יום שני, 08.12.2025 שעה 10:58
יורו 2024 23-24
 בית 1 
2214-2713שווייץ1
2112-1811הונגריה2
1815-1911סקוטלנד3
00-00גרמניה עד 174
 בית 2 
305-3011ספרד1
1812-1911איטליה2
169-1511אלבניה3
1210-99קרואטיה4
 בית 3 
255-2411אנגליה1
2511-2213סלובניה2
2512-2113דנמרק3
1611-1611סרביה4
 בית 4 
274-3111צרפת1
2511-2311אוסטריה2
2211-2111הולנד3
1216-1311פולין4
 בית 5 
268-2013רומניה1
2611-2013סלובקיה2
245-2411בלגיה3
1812-1311אוקראינה4
 בית 6 
365-4113פורטוגל1
1710-129טורקיה2
1611-1511צ'כיה3
1222-1611גיאורגיה4

מנצחת ומבולבלת: איטליה היא נבחרת אחרת

המסקנות של ספאלטי, הציפיות הגבוהות מאלופת אירופה למרות שאין לה כוכבים ולמה המאמן לא מרוצה למרות הניצחון על אלבניה? אסי ממן, שליח ONE ליורו

|
שחקני איטליה (רויטרס)
שחקני איטליה (רויטרס)

אמנם אלופת אירופה פתחה את היורו ברגל ימין, אבל מיד לאחר הניצחון 1:2 על אלבניה אמש (שבת) מאמן נבחרת איטליה לוצ׳יאנו ספאלטי דיבר במשך דקות ארוכות על מה שקרה באותו המשחק ושיתף עם אילו מסקנות הוא יצא מדורטמונד. ולמען הסר ספק, הוא לא היה מרוצה.

על הנייר, איטליה קיבלה משחק קל, אלא שזה לא היה באמת נכון. רוב השחקנים האלבנים שיחקו או משחקים בליגה האיטלקית, ממנה מגיעים גם רוב הכוכבים של נבחרת איטליה. לדוגמה, השוער סטרקושה שיחק בלאציו במשך שנים, המגן הוסאי מעביר את רוב הקריירה שלו בקבוצות הגדולות של הסרייה A, הבלם ג’ימסיטי מחזיק את ההגנה של אטלנטה, גם הקשר המרכזי ראמדאני משחק באיטליה, אסלאני היה העונה באינטר, ואפילו בייראמי שכבש את השער משחק בססואולו. הם באו מוכנים.

מעבר לזה, נבחרת איטליה התמודדה גם מול קהל אלבני חם ורועש, ובאצטדיון של דורטמונד זה הורגש היטב. כשהגיע הגול המהיר של בייראמי - המהיר ביותר בהיסטוריה של היורו - הטירוף הורגש באצטדיון. רימוני עשן ואבוקות נדלקו, משקאות עפו באוויר, כיסויי הראש המסורתיים לא החזיקו מעמד - והיו כמה דקות שהריחו כמו סנסציה אלבנית.

נדים בייראמי (רויטרס)נדים בייראמי (רויטרס)

62 אלף איש נכחו בווסטפאלן שטדיון - ורובו היה מלא באלבנים. הקיר הצהוב הפך אדום, אבל איטליה מיד אחר כך גם נכנסה עם הראש בקיר וריסקה אותו. משום מה, נבחרת איטליה לא זוכה לתמיכה רחבה ביציעים במהלך היורו הזה, כפי שמקבלות הגדולות של היבשת. וזה מוזר כי ב-10 מתוך 15 אליפויות אירופה הקודמות זכו גרמניה, ספרד, צרפת או איטליה, כך שיש לה סיכוי טוב ללכת עד הסוף.

אולי זה בגלל שהנבחרת לא הופיעה בשני המונדיאלים האחרונים ואולי לא, אבל גם פדריקו קייזה רמז לכך שזה הפריע לו, כשאמר “הייתי מעדיף לשחק באווירה ביתית יותר. האם הרגשנו את הקהל האלבני והוא השפיע על המשחק? לא. לא ממש הרגשנו. כן, זה מדהים כשיש אווירה טובה, אבל כשאתה משחק ברמות האלה זה מאוד נחמד לשחק באווירה כזאת וזה לא באמת מטריד אותך. הגול של האלבנים הגיע מטעות שלנו ולא מהטירוף של הקהל”.

