יום שבת, 06.12.2025 שעה 10:57
ליגת העל Winner 25-26
2912-3112הפועל ב"ש1
2713-2912מכבי ת"א2
2615-3212בית"ר ירושלים3
1926-2412מכבי נתניה4
1816-2012הפועל ת"א5
1723-2112מ.ס אשדוד6
1614-2112מכבי חיפה7
1417-1412בני סכנין8
1319-1712הפועל פ"ת9
1330-1312עירוני טבריה10
1217-1412עירוני ק"ש11
1220-1612הפועל חיפה12
719-1012הפועל ירושלים13
431-1012מכבי בני ריינה14

"אשדוד צריכה להיות למעלה, אם לא? כישלון"

בעיר הנמל חגגו את ה-2:3 על מכבי ת"א, אבל כבר חושבים על כפ"ס. אזולאי שסחט מחמאות: "תמיד אומרים שיש פה נפילה אחרי פיק, נקווה לעשות את העבודה"

|
שלומי אזולאי חוגג עם שחקני אשדוד (רדאד ג'בארה)
שלומי אזולאי חוגג עם שחקני אשדוד (רדאד ג'בארה)

מ.ס אשדוד חגגה אמש (שני) ניצחון גדול אחרי שגברה אמש (שני) 2:3 על האלופה, מכבי תל אביב, במה שהיה גם הניצחון הראשון של הקבוצה על הצהובים מזה שמונה שנים. הקבוצה של רן בן שמעון התמקמה במקום השלישי עם 15 נקודות, אך בצוות המקצועי כבר דרוכים לקראת יום שבת והבהירו – הפועל כפר סבא זה המבחן הגדול באמת.

החגיגות בי”א החלו ממש עם שריקת הסיום כשהחיבוקים והשירים כבר התחילו להתנגן והבולט מביניהם היה זה של אברהם טל "שבוע טוב" שללא ספק מעיד על מה שעתיד לבוא לאשדודים אחרי הניצחון היוקרתי. לקבוצה של רב”ש אין הרבה זמן לחגוג כשכבר ביום שבת תפגוש כפר סבא באצטדיון המושבה ותנסה לייצר רצף חיובי. 

שחקני אשדוד חוגגים ניצחון על מכבי ת"א

במועדון יודעים שהדבר הקשה ביותר מבחינתם יהיה להוריד את השחקנים אל הקרקע וחוששים שיהיה שידור חוזר של ירידת המתח ששררה אחרי הניצחון על מכבי נתניה, שהובילה להפסד מול בני סכנין.

עם שלושת השערים שהוסיפה למאזנה, אשדוד הינה קבוצת ההתקפה השנייה בטיבה בליגה יחד עם מכבי ת”א (13) כשבמקום הראשון נמצאת מכבי חיפה עם 17 שערים. הקבוצה מעיר הנמל לא הפגינה משחק מרשים במיוחד ולא הבריקה בפעולות יוצאות דופן, אך עם זאת הצליחה פעם אחר פעם לנצל את החלק ההתקפי העמוק שלה ואת היכולת הלא טובה של האלופה.

המאמן נראה נרגש מאוד עם שריקת הסיום, חיבק את הצוות שלו והביט למרומיו בעודו מלמל מספר דברים לעצמו. לאחר מכן בפני התקשורת, סירב בן שמעון להסתנוור מהניצחון והמקום השלישי כשציין כי לא היה מרוצה מהיכולת עצמה על אף הלחימה והלב הגדול שהביאו שחקניו למשחק. לצד זה, גם לא פחד להגיד בריש גלי כי הניצחון על מכבי "הוא סוג של אמירה".

שחקני אשדוד חוגגים עם שגיב יחזקאל (רדאד גשחקני אשדוד חוגגים עם שגיב יחזקאל (רדאד ג'בארה)

במקביל לביקורת על היכולת שעוד צריכה להשתפר, במועדון לא חדלו לחייך ולא פחדו גם להצהיר, "השנה זו קבוצה אחרת. מרגישים את זה בגישה ובעיקר באיכות, זו הקבוצה הכי איכותית שהייתה במועדון מזה שנים רבות. אשדוד יכולה וצריכה להיות בחלק העליון של הטבלה. אם לא? כישלון גדול מאוד של כולנו כמערכת אבל לא מתעסקים באם עכשיו".

