יום שבת, 06.12.2025 שעה 20:49

הוועד האולימפי יחל במבצע חיסונים לספורטאים

לקראת טוקיו: הספורטאים שהם חלק מהסגל האולימפי של ישראל, יתחסנו נגד נגיף הקורונה: "הדבקה עלולה לסכן את המשך הקריירה שלהם, החיסון יעיל מאוד"

|
חיסונים (רויטרס)
חיסונים (רויטרס)

הוועד האולימפי בישראל יחל במבצע חיסונים נגד וירוס הקורונה לספורטאיי הסגל האולימפי לקראת המשחקים האולימפיים בטוקיו. ההמלצה כוללת גם את המאמנים, את יריבי האימון ואת כל אנשי המעטפת הרפואית שעובדים עם הספורטאים באופן שוטף בשגרה.

ההחלטה באשר למדיניות החיסונים התקבלה על ידי הוועדה הרפואית של הוועד האולימפי בישראל בראשותו של פרופ’ גל דובנוב-רז יחד עם פרופ’ דני נמט, המנהל הרפואי של הוועד האולימפי בישראל ובהתייעצות עם פרופ’ גליה רהב מבית החולים תל השומר, יועצת הוועדה הרפואית בנושא מחלות זיהומיות.

מתווה החיסון כנגד וירוס הקורונה, והעיתוי שלו, יתבסס על התוכנית המקצועית של ספורטאיי הסגל האולימפי בתיאום עם היחידה לספורט הישגי ואיגודי הספורט. הוועד האולימפי בישראל יפרסם חומר הסברה בנוגע לחיסון ויקיים הרצאות והדרכות בנושא. מבצע החיסונים יחל בעוד כשבועיים ובהתאם ללוח האימונים והתחרויות של הספורטאים בענפים השונים.

הוועדה הרפואית מזהירה שהשפעת נגיף הקורונה על ספורטאי שנדבק בו עלולה להיות משמעותית מאוד, לרבות שכיחות גבוהה של דלקת בשריר הלב ועימה השבתה לשלושה עד שישה חודשים. "ההדבקה בנגיף עלולה לגרום לתקופה ארוכה של קושי בנשימה, לתשישות, לכאבי שרירים, להפרעות בשינה, לקשיי ריכוז, ואף לסכן את המשך הקריירה של הספורטאי. החיסון הקיים כעת בישראל הינו יעיל מאוד במניעת תחלואה ואנו ממליצים לכל ספורטאי הסגל האולימפי להתחסן", סיכמו פרופ' דובנוב-רז ופרופ' נמט.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */