יום שני, 22.12.2025 שעה 04:05
יורוליג 25-26
71%1456-151517ברצלונה1
71%1418-151117הפועל ת"א2
65%1454-150517פנאתינייקוס3
65%1453-152117ולנסיה4
62%1260-129116פנרבחצ'ה5
59%1418-153317מונאקו6
59%1399-145217הכוכב האדום7
59%1416-144017ריאל מדריד8
59%1386-147817ז'לגיריס9
56%1344-140716אולימפיאקוס10
53%1421-142917אולימפיה מילאנו11
47%1398-138817וירטוס בולוניה12
47%1485-146317דובאי13
41%1558-151417מכבי ת"א14
35%1438-136617אנדולו אפס15
35%1549-149617באסקוניה16
35%1492-136817פרטיזן בלגרד17
29%1440-132317באיירן מינכן18
29%1578-152917פאריס19
24%1475-130917ליון וילרבאן20

אין כניסה: הסיבות לכך שירושלים לא ביורוליג

הכישלונות ביורוקאפ, הספונסר הטורקי, השיקולים הפוליטיים-כלכליים, הסיבונים של ברתומיאו והבקשות של המנהלת ומירי רגב. מאחורי הקלעים של ההחלטה

|
הפועל ירושלים מניפה את צלחת האליפות (רדאד ג`בארה)
הפועל ירושלים מניפה את צלחת האליפות (רדאד ג`בארה)

ביום שני האחרון, הכדורסל הישראלי עצר את נשימתו. גורלה האירופי של אלופת המדינה, הפועל ירושלים, הונח על כף המאזניים ובבירה ציפו לבשורות טובות. הרי לא ייתכן שהאלופה לא תקבל כרטיס חופשי ליורוליג. נכון?

גורמים רבים בשלולית נרתמו לסייע לאדומים במטרה לשכנע את ראשי היורוליג להכניס את האדומים למפעל הבכיר ביבשת; כל המשלחת הירושלמית המריאה לפיינל פור במדריד להפעיל לחצים על האיש הכל יכול, ג'ורדי ברתומיאו.

אורי אלון, ארן טלם, אייל חומסקי וגיא הראל נפגשו עם הספרדי, שאמר כי ליורוליג מגיעים אחרי שמפתחים מסורת של הישגיות, ולא להיפך. "הפועל ירושלים צריכה להגיע להישגים, לזכות באליפויות ולהעפיל לשלבים הגבוהים ביורוקאפ, רק אז היא תיכנס ליורוליג. העונה החלשה ביורוקאפ הרגה את הסיכויים שלה. לא מגיעים ליורוליג ואז מתחילים לעבוד על מסורת", אמר ג'ורדי ברתומיאו ל-ONE.

הדרך של ירושלים לאליפות היסטורית

יו"ר מנהלת הליגה שמואל פרנקל, עדלי מרכוס ושרת הספורט מירי רגב ביקשו מהיורוליג לשקול בכובד ראש לקבל את ירושלים ואף מסרו לנציגי הקבוצות בישיבת הדירקטוריון בברצלונה להצביע עבור ירושלים.

אחרי שהעשן התפזר, ל-ONE נודע כי ביורוליג הפועל ירושלים לא מקבלת כבוד של אלופה, שהם לא סופרים את הכדורסל הישראלי. בעצם כל מה שהוא לא צהוב-כחול.

הפועל ירושלים אלופה!

להלן העובדות מחדר הישיבות של היורוליג:

* הפועל ירושלים כלל לא עלתה על שולחן הדיונים בברצלונה.

* האפשרות שהפועל ירושלים לא תקבל כרטיס חופשי ליורוליג הוכרעה הרבה לפני שזכתה באליפות.

* להפועל ירושלים לא היה סיכוי לשחק ביורוליג בעונה הבאה.

* נציגי הקבוצות הצביעו למועדונים מהמדינות שלהן (רוסיה לקובאן, גרמניה למינכן וטורקיה לדרושפאקה). יו"ר מכבי ת"א שמעון מזרחי, שהיה בדיון, לא התבקש להצביע עבור ירושלים כי האפשרות כלל לא הייתה על הפרק.

* היורוליג מונע ע"י מניעים פוליטיים-כלכליים שיווקיים ולא מקצועיים.

יש לציין כי הנהלת היורוליג לא הפתיעה את אנשי הבירה; שעות בודדות לפני הפגישה עצמה, אורי אלון כבר הבין לאן נושבת הרוח, ולכן עם קבלת הבשורה המרה, היו"ר/בעלים הירושלמי לא הופתע במיוחד.

