יום שבת, 21.02.2026 שעה 15:47
ליגת העל Winner 25-26
5422-5323הפועל ב"ש1
4825-4823בית"ר ירושלים2
4426-4423הפועל ת"א3
4326-4723מכבי ת"א4
3924-4623מכבי חיפה5
3235-3923הפועל פ"ת6
3145-4023מכבי נתניה7
2833-2523בני סכנין8
2339-2923הפועל חיפה9
2344-2823מ.ס אשדוד10
2348-2823עירוני טבריה11
2142-3323עירוני ק"ש12
2034-2223הפועל ירושלים13
1155-1623מכבי בני ריינה14

מכבי הסכימה "לשחרר" את מיכה, אנורתוזיס לא

הצהובים הסכימו לוותר על דמי ההשבחה בתמורה לכך שהוא יחתום כי לא יתבע אותם עתידית. הקפריסאים לא רצו להאזין להצעה: "זה אפילו לא היה קרוב לעסקה"

|
דור מיכה מול ז'וסוואה (מרטין גוטדאמק)
דור מיכה מול ז'וסוואה (מרטין גוטדאמק)

אחרי שהפועל באר שבע ירדה סופית מנושא דור מיכה, כעת מתבררים הפרטים מאחורי העסקה אותה ניסו להוציא אל הפועל, שהופרתה על ידי לא מעט רחשים ורעשי רקע. השורה התחתונה היא כזו: עסקת דור מיכה להפועל באר שבע כלל לא הייתה רלוונטית בשל סירוב מוחלט של אנורתוזיס פמגוסטה להקשיב להצעה על השחקן. הקפריסאים לא היו מוכנים לשחרר את מיכה בשום אופן בחלון הנוכחי כשהם אינם יכולים להביא לו מחליף. 

לצד הניסיון לשכנע את הקפריסאים, נעשו בדיקות מול מכבי תל אביב בנושא דמי ההשבחה. ל-ONE נודע כי מכבי ת”א הייתה מוכנה לוותר על דמי השבחה כתנאי לעסקה, מה גם שמבחינה חוקית והגיונית היא אינה הייתה יכולה לדרוש שום דבר עד שמיכה לא היה חותם במועדון בישראל טרם מלאו 10 חודשים לעזיבתו את הארץ. כאשר נעשה הבירור בנושא דמי השבחה מול הצהובים, התשובה אשר התקבלה על ידם היא כי הם מוכנים לוותר עליהם בכפוף להסכם שלהם מול מיכה עצמו, כך אישרו גם גורמים סביב הפועל באר שבע. 

הדבר עליו עמדו במכבי ת”א הוא כי הם מבקשים מדור מיכה לחתום על כך שהוא מוותר על תביעות עתידיות נגד המועדון. במצב שכזה, אם היה חותם על ויתור תביעות, הצהובים לא היו מבקשים לקבל דמי השבחה עבור השחקן ודרכו לבאר שבע הייתה נסללת – אלא שכל השיח הזה לא היה רלוונטי בשום צורה, זאת על רקע הסירוב המוחלט של אנורתוזיס לשחרר את השחקן.

ואן לוון ושירן ייני לפני המשחק מול חדרה

“אפילו לא ישבו על תנאי החוזה של השחקן, זה אפילו לא היה קרוב לעסקה”, נאמר בנושא הזה למכבי ת”א, שם ממש לא הבינו את פשר הפרסומים בתקשורת סביב הנושא והתפלאו על כך שהם מוצגים כמי שמונעים את קיום העסקה בזמן שבמועדון קיבלו מידע שהקפריסאים בכלל לא מוכנים לדון בשחרורו של השחקן. כמו כן, גורם הקרוב למכבי ת”א אמר בנושא כי “אין שום סכסוך בין המועדונים, היחסים עם אלונה ברקת בסדר גמור והיא אפילו המליצה בזמנו על שרון תמם להיות חברה בדירקטוריון ה-ECA. גורמים ניסו לחמם בכוח, הכל בסדר בין המועדונים”.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
למה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
/* LAST / NEXT ROUNDs */