יום ראשון, 21.12.2025 שעה 15:22
ליגת העל Winner 25-26
3515-3415הפועל ב"ש1
3017-3514בית"ר ירושלים2
2816-3114מכבי ת"א3
2519-2915הפועל ת"א4
2214-2614מכבי חיפה5
2231-2814מכבי נתניה6
2019-1915בני סכנין7
1824-2215הפועל חיפה8
1829-2215מ.ס אשדוד9
1726-2315הפועל פ"ת10
1733-1715עירוני טבריה11
1324-1715עירוני ק"ש12
1121-1315הפועל ירושלים13
439-1115מכבי בני ריינה14

רוב הגדולות נגד כניסה של 500 אוהדים בלבד

מנהלת הליגות והקבוצות יתכנסו היום כדי להכריע האם ללכת על מתווה מצומצם מאוד או לחכות לתחילת החודש הבא כדי להכניס כמה אלפים. וגם: עמדת הקבוצות

|
דולב חזיזה מול עידן ורד (אורן בן חקון)
דולב חזיזה מול עידן ורד (אורן בן חקון)

מנהלת הליגות בכדורגל, יחד עם נציגי כל הקבוצות, תתכנס היום (רביעי) לישיבה מיוחדת כדי להחליט האם ללכת על המתווה שמאפשר כניסת 500 אוהדים בלבד לאצטדיונים החל מתחילת השבוע הבא.

במנהלת דרשו שיאפשרו לקבוצות להכניס 30% מתכולת כל אצטדיון, אך בגלל האישור לתרבות אישרו גם לספורט להכניס  את הכמות המגוחכת. הכניסה תותר רק למי שעבר חיסון או חלה בקורונה והחלים. ילדים עד גיל 16 לא יוכלו להיכנס.

ניקו אולסק באימון הבכורה בבית"ר

עדיין לא ברור מי יהיה אחראי לבדוק את מי שיכנס – הקבוצות או המשטרה, היכן ובאיזו צורה אמורים לשבת 500 האוהדים, האם מותר להביא שתייה ומזון מהבית ויש עוד חורים רבים שיצטרכו לסגור.

בכל מקרה יובהר לקבוצות כי יהיה עליהן להיערך להגעת כמות גדולה יותר של קהל ולכן הן תצטרכנה להיערך לכך מבחינת כוחות האבטחה. במצב של 500 אוהדים בלבד עשויה להתקבל החלטה שרק קהל ביתי ייכנס למשחקים.

לרוב הקבוצות ברור שמתווה כזה יגרום להפסדים כספיים, ליצירת מרמור וכעס של קהל האוהדים ולפגיעה באמון מבינת האוהדים, שגם ככה נותקו מהקבוצות מזה כשנה.

מהי עמדת הקבוצות?

במכבי חיפה מחכים להחלטת המנהלת בנושא, אך מתנגדים למתווה של רק 500 אוהדים. גם במכבי תל אביב ממתינים להנחיות מהמנהלת, אך יחד עם זאת הצהובים סבורים שיש לאפשר הכנסת 500 אוהדים לכל יציע בבלומפילד – 500 בשער 11, 500 בשער 8 וכו’.

אוהדי מכבי ת"א (נעם מורנו)אוהדי מכבי ת"א (נעם מורנו)

בקרב הקבוצות הגדולות, רק בבית"ר ירושלים תומכים בהחזרת הקהל במתווה של 500 אוהדים וממתינים להחלטת המנהלת: “אנחנו בעד חזרת קהל למגרשים אך ממתינים לשמוע את המתווה המדויק והוראות מינהלת הליגה. אורן שטרלינג, מנכ"ל הפועל חיפה, אמר בבירור את עמדת המועדון שמתנגד למתווה: "בשביל 500 איש לא נראה לי שיהיה נכון לפתוח ולשאת בעלויות". אבי לוזון, האיש החזק במכבי פתח תקווה, אמר בנושא: זה מעט מדי, אבל נמתין להבהרות ואחרי זה נחליט”.

בקבוצות שאין להם קהל גדול תומכים במתווה המוצע. ממ.ס. אשדוד נמסר: “בוודאי שנעדיף כמות אוהדים גבוהה יותר מ-500. אנו מניחים שזה יקרה בקרב מאוד, בטווח של שבוע-שבועיים. בכל מקרה עצם עקרון החזרה והחזרת אוהדים למגרשים זה מבורך".

גם בהפועל חדרה תומכים. אורן גולן, המנהל המקצועי של הקבוצה: "אני שמח מאוד שמתחילים בתהליך הכנסת הקהל למגרשים. זהו רגע נפלא לאוהדי הכדורגל. אני מאמין שזה פיילוט שיתחיל כצעד ראשון ומהר מאוד יכניסו את כל הקהל למגרשים ונחזור לשגרה שכולנו כל כך אוהבים".

אוהדי הפועל חדרה (חגי מיכאלי)אוהדי הפועל חדרה (חגי מיכאלי)

מבני סכנין נמסר: “צעד מבורך ומעודד. חשוב לשקוד על הקפדה ולוגיסטיקה יעילה וקלה לביצוע". בעירוני קריית שמונה, שנראה כי 500 אוהדים יכולים להספיק להם בלי קשר למתווה, אמרו בנושא: “אנחנו בעד כמובן בתנאי שמדובר באישור של משרד הבריאות למחלימים או מחוסנים פעם שנייה".

בהכנת הידיעה השתתפו: רז אמיר, דורון בן דור, עמית קרקו, מאור רחמני, גיא בן זיו, איציק כלפי, שלום אלבז.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
לאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
נגןכך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
כך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
/* LAST / NEXT ROUNDs */