פדריקו קייזה (רויטרס)פדריקו קייזה (רויטרס)

שחקן ההתקפה אף הוסיף לתאר ושיתף: “איך זה היה לספוג בשניות הראשונות? זו הייתה סיטואציה שלילית, היינו בשוק. היה לנו פלאשבק מגמר יורו 2020, כשספגנו שער מהיר מאנגליה. אחרי השניות הראשונות, ידענו שנצא מזה רק בעבודה קבוצתית. הייתה לנו הזדמנות להרוג את המשחק מול אלבניה מהר וזה מה שעשינו”. 

איטליה ידעה עד כמה חשוב לנצח במשחק הראשון בשלב הבתים ואכן הגולים שלה הגיעו מהר. למרות זאת, הנבחרת יצאה מעט מבולבלת, הפרשנים מעט צקצקו, והמאמן די הסכים איתם ושיתף במסקנותיו: “הפתיחה הרעה? דברים כאלה יכולים לקרות. אני צריך להעריך את התשוקה לחזור למשחק, להמשיך לשחק כרגיל בסיטואציה הקשה הזאת. היינו צריכים להיות ערוכים לכדור הזה שבגללו ספגנו, אבל אחר כך עבדנו טוב בהרבה אירועים אחרים במשחק. לשמחתי, כל אחד עשה את חלקו בשביל הנבחרת ולא הרמנו ידיים. אני שמח ממה שעשו השחקנים ואנחנו משחקים בדרך הנכונה, אבל יש עוד כמה דברים שצריך לשפר. לא ניצלנו את המצבים שהיו לנו, אלבניה לחצה אותנו בכמה מקרים והפתיעה את קו ההגנה שלנו והחמצנו המון מול השער. חייבים לשפר את זה".

לוצלוצ'יאנו ספאלטי (רויטרס)

כשאחד מהעיתונאים אמר לו שהדבר החשוב ביותר הוא הניצחון, ספאלטי פתח בהרצאה: “עוד כשאימנתי ילדים תמיד אמרו לי שהמטרה היא לנצח. ובכן, לא. המטרה שלי כמאמן היא שתהיה לי קבוצה שתשחק כדורגל טוב. אם לא נשחק כדורגל טוב, קבוצות אחרות ינצחו אותנו. זה נכון שלקחנו 3 נקודות פה, אבל היינו צריכים להיות טובים יותר”.

לפתע, כך נדמה, ספאלטי התחיל קצת להזיע. הוא הרגיש את הלחץ והביקורות, וסיפק רשימת מסקנות שמתיישרות עם המצב. איטליה צריכה לדרוס ולהיאבק על תואר אלופת אירופה, אבל הציפיות ממנה הן בשמיים ומהמשחק האחרון היא יוצאת עם הרבה שמחה, אבל גם די מבולבלת.

וצריך לומר את זה, איטליה היא נבחרת אחרת. מעבר לעובדה שספאלטי עומד על הקווים ולא מנצ’יני, התחלף גם הדור אצל מי שמייצגים את ארץ המגף. קייליני ובונוצ’י, צמד הבלמים האגדי, כבר סיים את המשמרת שלו. שחקנים כמו לוקאטלי, אינסינייה ואימובילה לא בנבחרת הפעם. בקיצור, זו לא אותה הגברת שזכתה באליפות אירופה האחרונה לפני שלוש שנים.

שחקני איטליה חוגגים עם האוהדים (רויטרס)שחקני איטליה חוגגים עם האוהדים (רויטרס)

למרות הניצחון, במחנה האיטלקי יש לחץ מסביב. זה לגיטימי, תמיד הכי קשה לשמור על המקום הראשון, וכולם ציפו שהיא תתפוצץ כמו גרמניה במשחק הפתיחה, מה שלא קרה. הבעיה היא שזה לא הולך להיות פשוט יותר מעתה והלאה. ואלבניה? למרות הקהל והתשוקה, היא תמשיך לנסות לשרוד בבית המוות. לפחות היא הצליחה לייצר עניין ומתח לכמה דקות.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */