המחזור החמישי בליגת ווינר סל נמשך הערב (שני), כאשר הפועל חיפה גברה על עירוני נס ציונה 91:106 במשחק שנערך בהיכל רוממה.
החבורה האדומה של אלעד חסין, העולה החדשה מהליגה הלאומית, פתחה את עונת החזרה שלה לליגת העל בצורה נהדרת, כאשר ניצחה בכל ארבעת משחקיה האחרונים בכל המסגרות, והערב הוכיחה שוב שלא מדבר בניצחונות מקריים, ונראה שחסין בנה יופי של קבוצה בכרמל.
דווקא נס ציונה פתחה בצורה טובה עם 0:8 מהיר, אבל עמית שמחון (20 נקודות), החזיר את הפועל חיפה לעניינים, והחל מהרבע השני זאת הייתה הצגה של ג’ייסון סיגרס שסיים עם 27 נקודות, וקינן אוואנס עם ניהול משחק נפלא (17 נקודות ו-12 אסיסטים). האדומים ברחו לפער דו ספרתי, ולמרות ניסיונות של נס ציונה לחזור, זה היה מאוחר מדי.
“זה היה ניצחון של מאמץ קבוצתי”
אלעד חסין אמר בסיום: "ידענו שזה יהיה משחק מסוכן. אנחנו בלו”ז מאד אינטנסיבי ואני שמח שידענו להתעלות ומהחצי השני לקחנו את ההובלה. כשאנחנו מסיימים 24 אסיסטים ואחוז גבוה מהשלוש, זה אומר שההתקפה עבדה. אנחנו צריכים לשפר עוד דברים בהגנה, בריבאונד, אבל אני שמח שהשחקנים היו מרוכזים וביצעו מה שביקשתי מהם לבצע. ניצחון של מאמץ קבוצתי, ואנחנו ממשיכים הלאה למשחק הבא נגד אילת."
עמית שמחון: "ניצחון סופר חשוב עבורנו. מרגשים כל משחק שאנחנו מתחברים יותר. אנחנו מנסים לתת מאה אחוזים, ומסתכלים ממשחק למשחק קדימה."
91:106 גדול להפועל חיפה על נס ציונהרבע ראשון: 22:23 לנס ציונה
החמישייה של הפועל חיפה: קינן אוואנס, ג'ייסון סיגרס, עמית שמחון, ראקים באקלס ולנארד פרימן.
החמישייה של נס ציונה: רביב לימונד, דביון ברי, ליאור קררה, נמרוד לוי וג'ורדן מרפי.
הכתומים פתחו מצוין ובהובלת קררה עלו ליתרון 0:8 תוך פחות משתי דקות. פרימן קלע את הסל הראשון של המארחת ושמחון עם 8 נקודות רצופות, כולל שתי שלשות, השווה ל-10:10. לוי עוד החזיר את היתרון לכתומים, אבל אוואנס וסיגרס נכנסו לעניינים והשלימו מהפך, 16:21. סל של לימונד ושלשה של אור קורנליוס השוו את התוצאה, כרם משעור קלע נקודה ראשונה מהקו, אבל קוואן צ'יטהאם סגר את הרבע ביתרון 22:23 לנס ציונה.
רביב לימונד (חגי מיכאלי)
רבע שני: 48:51 להפועל חיפה
שני סלים רצופים של איגור נסטרנקו קבעו 28:32 לאדומים. ברי צימק בסל ועבירה, זיו בן צבי עלה על הלוח גם כן ואוואנס בשלוש קליעות עונשין הכפיל את הפער, 31:37. לימונד ולוי שוב הביאו את נס ציונה למרחק נקודה, אלא שאוואנס וסיגרס שוב לחצו על הדוושה וברחו לפער דו-ספרתי, 38:49. נמרוד לוי הגיע לדאבל פיגרס וביחד עם קררה קיזז ל-51:48 בהפסקה.
אלעד חסין (איציק בלניצקי)
רבע שלישי: 71:76 להפועל חיפה
סיגרס חזר טוב מחדר ההלבשה עם 4 נקודות רצופות, ברי קבר שלשה בתווך ולוי שוב צימק, 55:53. באקלס קלע 5 מהירות, לימונד דייג בג'אמפ שוט, אבל פרימן ושמחון עם שלשה שלישית במשחק השוו את יתרון השיא, 58:69. סיגרס ומרפי דייקו כל אחד בתורו פעמיים מהקו ומרפי בתיקון בריבאונד התקפה הוריד ל-76:71 בתום הרבע השלישי.
רבע רביעי: 91:106 להפועל חיפה
האדומים שוב ברחו עם קליעות עונשין של נסטרנקו וסל אופייני של סיגרס, ושלשה נוספת של שמחון שלחה את בראד גרינברג לפסק זמן בפיגור 83:71. לימונד הכניס כדור מצוין למרפי שקלע סל ראשון לכתומים ברבע אחרי כמעט שלוש דקות, סיגרס צלף מבחוץ בצד השני אבל לוי הוריד ל-86:75 באמצע הרבע הרביעי. ליי אפ של לימונד במתפרצת הוריד לחד-ספרתי ושלח את אלעד חסין לפסק זמן. סיגרס דאג להגדיל בחזרה עם אסיסט לפרימן ושתי קליעות עונשין נוספות ושלשה של שמחון קבעה הפרש שיא, 77:93, נס ציונה ויתרה למעשה על המשחק והפועל חיפה שייטה לעבר עוד ניצחון מרשים, 91:106.