משה ברדה
|

אבדיה. מגיע ל-DC (גרפיקה: קרולינה אריכמן)
“HELL YEAH”, כך הגיב הג'נרל מנג'ר של וושינגטון וויזארדס, טומי שפרד, בסרטון קצר שצולם ב”חדר המלחמה” של הקבוצה במהלך הדראפט בו שמה את ידה על דני אבדיה שנבחר תשיעי.
מהרגע בו דני צד את עיניהן הבוחנות של קבוצות ה-NBA בטורנירים השונים החל סביבו מעקב צמוד. כמה צמוד? 24/7. “חיל המודיעין” של קבוצות ה-NBA החל להרים טלפונים לכל מי שרק אפשר (כשם שקורה עם כל פרוספקט) במטרה לאסוף כל פיסת מידע אפשרית על מי שאז היה עוד נער. כמובן שזהו רק השלב הראשוני וישנו גם שלב המעקב.
רגע הבחירה באבדיה והתגובה הנרגשת שלובשנתיים האחרונות הגיעה רכבת אווירית מהליגה הטובה בעולם עם נציגים שהגיעו לראות את היהלום הצעיר. עוד לפני משבר הקורונה מסאיי יוג’ירי, נשיא האלופה דאז טורונטו ראפטורס, נצפה בהיכל. מי שבלטה בהיעדרה בביקורים התכופים הללו היא ניו יורק ניקס. הקבוצה מהתפוח הגדול אולי לא הייתה שם אבל כל השאר דווקא כן. יש לציין כי לכל קבוצה יש סקאוטים אירופים, מרביתם שחקני עבר, אך הקשר של וושינגטון מיוחד אפילו יותר בגלל ג’וני רוג’רס.
מסאיי יוג'ירי. גם נשיא טורונטו הגיע לצפות באבדיה (איציק בלניצקי)רוג'רס הוא שם מוכר בנוף הכדורסל האירופי. מי שנבחר בדראפט 1986 בסיבוב השני עם הבחירה ה-34, ואף הספיק לשחק בליגה הטובה בעולם, עשה קריירה ענפה באירופה. הפאוור פורוורד עבר בריאל מדריד, ולנסיה, וארזה, מילאנו, אולימפיאקוס וגם פנאתינייקוס של זליקו אובראדוביץ', עימה זכה פעמיים ביורוליג, פעם אחת הייתה עם עודד קטש על חשבון הצהובים.
לרוב היה קל למצוא את נציגי הקבוצות מהליגה הטובה בעולם, אך שמו של רוג'רס, אגדת יורוליג, מעולם לא נקשר בדיווחים השונים כמי שהגיע ארצה, אך מסתבר שאלוף היורוליג לשעבר עם פאו ומי שמתפקד כיום כסגן נשיא של חטיבת השחקנים הגיע לישראל בעצמו כדי לראות את דני, והוא כמובן לא היה היחיד. כפי ששפרד סיפר לאחר הבחירה בדני כי הסקאוטים הבינלאומיים שלהם עקבו אחרי אבדיה מאז גיל 16.
רוג'רס עם בודירוגה מול מכבי ת"א (רויטרס)אז מה השתנה? השניים דאגו שנציגיהם יעקבו אחרי אבדיה בכמה שיותר ממשחקיה של מכבי תל אביב בוויטוריה מול באסקוניה, במינכן ובאיסטנבול. הוויזארדס כמובן לא הסתפקו רק במשחקים הללו היות והם ביקרו במשחקים נוספים ואם לא די בכך, בכירים נוספים מהפרנצ'ייז נפגשו עם נציגיה של אלופת המדינה לשיחות מעשיות יותר מחוץ לכותלי ההיכל מספר פעמים, מה שנתן לצהובים אינדיקציה כי אבדיה ייבחר בבחירה גבוהה.