גידי ליפקין
|

אמנון סטרשנוב, שופט בדימוס (יניב גונן)
השופט בדימוס אמנון סטרשנוב צפוי להתמנות ביום רביעי הבא כנשיא בית הדין העליון של ההתאחדות לכדורגל. סטרשנוב אמור להחליף את אורי גורן המסיים את תפקידו. על המועמדות שלו לתפקיד נחשף לראשונה ב-ONE.
סטרשנוב בן ה-69 שימש בעבר כשופט צבאי, הפרקליט הצבאי הראשי ונשיא בתי המשפט הצבאיים ביהודה ושומרון. ביולי 1991 מונה לשופט בית המשפט המחוזי ובשנת 2002 הוא פרש במפתיע מתפקידו.
כזכור בעבר עורך דינו של נחום מנבר, עו”ד אמנון זכרוני, טען כי לכאורה היה בין סטרשנוב למתמחה שלו לשעבר עו”ד פנינת ינאי, קשרים אישיים שחרגו מהמקובל, והדבר כביכול השפיע על משפט מנבר. יודגש כי בסופו של דבר, סטרשנוב נוקה מכל חשד בפרשה זו. במערכת המשפטית היו בהלם בזמנו מהחלטתו לעזוב אחרי שהציג כישורים לא רגילים כשופט סמכותי ופיקח.
לסטרשנוב היכרות גדולה מקרוב עם הכדורגל הישראלי, ובזמנו הוא עמד בראש הוועדה הממלכתית לבירור מצב הענף.