בקבוצה החמיאו לחלוץ פאהד באיו שנראה כי בתקופה האחרונה מצדיק את האמון שנתנו בו עם הבאתו ארצה. שבחים הורעפו גם על חוליית ההגנה, כשבראשם לטימותי אוואני וננאד סבטקוביץ’ לצד טום בן זקן, מונטרי קמהאני וכן השוער יואב גראפי. מי שהצטרף אליהם היה עמרי בן הרוש, שערך בכורה במדי הקבוצה וקיבל גם הוא מחמאות לאור היכולת שהציג אחרי תקופה ארוכה בה לא שיחק.

רוב המילים הטובות והחיבוקים הגיעו למחליפים שלומי אזולאי ושגיב יחזקאל שנכנסו יחד בחילוף כפול בדקה ה-56 והצליחו לשנות את מאזן הכוחות על המגרש. כמוהם, גם המגן זוהר זסנו, שבישל לאזולאי את שער השוויון. עוד קודם לכן, הופתעו אנשי המועדון לגלות כי אזולאי לא נכלל בהרכב, אך מבדיקה פנימית שערכו שמעו כי המאמן ומי שמכונה בקבוצה ה"ג’וקר" שוחחו ביניהם על ההחלטה והדברים הובנו.

שגיב יחזקאל חוגג עם שלומי אזולאי (רדאד גשגיב יחזקאל חוגג עם שלומי אזולאי (רדאד ג'בארה)

הקבוצה של רן בן שמעון נהנית העונה מסגל רחב ועשיר בשחקנים איכותיים, עד כדי כך שהמאמן יכול לאפשר לעצמו "לוותר" בהרכב על מי שנחשב לשחקן המוביל בסגל שלו למשחק מול מכבי תל אביב ובכל זאת לקבל ממנו תפוקה מועילה. גם אצל יחזקאל מדובר  במקרה דומה, לאחר שהחלוץ שלח רמז למאמנו בסיום ואמר "שמח לעזור לקבוצה, מקווה שבמשחק הבא אני לא אעלה מהספסל".

"זה כיף גדול" סיכם אזולאי, "באנו אחרי ההפסד בסכנין שהגיע בתקופה טובה אחרי ניצחונות בשני משחקים ובאנו מול מכבי תל אביב שהיא אלופת המדינה, קבוצה בכושר טוב ואני שמח שבכל זאת הצלחנו לחזור מפיגור ולהראות המון אופי. הוכחנו שיש גם יכולות ואיכות, זה כיף גדול ואנחנו ממשיכים הלאה. תמיד אומרים על אשדוד שאחרי פיק, יש נפילה אז אנחנו רוצים לשנות את העניין הזה, מקווה שאני ושאר השחקנים נגיע בגישה טובה ועם הרבה עבודה ננצח במשחק מול כפ”ס".

באשדוד שיבחו את רב”ש על ניהול המשחק ותזמוני החילופים, כשאחת מההחלטות הגיעה אחרי שער הניצחון של יחזקאל, כשרץ המאמן לספסל במהירות והחזיר את יעקב בריהון לשבת אחרי שכבר התלבש ובמקומו הכניס כלי הגנתי יותר בדמותו של גיל כהן. בסיום, ניגש בן שמעון לעיני הנוכחים במקום אל בריהון, התנצל בפניו והסביר כי רצה לאפשר לו לשחק אבל לאור ההתפתחות במשחק היה חייב להגיב בהתאם. השניים התחבקו ונראה היה כי השחקן הבין את מאמנו. מי שסבל מיכולת פושרת במשחק הוא מוסא בגאיוקו שדווקא הצליח להרשים מאוד במשחקים האחרונים מאז הגיע לקבוצה, כשנראה היה אולי מותש מעט ונעזר ברועי גורדנה שהצליח להשתלט יפה על מרכז המגרש. 
 

רן בן שמעון (רדאד גרן בן שמעון (רדאד ג'בארה)



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */