יום שישי, 26.12.2025 שעה 23:01
ליגת העל לנוער 25-26
3113-2614הפועל ת"א1
2911-3013מכבי חיפה2
2824-4314מכבי נתניה3
2614-2914מכבי ת"א4
2618-2714מכבי פ"ת5
2524-2514בית"ר ירושלים6
2417-2314הפועל ב"ש7
2212-1714בני יהודה8
2226-2914הפועל פ"ת9
2120-2214מ.ס. אשדוד10
1820-2414הפועל כפ"ס11
1829-1914עירוני ק"ש12
1624-2613הפועל רעננה13
1229-1614הפועל ראשל"צ14
1134-1314מכבי הרצליה15
1032-2314הפועל רמה"ש16
1033-1514הפועל חיפה17
138-1114הפועל עכו18

הסכמה בין משרדית: פעילות הנוער בדרך להיעצר

משרד הבריאות ומשרד הספורט הגיעו להסכמה כי אין מקום לאפשר למחלקות הנוער והילדים לחזור להתאמן במהלך תקופת הסגר, מחשש שיהיו הדבקות נוספות בנגיף

|
שחקני מכבי ת
שחקני מכבי ת"א ומכבי חיפה (חגי מיכאלי)

הפעילות במחלקות הנוער צפויה להיעצר בימים הקרובים. משרד הבריאות ומשרד הספורט הגיעו להסכמה כי אין מקום לאפשר למחלקות הנוער והילדים לחזור להתאמן במהלך תקופת הסגר, מחשש שיהיו הדבקות נוספות בווירוס הקורונה. בינתיים, בעקבות הודעת ההתאחדות לכדורגל, במחלקות הנוער בארץ חוזרים להתאמן היום (שלישי) בתנאי התו הסגול.

כזכור, מנכ”ל משרד התרבות והספורט, רז פרויליך, שקובע את המדיניות באשר להתנהלות של הספורט הישראלי בתקופת הסגר, פרסם ביום שישי האחרון את התקנות. אלא שהתקנות הללו לא היו חד משמעיות, כך שההתאחדות לכדורגל בדקה והודיעה כי מחלקות הנוער יכולות לחזור להתאמן בסגר, בכפוף לאישור משרד הספורט.

במשרד הבריאות לא אהבו זאת ופנו למשרד הספורט בדרישה לשנות את התקנות, זאת מתוך כוונה שהמדינה תוכל לבלום את העלייה בתחלואה. בשיחות בין הצדדים, בכירים במשרד הספורט הסכימו כי זו לא הייתה כוונתם בפרסום התקנות - ולאור הפרצות שיש בהן, במשרד הספורט פועלים לסדר את התקנות מחדש. בעקבות זאת, מחלקות הנוער אמורות להיות מושבתות בימים הקרובים.

פרופפרופ' איתמר גרוטו במתחם האימונים של מכבי פתח תקווה יחד עם ארז כלפון ואבי לוזון (רדאד ג'בארה)

במשרד הבריאות הגיבו: “זה בניגוד להנחיות שלנו ואנו מטפלים בכך מול משרד הספורט”. אלא שבינתיים משרד הספורט מאשר לקיים את האימונים ללא כל שינוי בתקנות, כך שהילדים חוזרים להתאמן בקבוצות הנוער שלהם על פי תנאי התו הסגול.

בהתאחדות פרסמו אמש את התנאים לקיום שגרת אימונים בסגר, במכתב שנשלח למועדונים, בו נכתב בין היתר כי השחקנים והצוות מחויבים בבידוד מלבד היציאה לאימונים. אלא שהורים רבים מתלבטים האם לשלוח את ילדיהם לאימונים משום שיש מאמנים רבים במחלקות הנוער שעובדים בעבודות נוספות ולכן הם חוששים לבריאותם.

בהתאחדות לכדורגל הסבירו: “ההנחיות שהוציאה ההתאחדות הן בדיוק בהתאם למתווה שאושר על ידי משרד הספורט. בצד הורים מודאגים מהאפשרות לחזור לאימונים, יש מאות הורים שמודים על ההזדמנות לאפשר לצעירים להמשיך בפעילות ספורטיבית דווקא בתקופה הזאת. כך גם מברכים מרבית המועדונים על האפשרות לקיים פעילות”.

ההתאחדות לכדורגל (שחר גרוס)ההתאחדות לכדורגל (שחר גרוס)

עוד הוסיפו בהתאחדות כי “כל המועדונים קיבלו את ההנחיות, מכירים אותן עוד מהפעם הקודמת ומחויבים לפעול בהתאם. האחריות ליישום כללי התו הסגול חלה על המועדונים, בדיוק כמו בליגות המקצועניות ובליגה א', ובמידה שהדבר בלתי אפשרי, אין מקום לסכן איש. יש לזכור כי כעת אין משחקים שמפגישים בין קבוצות שונות, אלא רק אימונים במסגרת קבוצתית מצומצמת. בנוסף, על פי ההנחיות, אם מאמן עובד במקום עבודה נוסף שרשאי להישאר פתוח בימים אלה, אין כל מניעה שיגיע גם לאמן את קבוצתו בין אם זאת עבודתו היחידה או הנוספת, כך שכלל לא ברור הטיעון.  ומעל לכל, כמו בכל תחום חיים אחר בישראל 2020, נדרש כל אחד לגילוי אחריות אישית לטובתו ולטובת הכלל”.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
נגןעומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה ישר
עומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה במקום
נגןערן זהבי מבקר בבית של מאור בוזגלו
מישהו מתרגש: זהבי מבקר את בוזגלו בבית
/* LAST / NEXT ROUNDs */