יום שני, 15.12.2025 שעה 08:53

הרמת רגליים: על איזה שריר בטני אנו עובדים?

מתאמנים רבים מבצעים תרגילי הרמות רגליים מבלי לדעת על איזה שריר בטני הם עובדים. איך מבצעים כל תרגיל נכון ומתי אנו מבצעים תרגיל אשר מסוכן לגב?

|
קוביות בבטן. איזה תרגיל עובד על הישר בטני?(רויטרס)
קוביות בבטן. איזה תרגיל עובד על הישר בטני?(רויטרס)

לא מעט מתאמנים בחדר הכושר מבצעים תרגילים של הרמת רגליים כאשר הם נשענים עם ידיהם על המקבילים. השאלה הנשאלת היא האם הם מודעים לתרגילים אותו הם מבצעים והאם הם יודעים על איזה שרירים הוא עובד ועל השלכותיו. באנו לעשות סדר...

קודם כל נתחיל באופן בו אתם מבצעים את התרגיל. אם אתם מבצעים אותו ממצב שבו הרגליים כפופות ב-90 מעלות (ראו בתמונה מטה) ועד למצב בו הברכיים נוגעות בחזה, הנכם עובדים על השריר הישר בטני (שריר הקוביות). מדובר למעשה במצב בו למעשה אנו כאילו מנסים להתגלגל אחורה - חשוב לשמור לאורך כל התרגיל כי עצם הזנב לא תגע בכרית מכשיר המקבילים.

מתאמנים רבים מבצעים "בטעות" את התרגיל ממצב של ברכיים פונות כלפי מטה ועד לרגליים ב-90 מעלות (מצב של ישיבה לכאורה), במחשבה שהם עובדים על השריר הישר בטני, אך הם כאמור טועים (עובד על שריר בטן אחר כפי שנתאר בהמשך).

זה המצב ההתחלתי של התרגיל הראשון
זה המצב ההתחלתי של התרגיל הראשון
 

במקרה ואתם עוברים ממצב של ברכיים פונות כלפי מטה ועד לרגליים ב-90 מעלות (מצב של ישיבה לכאורה) אתם למעשה עובדים על שריר הרחב בטני - השריר אשר "מחזיק" את הבטן שלנו בפנים.

אפשר גם לעלות את רמת הקושי של התרגיל ע"י מעבר לתנועה ברגליים ישרות (150 מעלות בין הרגליים לשאר הגוף ועד ל-90 מעלות בין הרגליים לשאר הגוף). מדובר בעליה ברמת הקושי שכן אנו מגדילים את המנוף של התנועה (קצה הרגל רחוק יותר מציר הירך כשהרגל ישרה בניגוד למצב בו היא כפופה).

חשוב לציין בנקודה זו כי בייחוד במצב של רגליים ישרות אנו עלולים ליצור תנועה שתפגע בגב התחתון עם הקשתת יתר של עמוד השדרה. ניתן להימנע מכך ע"י שמירה על מצב של 150 מעלות בין הרגליים לשאר הגוף - אין להגיע למצב של 180 מעלות (מצב של עמידה באוויר לכאורה).




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןכך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
כך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
/* LAST / NEXT ROUNDs */