מערכת ONE
|

אברינס (טוויטר)
במקביל למכת הקורונה שנחתה על היורוליג וביטול נוסף של שני משחקים רק הערב (שלישי) – וילרבאן מול פנאתינייקוס ובאסקוניה נגד זניט, היה גם כדורסל במסגרת המחזור ה-3 במפעל הבכיר של אירופה.
ולנסיה (1:2) – ברצלונה (1:2) 71:66
הפסד ראשון למארחת והוא הגיע בדרבי הספרדי נגד הקטאלונים. המשחק היה צמוד במחצית הראשונה, אבל ברבע השלישי הגיעה הבריחה של ברצלונה שפשוט “חנקה” את ולנסיה ושמרה אותה על 9 נקודות בלבד. העטלפים עוד הצליחו לנצח את הרבע הרביעי אבל זה לא הספיק להם. רולאנס סמיתס’ הוביל את המנצחת עם 15 נקודות, קורי היגינס הוסיף 10 נקודות.
הכוכב האדום (2:1) – ז’לגיריס קובנה (0:3) 75:69
עוד הצגה גדולה של אקס הפועל אילת, ג’ורדן לויד, לא הספיקה לאדומים המאוכזבים שנתקלו באחוזים מצוינים של הליטאים מהשדה (60.6% ל-2 נקודות). הגארד האיכותי של הסרבים, שנבחר ל-MVP של המחזור הקודם ביורוליג, סיפק הפעם 19 נקודות, 5 ריבאונדים ו-2 אסיסטים, אך משחק מצוין של לוקאס לקביצ’יוס עם 16 נקודות ושל ג’ופרי לוברן עם 12 נקודות ו-8 ריבאונדים העניק לירוקים את ניצחון החוץ ושמירה על מאזן מושלם אחרי שלושה משחקים.
אלבה ברלין (3:0) – אנדולו אפס (2:1) 93:72
אנדולו אפס ברוכה הבאה לעונת 2020/21. אחרי שני הפסדים מפתיעים, הקבוצה הכי חזקה בעונה שעברה השיגה סוף סוף את ניצחון הבכורה. גם ללא שיין לארקין הטורקים, שקלעו ב-50% מחוץ לקשת, לא התקשו מול החולשה הגדולה של הגרמנים, שנותרו עם מאזן של שלושה הפסדים וללא ניצחון לרפואה. רק מרקוס אריקסון קלע בספרות כפולות (13) אצל המפסידה, שנתקלה במשחק מפלצתי של טיבור פלייס מנגד – הענק הגרמני (2.21 מ’) סיפק 23 נקודות והוריד 6 ריבאונדים.
טיבור פלייס (איציק בלניצקי)