יום חמישי, 18.12.2025 שעה 02:32

"מרבית השחקניות עובדות, להימנע ממצג שקרי"

בהמשך לחשיפת ONE על ה'ישראבלוף' של ליגת הנשים, האמת נחשפה בעתירה לביה"ד העליון בהתאחדות: "נבצר מהשחקניות לשמור בידוד". איפה טרופר וגרוטו?

|
ישראבלוף בליגת הנשים (רויטרס)
ישראבלוף בליגת הנשים (רויטרס)

בהמשך ל’ישראבלוף’ שחשפנו אתמול ב-ONE בקשר לליגת הנשים בכדורגל, במסגרתו השחקניות חייבות לשמור על בידוד ביתי ולא לעבוד בזמן הסגר כדי שתוכלנה להמשיך לשחק, דבר שלא קורה בפועל, מספיק לקרוא עתירה שהוגשה לבית הדין העליון של ההתאחדות לכדורגל, כדי לקבל את כל האמת.

בעתירה שהגישה מכבי חולון ב-27.12.20 לבית הדין העליון נכתב בין השאר: "בהתאם להודעת משרד הספורט והודעת ההתאחדות לכדורגל, כי על השחקניות והצוות המקצועי להיכנס לבידוד מלא, הופעה לאימונים ולמשחקים וחזרה הביתה. למצער בבדיקה מול שחקניות הקבוצה והצוות המקצועי, מרבית השחקניות עובדות במקומות עבודה חיוני , לפיכך נבצר מהן להיכנס לבידוד ביתי מלא".

השר חילי טרופר (איציק בלניצקי)השר חילי טרופר (איציק בלניצקי)

עוד מציינת קבוצת מכבי חולון וכותבת: "במצב זה ועל מנת להימנע מהצגת מצג שווא ושיקרי כי השחקניות נמצאות בבידוד מלא בהתאם להנחיות הברורות, אבקש לדחות את המשחקים הקרובים". יו"ר חולון, הוא שמעון מימון, חבר בכיר בהנהלת ההתאחדות לכדורגל ויו"ר ועדת הנשים בהתאחדות, שמודה ואומר ל-ONE: “מעל 80% משחקניות הכדורגל עובדות בעוד עבודה. אי אפשר באמת לקיים את הוראות משרד הבריאות".

על העתירה של חולון אחראי, עו"ד שמעון טננבלט, שנמצא במעמד משקיף בהנהלת ההתאחדות, ואמר בנושא ל-ONE: "כבר אמרתי בישיבת הנהלת ההתאחדות לכדורגל כי כל כדורגל הנשים צריך להיכנס לשנה פיננסית ולהתחיל מהתחלה. יותר מ-20 שנות פעילות ויש רק 50 שחקניות בוגרות, השאר זרות או ילדות בנות 12-14. לעומת התקציבים הענקיים אין שום תמורה ותוצאה. איך אנשים שעובדים יכולים להיות בידוד? אני ייצגתי את חולון בעתירה, וכתבנו את האמת, השחקניות לא יכולות לשמור על בידוד ולעמוד בהוראות והתקנות".

השאלה, מה יעשה בנושא שר הספורט, חילי טרופר ואיפה פרופ' איתמר גרוטו, המשנה למנכ"ל משרד הבריאות. גרוטו הראה עד כה שהוא פועל בכל נושא הספורט במקצועיות ולא נותן לפוליטיקה להשפיע עליו, אך מה הוא יעשה כעת בהתאם לסוגיה?

פרופפרופ' איתמר גרוטו (רדאד ג'בארה)

בהתאחדות לכדורגל כזכור, אמרו אתמול בין השאר בתגובה לדברים כאשר העלנו את הנושא: "איחולי בריאות טובה גם למי שמנסים לחבל בחזרת ליגת העל לנשים לפעילות". האם יו"ר ההתאחדות לכדורגל, אורן חסון, יבדוק את הנושא לעומק ולא ייתן שבמוסד שהוא אחראי עליו יבוא לידי ביטוי ‘הישראבלוף’ ולמה כולם שותקים?

מסע"ת מכבי ת"א לקראת מכבי נתניה



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
לאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
נגןכך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
כך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
/* LAST / NEXT ROUNDs */