יום שבת, 07.02.2026 שעה 05:21
ליגה אנגלית 25-26
5317-4624ארסנל1
4723-4924מנצ'סטר סיטי2
4626-3524אסטון וילה3
4136-4424מנצ'סטר יונייטד4
4027-4224צ'לסי5
3933-3924ליברפול6
3632-3624ברנטפורד7
3626-2724סנדרלנד8
3435-3424פולהאם9
3427-2624אברטון10
3333-3324ניוקאסל11
3343-4024בורנמות'12
3132-3424ברייטון13
2933-3524טוטנהאם14
2929-2524קריסטל פאלאס15
2943-3425לידס16
2638-2525נוטינגהאם פורסט17
2048-2924ווסטהאם18
1547-2524ברנלי19
845-1524וולבס20

חם, קר ומתחמם: על הפער בין אנגליה לגרמניה

הציפיות נמוכות, הפרשנים מחמיאים בעיקר ליריבות אך הכישרון של ורדי, קיין ודלה אלי רק מחכה להתפוצץ. ב-22:45: המבחן הגדול של אנגליה לפני היורו

|
הוג´דסון וסטארידג´. המבחן הראשון (רויטרס)
הוג´דסון וסטארידג´. המבחן הראשון (רויטרס)

אם יש משהו שהאנגלים אוהבים לעשות - זה השוואות ואם כבר מדובר בכדורגל, אז בכלל מדובר בחגיגה. האצטדיון בברלין ילבש הערב (שבת) חג כאשר הבחורים של רוי הודג'סון יפגשו את אלופת העולם לקרב אירופי מלא בהיסטוריה. האמת היא שקשה יהיה לקרוא למפגש בין שתיים מהיריבות הגדולות ביותר חגיגה, כי הן יעשו זאת בצורה מאופקת בשל מתקפות הטרור וטרגדית יוהאן קרויף.

ואם כבר באנגלים עסקינן, אז מעבר לרצון שלהם להשוות - קיים הרצון לנפח למימדים אדירים את ההישגים של הנבחרת שלהם רגע לפני טורניר גדול. כבר יותר מ-40 שנה שבממלכה חולמים על הצלחה בטורניר משמעותי, יורו או מונדיאל - זה באמת לא משנה אבל כמו בכל פעם זה הסתיים בפיאסקו. בין אם זו יכולת דלה והרגלים מזעזעים של הכוכבים או מחטף בדמות השער החוקי של פרנק למפארד. אז לפני הישורת האחרונה לפני הטורניר בצרפת, גם האנגלים רוצים לדעת כמה הם קרובים לגרמניה (הערב ב-22:45).

ג´רארד ולמפארד. אצלם זה נגמר בפיאסקו  (רויטרס)
ג´רארד ולמפארד. אצלם זה נגמר בפיאסקו (רויטרס)
 

אם בעבר בממלכה דאגו לייחצן את הכוכבים שלהם באותיות של זהב, עיינו ערך דיויד בקהאם, סטיבן ג'רארד, וויין רוני ואלו המוכשרים שהרוויחו מעט מהמחמאות - הדבר המאפיין ביותר של הדור הנוכחי היא הצניעות. אפילו הפרשנים התפכחו ותיארו את התהליך שלהם ככזה שידרוש עוד עשור כדי לכפות על הפער מהיריבה שממתינה להם בברלין, הפעם אפילו לא אחד מעז לדבר על זכייה בקיץ הקרוב, שלא לדבר על פייט אמיתי לבחורים של לב.

העובדה היא שלאנגלים סוף סוף יש כישרון ועומק אך העובדה שהקפטן והמנהיג נמצא בעונה רעה לא מאיימת עליהם, להפך היא רק מכניסה אנרגיות ואמון כי הטורניר בצרפת יכול להוות כנקודת התפנית בתור האנדרדוג. באופן מפתיע,

לפני המשחק מול המאנשאפט אמר הודג'סון: "הפער הגדול שלנו מול הגרמנים הוא קודם כל בניסיון. הם עשו את זה בטורנירים גדולים ואנחנו עדיין לא שם אבל אנחנו בדרך". הדברים של המאמן האנגלי מדוייקים להפליא. תחת יואכים לב גרמניה שברה שנים ארוכות של בצורת והעבודה המתודית של ההתאחדות בנבחרות הצעירות גרמה לה להפוך לבית חרושת לשחקנים. תוסיפו לזה את השיפור המשמעותי במחלקות הנוער של הקבוצות וקיבלתם מתכון לזכייה במונדיאל וכל זה ללא תלות מוחלטת בכוכב כזה או אחר.

שחקני גרמניה. פער של עשור או יותר מזה? (רויטרס)
שחקני גרמניה. פער של עשור או יותר מזה? (רויטרס)
 

למען האמת, בממלכה כבר מכירים מקרוב את תחושת ההחמצה מול הגרמנים. הם הגיעו מלאי אנרגיות למינכן ב-2002, הלמו בבחורים של רודי פלר 1:5 עם הצגה של אמיל הסקי ומייקל אואן אך כולם יודעים איך זה נגמר. דיויד סימן יצא למרפסת ושלח את סוון גוראן אריקסון הביתה. הגרמנים הגיעו עד הגמר, נכנעו לברזיל אך הבינו כי עליהם לחולל שינוי תודעתי, שהביא אותם לתור הזהב הנוכחי.

אז איפה נמצא הפער? לכריס סמולינג, פיל ג'ונס, קייל ווקר, הארי קיין, אריק דייר, ג'יימי ורדי, דלה אלי, רוס בארקלי, ג'ון סטונס ושאר הצעירים בסגל יש את ניסיון מהליגה האנגלית אך בכל מה שקשור לבמות הגדולות מדובר בבחורים מלאי בוסר. כל זאת בזמן שחלק משמעותי מהסגל של לב כבר הופיע לפחות פעם אחת בגמר ליגת האלופות, גמר המונדיאל ואפילו היה בגמר היורו הקודם. כוחות? תלוי את מי שואלים. הודג'סון עצמו לא מתרגש: "הדרך היחידה שהשחקנים שלי יקבלו ניסיון היא דרך דקות משחק. שיחקנו כבר נגד ספרד וצרפת, עכשיו נתמודד מול גרמניה כדי לעשות את המיטב ולנצח".

קיין ורוני. זה שצונח וזה שנוסק
קיין ורוני. זה שצונח וזה שנוסק
 

המפגש הערב עשוי לקבל תפנית חיובית עבור הנבחרת שלא הפסידה משחק אחד בטורניר המוקדמות עם רצף בלתי נתפס של 15 ניצחונות מ-16 המשחקים האחרונים בכל המסגרות כולל משחקי ידידות והוכיחה שהחיים ללא ג'רארד ולמפארד עשויים להיות טובים יותר ואפילו מלאי סגנון.

המשחקים הבאים מול הולנד, טורקיה, אוסטרליה ואפילו פורטוגל לא באמת יעידו על שינוי משמעותי אלא דווקא הקרב מול גרמניה, בתקווה שהוא לא יוציא את האוויר מהבלון שנבנה בסבלנות ומדבר על הטווח הרחוק. אז רגע לפני שעוד "תור זהב" מתקלקל, האנגלים זקוקים למעט השראה כדי לנסות ולשחזר את החגיגה מ-1966, ואם לא הפעם אז לפחות עד בטורניר הגדול הבא.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
למה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
/* LAST / NEXT ROUNDs */