אחרי הבכורה על הקווים ב-0:3 על סמפדוריה, מאמן יובה התייחס לסוגיית החיזוק: "צריכים למצוא את האיזון. רונאלדו? כשנגיע לשלבים החשובים הוא ינוח"

זה אמנם רק משחק ראשון של העונה, אבל ליובנטוס יש המון סיבות לאופטימיות. בבכורה של אנדראה פירלו על הקווים, אלופת איטליה ב-9 השנים האחרונות הציגה כדורגל תכליתי ומהנה בדרך ל-0:3 מרשים על סמפדוריה ופתיחה חלקה ל-2020/21. אגב, זו הייתה הפעם החמישית ברציפות שהגברת הזקנה פותחת עונה עם 3 נקודות ב-5 השנים האחרונות.
“חשוב מאוד לנהל דיאלוג עם השחקנים”, אמר בסיום המשחק מאמן יובנטוס, אנדראה פירלו. “הייתי שחקן עד לפני כמה שנים ואני יודע כמה זה חשוב שהשחקנים יגידו מה הם רוצים ומה הם חושבים”, הוסיף קשר העבר האגדי, שיכול לסמן ‘וי’ גדול על פתיחת קריירת האימון הרשמית שלו. המאמן יכול להיות שבע רצון בעיקר משני שחקנים – האחד הוא דיאן קולוסבסקי השבדי, שבהופעת הבכורה ביובנטוס הבקיע שער נפלא והפך לילד שנתון 2000 השני אחרי מויסה קן שמבקיע 11 שערים לפחות בסרייה א’, בעוד שהשני הוא ארון ראמזי, שנראה כמי שנולד מחדש תחת המאמן החדש ובמשחקו הטוב ביותר מאז הצטרף ליובנטוס, יצר בפעם השלישית בקריירה שלו 6 מצבים להבקעת שער, כשאף התכבד בבישול השער האחרון של כריסטיאנו רונאלדו.
2 - Only 2 players born after 1/1/2000 have scored at least 11 goals in Serie A: Dejan #Kulusevski and Moise Kean. Future.#JuveSampdoria pic.twitter.com/1oRc29PIaY
— OptaPaolo (@OptaPaolo) September 20, 2020
על המשחק עצמו אמר פירלו: “היינו טובים מאוד במחצית הראשונה, היינו צריכים להבקיע יותר משער אחד. נהיינו קצת עייפים לקראת הסיום, אבל נשארו בשליטה והיינו חדים בכל המצבים, בייחוד בהתקפות המתפרצות של סמפדוריה”.
6 - Aaron #Ramsey has created at least 6 chances in only 3 top-5 European Leagues matches in his career:
— OptaPaolo (@OptaPaolo) September 20, 2020
2011 vs Wolverhampton
2014 vs Leicester
2020 vs Samdporia (tonight)
Perky.#JuveSampdoria pic.twitter.com/4YqZddZQeW
המאמן התייחס עם לג’יאנלוקה פבארוטה בן ה-21, שפתח כמגן שמאלי על חשבונו של אלכס סנדרו הפצוע: “היה לו משחק טוב. אלכס סנדרו פצוע, אז בחרתי בשחקן הקבוצה עד גיל 23 שהתאמן בצורה מצוינת. אני לא רואה בזה כסיכון”.
הבכורה המוצלחת של ווסטון מקיני האמריקאי בקישור: “הוא עשה הכנה לעונה בגרמניה אז הוא בכושר טוב יותר מהרבה שחקנים אחרים. הוא עשה כמה טעויות במסירות, אבל זה משחק ראשון ואני יכול לסלוח לו על זה”.

סגנון המשחק של הקבוצה ומערך 3-4-2-1 בו פתח: “יש לנו ארבעה שחקני קישור טובים שמשחקים טוב יותר בשיטה של שני שחקני קישור בעיניי. אנחנו עדיין מנסים להסתגל לשיטה הזאת. ייקח זמן עד שנלמד לשחק ביחד. אני לא רוצה להעתיק רעיונות של אחרים, יש לי את הרעיונות שלי לגבי המשחק ואני רוצה שהקבוצה תסתגל עליהם ותיקח ממני השראה. לא היה לנו הרבה זמן להתכונן לעונה הזאת, התחלנו מאוחר והיה לנו רק משחק אימון אחד, אבל זו הייתה בכורה טובה ונמשיך לעבוד בדרך הזו”.
על כריסטיאנו רונאלדו: “אנחנו חושבים על איך לתת לו מנוחה. הוא לא עייף עדיין כי רק התחלנו את העונה, אבל כשנגיע לשלבים החשובים ולמשחקים החשובים ניתן לו מנוחה. הוא מאוד אניטליגנט ומכיר את הגוף שלו בצורה מצוינת, אז הוא יודע מתי מגיע הזמן שלו לנוח ולעצור קצת”.
החיסרון באופציות בהתקפה וסוגיית הרכש: “אנחנו צריכים לעשות את המיטב כך או כך, צריכים למצוא את האיזון. שחקנים איכותיים תמיד יתקבלו בברכה, במידה ויש להם את האופי ואת האיזון להביא לקבוצה, אנחנו רוצים להשתמש בכמה שיותר כישרון”.
