יום שישי, 26.12.2025 שעה 15:02
ליגת אתנה נשים 25-26
22756-95611עירוני ר"ג
18758-78111הפועל ראשל"צ
18931-94412אליצור חולון
17793-79811 מכבי כרמיאל בית הכרם
15603-70110מכבי בנות אשדוד
15733-75411הפועל לב י-ם
13764-73410מכבי חיפה
131023-81312הפועל ב"ש/דימונה
12710-6229בנות פ"ת
10551-5197אליצור רמלה

משרד הספורט נגד איריס שטרק: כשלה ניהולית

לאחר שיו"ר מנהלת ליגת הנשים בכדורסל איימה בהשבתה בשל בעיות כלכליות, הגיעה תשובה חריפה: "המשבר נובע מהתנהלות חסרת אחריות ולא מקצועית"

|
איריס שטרק. עצבנה את השרה (אחמד מוררה)
איריס שטרק. עצבנה את השרה (אחמד מוררה)

העימות בין מנהלת ליגת הנשים בכדורסל למשרד הספורט עולה מדרגה. כזכור, אתמול כינסה יו"ר המנהלת, איריס שטרק, מסיבת עיתונאים, תקפה את משרד הספורט ואיימה בהשבתת הליגה. הבוקר (רביעי) הגיעה תגובה חריפה ממשרדה של השרה מירי רגב.

"משרד הספורט עוקב בתדהמה אחר ההכרזות שטרק הטוענת למשבר בגלל אי העברת כספים מובטחים, לכאורה, על ידי משרד הספורט. ההתנהלות של מנהלת כדורסל הנשים וההתנהגות של העומדת בראשה, איריס שטרק, היא חסרת אחריות, אינה מקצועית וכל כולה נובעת מכשל ניהולי".

"מתוך רצון לקדם ספורט נשים ולאור הטענות על הפער בין תקציב השיווק של כדורסל נשים לזה של כדורסל גברים, ביקשה שרת הספורט, חברת הכנסת מירי רגב, לפעול להגדלת התקציב לענף כדורסל הנשים מסכום של כשני מיליון שקל לסכום של שלושה מיליון שקל בשנה הזו, וגם זאת למרות חוות הדעת של אנשי המקצוע במשרד ובטוטו שטענו שאין בסיס מקצועי לדרישת המנהלת או צורך אמיתי בסכומים אלו".

מירי רגב. הציעה להגדיל בניגוד להמלצת הטוטו (רדאד ג´בארה)
מירי רגב. הציעה להגדיל בניגוד להמלצת הטוטו (רדאד ג´בארה)
 

"הסכום שהועמד הוא 2.4 מיליון לתכנית שיווק אך לצערנו, המנהלת כשלה בדיווחיה פעם אחר פעם ולא הצליחה להעמיד דוחות ביצוע שיאפשרו את העברת התקציב. גם לאחר שאנשי המשרד ישבו עם המנהלת כמה וכמה פעמים, לא הצליחו לקבל ממנה את הדוחות הרצויים".

"על אף כל זאת, משרד הספורט הצליח, לפנים משורת הדין, לשכנע את הלשכה המשפטית ואת החשבות לאפשר להעביר סכום של חצי מהתכנית העומד על כ-1.2 מיליון שקל כאשר מקדמה של 600 אלף שקל תועבר באופן מיידי. משרד הספורט מדגיש שלא צריכה להיות למנהלת בעיית תזרים הן בגלל שהמסגרת התקציבית שזמינה זהה למסגרת התקציבית מהשנה הקודמת, והן בשל הסיוע של איגוד הכדורסל במימון ביניים. המשבר, עליו הכריזה יו"ר המנהלת, איריס שטרק, נובע אך ורק מכישלון המנהלת והעומדת בראשה".         

יו"ר הוועדה לקידום מעמד האישה תומכת במנהלת
במקביל, יו"ר הוועדה לקידום מעמד האישה ושוויון מגדרי, חברת הכנסת עאידה תומא-סלימאן, אמרה: "לא מתקבל על הדעת, שימים אחדים לפני ה-8 במרץ - יום האישה הבינלאומי, היום שבו כולם מדברים על מעמד האישה ומציינים את הישגיהן של נשים בכל התחומים - השרה רגב ומשרד התרבות והספורט מונעים תקציבים מנשים ספורטאיות מקצועיות שזה העיסוק והחיים שלהן. מדובר ב-2.5 מיליון שקל, סכום לא קטן אך זעום לעומת המשאבים שמושקעים בספורט גברים.

"מתחילת כהונתי כחברת כנסת, הוסבה תשומת לבי לנושא חלוקה לא צודקת של התקציבים בספורט בין נשים לגברים. כך למשל, הגיע אליי מקרה של עיר בצפון שמתקצבת את קבוצת הכדורגל גברים בסך שלושה מיליון שקל בשנה כאשר ארבע קבוצות כדורסל וכדורעף נערות ונשים מוצלחות באותה העיר מקבלות כולן ביחד סכום שלא עולה על 100 אלף שקל בשנה! איך מצפים ממנהלת ושחקניות מקצועיות לתפקד בלי תקציבים ראויים? אני קוראת לשרת התרבות והספורט להעביר לאלתר את הסכום אשר סוכם עם מנהלת הספורט בכדי להמשיך ולקיים כראוי את ליגת העל בכדורסל נשים ולשמר ואף לחזק את התמיכה לכל ענפי הספורט, וספורט נשים בפרט".




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
נגןעומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה ישר
עומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה במקום
נגןערן זהבי מבקר בבית של מאור בוזגלו
מישהו מתרגש: זהבי מבקר את בוזגלו בבית
/* LAST / NEXT ROUNDs */