ג´ורדי ברתומיאו. סיבן את ירושלים (חגי ניזרי)
ג´ורדי ברתומיאו. סיבן את ירושלים (חגי ניזרי)
 

"אף על פי שקיווינו שיש סיכוי מסוים שכן נשחק ביורוליג בעקבות הזכייה באליפות, אנחנו מקבלים את ההחלטה. אנחנו מבינים שיש שיקולים שלא קשורים לכדורסל נטו, אלא החלטות כלכליות ועסקיות, אבל לא נתלונן על זה", אמר אורי אלון ל-ONE בהתייחסות ראשונה להחלטה.

האדומים לא מגנים את החלטת היורוליג, וגם לא בוכים עליה. להיפך, בירושלים מבינים כי החלטת היורוליג היא פוליטית באופן גורף. זכייה באליפות בק-טו-בק וריצה מרשימה ביורוקאפ בעונה הבאה יסגרו את הפינה עבור הירושלמים. "אף אחד לא יוכל להתעלם מאיתנו כשזה יקרה", ציין אלון.

"השוק הטורקי גדול הרבה יותר מישראל; אין מה לעשות, זאת עובדה. בכל פעם שקבוצה ישראלית שהיא לא מכבי ת"א זכתה באליפות, היא ויתרה על האפשרות לשחק ביורוליג. בעקבות זאת, היורוליג די ויתר על הכדורסל הישראלי", התייחס גורם ביורוליג. שנכח בישיבה.

אורי אלון וניר ברקת (יניב גונן)
אורי אלון וניר ברקת. ימתינו לעונה הבאה (יניב גונן)
 

את ירושלים ברתומיאו סיבן לאורך כל הדרך. הכרטיסים החופשיים בסופו של דבר ניתנו לססארי האיטלקית, באמברג הגרמנית, קרשיאקה הטורקית, קובאן הרוסית ודרושפאקה הטורקית כאשר שתי האחרונות כלל לא זכו באליפות. למעשה, ירושלים הינה האלופה היחידה שלא השתחלה למפעל.

"דרושפאקה זה מועדון עם גב כלכלי גדול, אבל בלי קהל בכלל. האולם בקושי מלאו גם במשחקים גדולים הם לא כל כך מעניינים אף אחד, אבל בסופו של דבר הספונסר הראשי של היורוליג הוא 'טורקיש איירליינס' ולא 'ירושלים איירליינס'", הוסיף נציג של אחת הקבוצות מהישיבה.

באופן אירוני, דווקא אקס הפועל ירושלים ג'וש דאנקן הוא זה שדפק את האדומים. או לפחות הקבוצה שלו, באמברג. דאנקן נעדר מסדרת הגמר מול באיירן מינכן, אך קבוצתו של המאמן אנדריאה טרינצ'יירי לא הייתה אמורה לזכות באליפות, אלא באיירן מינכן או אלבה ברלין.

דונטה סמית´. ישחק ביורוקאפ בעונה הקרובה (יניב גונן)
דונטה סמית´. ישחק ביורוקאפ בעונה הקרובה (יניב גונן)
 

פתאום מי שנשארה בחוץ היא אלבה ברלין שהודחה בחצי גמר, כל זאת כשהיא בכלל מארחת את פיינל פור 2016. אגב, גם לפאריס ופראג לא היו קבוצות ביורוליג בשנה שאירחו את הפיינל פור, אך הנסיבות שונות כי ברלין הייתה רחוקה ניצחון אחד על מכבי ת"א מההעפלה לשלב ההצלבה ביורוליג.

ירושלים כבר דחתה פנייה להיכנס לליגה המתחרה של פיב"א, אך ראשי המפעל, שגם פנו לאלבה, ברצלונה, צסק"א, הטורקיות הבכירות, מכבי ת"א ועוד, ייפגשו בימים הקרובים עם אנשי ירושלים שוב.

"זה נותן לי עוד מוטיבציה להשקיע יותר ולהוכיח לכל הנוגעים בדבר שמקומנו ביורוליג. בסוף גם נגיע לשם. למדנו את הלקחים מהקמפיין ביורוקאפ בעונה החולפת ואני מצפה לעונה אירופית הרבה יותר טובה", אלון סיכם.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
לאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
נגןכך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
כך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
/* LAST / NEXT ROUNDs */