הופעה חיובית: מכבי ת"א נכנעה 2:1 לזלצבורג

בצל התפרצות הקורונה בסגל, הרכב הטלאים של דוניס סיפק הופעה מכובדת בפלייאוף האלופות. דן ביטון הימם, סובוסלאי (פנדל שלא היה) ואוקוגאווה הפכו

הופעה חיובית: מכבי ת"א נכנעה 2:1 לזלצבורג

מכבי תל אביב לא הייתה רחוקה מסנסציה אדירה, כשאירחה הערב (שלישי) באצטדיון בלומפילד את רד בול זלצבורג בסיבוב הפלייאוף במוקדמות ליגת האלופות, ודווקא לאחר שהובילה לא הצליחה לעמוד בלחץ והפסידה 2:1. למרות התוצאה, זכינו לראות הופעה חיובית, בה החבורה של גאורגיוס דוניס, שעלה בהרכב טלאים בעקבות התפרצות הקורונה בקבוצה שבעקבותה 9 שחקנים שנדבקו לא היו בסגל, לחמה ונתנה את כל כולה לכל אורך שלבי המשחק ויכולה לצאת מאוד מעודדת.

האוסטרים מהדקה הראשונה הראו מי הקבוצה הטובה יותר על המגרש. שליטה ברורה בקצב המשחק, יציאה בלתי נגמרת קדימה, וכבר בדקה ה-2 דומיניאק סובוסלאי, אחד מהבועטים החופשיים המוכשרים באירופה, סחט הצלה נהדרת מדניאל טננבאום. ולפתע, משום מקום הגיעה התקפה מתפרצת קטלנית של הצהובים שהסתיימה בשער. בדקה ה-9 מתן בלטקסה השתחרר בצורה נהדרת, מצא את אילון אלמוג ששלח כדור עומק מופלא לדן ביטון, ומשם הקשר שהיה לבד מול צ’יקאן סטנקוביץ’ הקפיץ בצורה גאונית מעליו כל הדרך אל הרשת.

עדן קארצב ואייל גולסה מאוכזבים (רדאד געדן קארצב ואייל גולסה מאוכזבים (רדאד ג'בארה)

ללא ספק מדובר בשער סנסציוני, ביחס להרכב החסר של דוניס שעלה על המגרש. האוסטרים הבינו כי למרות שהרכב יריבתה חלש, מדובר בחבורת לוחמים שבאו לתת הכל על הדשא, והחלו להתעורר ולהתקיף בצורה מסיבית יותר את השער, אך טננבאום בהופעה נהדרת שמר ב-45 הדקות הראשונות על רשת נקייה. בפעם היחידה שהשוער נכנע, היה זה איתן טיבי לעמוד על המשמר ולהציל בעיטה מקו השער בדקה ה-16.

המארחת הצהובה הצליחה לעמוד בלחץ במחצית הראשונה, השתחררה יפה מהלחץ הגבוה של האוסטרים, עשו הגנה טובה עם הרבה תיקולים, וביטלו לחלוטין את פטסון דאקה החלוץ המוביל של הקבוצה. אך המחצית השנייה טרפה את כל הקלפים והוציאה את הרוח מהמפרשים של המארחת. כבר בדקה ה-49 זלצבורג קיבלה פנדל מפוקפק מעבירה של בלטקסה שלא הייתה, וסובוסלאי הנהדר הצליח להשוות מהנקודה הלבנה. לא עבור 8 דקות והאוסטרים כבר השלימו מהפך משער קליל של מסאיה אוקוגאווה. מאז, האוסטרים ניסו לא מעט פעמים להבקיע את השלישי, אך טננבאום, בהופעה כנראה הטובה ביותר שלו עד כה במכבי, נעל את השער ורשם הצלות נהדרות פעם אחר פעם ומנע תבוסה לצהובים.

גאורגיוס דוניס (רדאד גגאורגיוס דוניס (רדאד ג'בארה)

הצהובים המשיכו להילחם, דוניס עשה חילופים התקפיים והכניס את טל בן חיים ואיתי שכטר למשחק. דן ביטון המשיך להיות מספר 1 על המגרש עם איומים מכל עבר אך סטנקוביץ’ היה נהדר והצליח לעצור אותו על שער אחד בלבד במשחק. שכטר הגיע להזדמנות הכי גדולה במשחק, אך רשם החמצה מזעזעת כשלבד מול השוער בעט כדור חלש שלא הצליח לסכן את השער. החבורה מתל אביב אמנם לא ניצחה, אך הראתה כמויות אדירות של אופי בהרכב מינימלי לחלוטין, ותנסה במשחק הגומלין לבוא באותה גישה לאוסטריה כדי לנסות ולחולל סנסציה בדרך לשלב הבתים של ליגת האלופות.

טל בן חיים (רדאד גטל בן חיים (רדאד ג'בארה)