו האדום ויכולים רק להצטער על חוסר הדיוק שלהם מול השער של האורחת.
לפני גמר גביע המלך השני שלהם תוך שבועיים, הפעם מול ברצלונה, המארחים המשיכו בכושר הירוד שלהם בדרבי הבאסקי מול הלפני אחרונה בטבלה ולא הצליחו להכניע אותה בדרך לתיקו מאופס בבית, כאשר הם רחוקים מאוד מהמקום המוביל לאירופה אך גם לא קרובים במיוחד לאזור המסוכן.

הצפרדעים רשמו ניצחון סופר חשוב והמשיכו להתבסס במרכז הטבלה עם מרחק ביטחון מהתחתית הבוערת והצמודה. מנגד, נועלת הטבלה המשיכה בקריסה שלה ונראה שרק משהו דרמטי ביותר ימנע ממנה לרדת ליגה כשהיא לא מתאוששת. חורחה דה פרוטוס עשה את ההבדל במשחק (45).