המוליכה ערב המחזור הופתעה בבית עם 1:0 דרמטי מול מץ, הקבוצה של גאלטייר גברה 1:2 על ריימס של ראיקוביץ' ונצמדה לפ.ס.ז'. ניצחונות לראן ובורדו

המחזור ה-20 בליגה הצרפתית נמשך הערב (ראשון) כשבמוקד מאבקי הצמרת הרותחים – ליון, המוליכה ערב המחזור איבדה נקודות עם הפסד מפתיע ודרמטי 1:0 בבית מול מץ, ומי שניצלה זאת, מלבד פאריס סן ז’רמן שתפסה את הפסגה, הייתה ליל, שגברה 1:2 על ריימס, עלתה למקום השני ונותרה צמודה לאלופה. ראן המשיכה בכושר הנהדר שלה עם ניצחון 1:2 על ברסט, בעוד ניס שנמצאת במומנטום הפוך לחלוטין נותרה בחלק התחתון אחרי הפסד 3:0 לבורדו.
אחרי שאיבדה את מוסא דמבלה לאתלטיקו מדריד, הקבוצה שפתחה את המחזור במקום הראשון לא הצליחה למצוא את הרשת מול היריבה הצנועה ונענשה בגדול כשספגה בתוספת הזמן ונחלה הפסד ראשון אחרי 16 משחקים בליגה. אחרי איבוד הנקודות הדרמטי, המארחת ירדה למקום השלישי עם 40 נקודות, שתיים פחות מהמוליכה פאריס סן ז’רמן וסגניתה ליל. איסלאם סלימאני שהגיע כמחליפו של דמבלה עלה לבכורה בדקה ה-76 מהספסל, אך לא הצליח לעזור לקבוצתו להשיג ניצחון חשוב. מן הצד השני של המתרס, השער היקר של אהרון איסקה בדקה ה-91 הקפיץ את מץ למקום ה-9 עם 28 נקודות.
L'OL s'incline face à Metz, la série d'invincibilité prend fin. #OLFCM 0-1 pic.twitter.com/CSxIIMB7Rd
— Olympique Lyonnais (@OL) January 17, 2021
החבורה של כריסטוף גלטייר הפגינה אופי ואחרי שנקלעה לפיגור משער של ארבר זנלי (36), הצליחה להכניע פעמיים את פרדראג ראיקוביץ’ משערים של ג'ונתן במבה (48) וג'ונתן דויד, שהכריע בדקה ה-90 ונתן 3 נקודות יקרות. המארחת העלתה את מאזנה ל-42 נקודות, בדיוק כמו האלופה פאריס סן ז’רמן שמחזיקה בפסגה. מנגד, השוער הסרבי וחבריו חזרו להפסיד אחרי 5 משחקים והם במקום ה-15 עם 21 נקודות.
ACABOU!
— LOSC Lille PT (@LOSC_PT) January 17, 2021
Os Dogues não desistem nunca ❤
Jo' Bamba e Jo' David garantem a vitória sobre o @StadeDeReims #LOSCSDR 2-1 | ⏱ 90'+4 pic.twitter.com/jBjmOs6mjZ
האורחת הגיע למפגש אחרי שתי תוצאות תיקו רצופות אבל כשהיא בתקופה חיובית מאוד מבחינתה עם 6 משחקי ליגה ללא הפסד, וידעה לעשות את העבודה ולשוב לנצח כדי לבסס את מקומה במקום החמישי המוליך לאירופה עם 36 נקודות במאזנה. מן העבר השני, נותרו עם ניצחון בודד בשישה משחקים והם במקום ה-11 עם 26 נקודות. פרנק הונוראט העלה את ברסט ליתרון מקודם בדקה ה-4, אבל כבר בדקה ה-7 איזן בנג’מין בוריגו ל-1:1. אחרי הפתיחה המסחררת הקצב נרגע ורק כעבור 70 דקות נפל עוד שער, קלמנט גרנייה הכריע את ההתמודדות בפנדל מדויק (77).
90+3' : ' - - ́ !
— Stade Rennais F.C. (@staderennais) January 17, 2021
Comme à l'aller, les Rennais remportent le Derby 2-1 après avoir été menés au score. Bravo les gars ! ⚫#SB29SRFC 1-2 pic.twitter.com/HUUddFFvLb
העונה הנוראית של הקבוצה, שפגשה את הפועל באר שבע בשלב הבתים של הליגה האירופית (וסיימה במקום האחרון אחרי הקבוצה מבירת הנגב) נמשכה עם עוד תצוגת נפל שגרמה לה להישאר בחלק התחתון עם 23 נקודות. האורחת מבחינתה השיגה ניצחון שני ברציפות וטיפסה למקום השני עם 29 נקודות. אחרי מחצית ראשונה מאופסת, יאסין אדלי (50), פול בייסה (75) וטומה באסיץ' (87) כבשו במסגרת החגיגה של המנצחת.
Le Gym battu par Bordeaux.#OGCNFCGB pic.twitter.com/mB7hRgc7aC
— OGC Nice (@ogcnice) January 17, 2021
תוצאות נוספות
שטרסבורג – סנט אטיין 0:1
כבש לשטרסבורג: לודוביק אורקה (29)
נאנט – לאנס 1:1
כבש לנאנט: אימראן לוזה (36, פנדל), כבש ללאנס: גאל קקוטה (81)