יום ראשון, 14.12.2025 שעה 14:03

לונה צ'מטאי סלפטר הוכתרה לאתלטית החודש באירופה

הרצה ל-10,000 מטר זכתה לכבוד הגדול, בעקבות הזכייה בגביע אירופה בלונדון וגברה בדרך על 4 אתלטיות אחרות. וורהולם הנורבגי זכה אצל הגברים

|
לונה צ'מטאי סלפטר (טיבור יגר) (מערכת ONE)
לונה צ'מטאי סלפטר (טיבור יגר) (מערכת ONE)

הישג נהדר לאתלטיקה הישראלית, לאחר שלונה צ'מטאי סלפטר ממכבי תל אביב הוכתרה היום (שישי) לאתלטית החודש באירופה. יחד עם צ'מטאי נבחר קרסטן וורהולם הנורבגי לאתלט החודש בגברים, בגלל הישגו בריצת 400 מ' משוכות במסגרת תחרות ליגת היהלום ברומא, שם קבע זמן של 47.82 שניות.

צ'מטאי הייתה מועמדת לתואר לאור הישגיה האחרונים, בראשם הזכייה בגביע אירופה ב-10,000 מטרים שנערכה בלונדון. האתלטית הישראלית גברה בדרך על הקופצת לגובה מריה לסיצקנה הרוסייה, שפתחה את עונתה עם 2.02 מטרים וניצחון בתחרות היהלום ברומא, זורקת הדיסקוס סנדרה פרקוביץ’, שניצחה בתחרות היהלום בדוחא עם 71.38 מטרים ועל ניצחונה בתחרות ליגת היהלום ברומא עם 68.93 מטרים.

האמאן והבעל דן סלפטר יחד עם לונה צהאמאן והבעל דן סלפטר יחד עם לונה צ'מטאי (אחמד מוררה)

עוד גברה צ’מטאי על אצנית ה-100 מטר משוכות, הבלארוסית אלינה טאלאי, שקבעה בסנט פולטן את הזמן המהיר ביותר באירופה מאז 1992 בריצה זו – 12.41 שניות, שברה את השיא הבלארוסי והתקדמה למקום השביעי בכל הזמנים באירופה ועל לוחמת הקרב 7 הבלגית, נפיסאטו תיאם, שניצחה בתחרות ההיפו המסורתית בגטזיס עם תוצאת השנה בעולם – 6806 נקודות.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
/* LAST / NEXT ROUNDs */