שחקני המפתח שהחלימו מקורונה חזרו, האלופה פתחה ברגל ימין את הבית בליגה האירופית. יונתן כהן כבש (10) וחתם ערב נהדר לישראליות, בראשון: מול ב"ש

את צמד המשחקים בפלייאוף ליגת האלופות מול רד בול זלצבורג היא נאלצה לשחק עם שורה של חוסרים כאשר שחקני המפתח שלה נדבקו בקורונה, אך הערב (חמישי) כשלושה שבועות לאחר מכן, מכבי תל אביב נהנתה מחזרתם של הכוכבים שלה ופתחה ברגל ימין את בית מספר 9 בליגה האירופית עם ניצחון 0:1 על קרבאח אגדם האזרית בבלומפילד.
האלופה הישראלית אמנם לא הבריקה, אך הציגה עליונות לכל אורך ההתמודדות ובעיקר לא אפשרה ליריבה האזרית לאיים על שערו של דניאל טננבאום. יונתן כהן חזר רעב מהבידוד ושער מוקדם שלו עשה את ההבדל וחתם ערב נפלא עבור הכדורגל הישראלי אחרי הניצחון של הפועל באר שבע 1:3 על סלביה פראג. ביום ראשון הקרוב: שתי הנציגות שלנו באירופה תפגשנה ראש בראש לקרב מסקרן במיוחד עם חזרתה של ליגת העל.

האלופה חזרה לשלב הבתים של האירופית אחרי שלוש שנים והיא מקווה כמובן לשחזר את מה שעשתה בעונת 2013/14, אז המשיכה עד לשלב 32 האחרונות של המפעל שם הודחה על ידי באזל. ההתחלה חיובית מאוד עבור מכבי ת”א, אשר בעוד שבוע תתארח למחזור השני אצל סיבאספור שנכנעה 5:3 לוויאריאל. גאורגיוס דוניס שספג כרטיס אדום מול זלצבורג צפה בחניכיו מהיציע ביום הולדתו ה-51, והוא קיבל מהם מתנה משמחת.

הצהובים הגיעו הרבה יותר מוכנים למשחק. המחצית הראשונה נפתחה עם לחץ של האלופה הישראלית שידעה גם לתרגם זאת ליתרון. אחרי 10 דקות של כדורגל דור פרץ רשם בישול נפלא ליונתן כהן, שחלף על פני השוער וסידר יתרון. שחקן הכנף היה קרוב להכפיל בבעיטה מסף הרחבה, גם אייל גולסה פספס ממצב קורץ. האורחת האזרית התקשתה להגיע למצבים מול שערו של דניאל טננבאום בעוד הצהובים יכלו גם להגדיל את התוצאה אם היו קצת יותר מדויקים. 0:1 למכבי ת”א בירידה לחדרי ההלבשה.

החצי השני התנהל באותו האופן – האלופה החזיקה הרבה יותר בכדור וגם הגיעה למצבים קורצים, אולם אדוארדו גררו הצעיר ואבי ריקן שעלו כמחליפים לא דייקו מתוך הרחבה. גם בן ביטון שעלה ניסה את מזלו בבעיטה מחוץ לרחבה, בעוד היריבה המשיכה להתקשות מול משחק הגנתי נהדר של הצהובים ובראשם דור פרץ. מי שרשם הופעת בכורה הוא הבלם לואיס הרננדס, שעלה בדקה ה-86. בסיום, מכבי ת”א פתחה ברגל ימין את שלב הבתים באירופית עם 0:1 יקר.

