יום ראשון, 07.12.2025 שעה 16:31
ליגת ווינר סל 25-26
14512-6177הפועל ת"א
14608-6558הפועל העמק
13595-6737מכבי ת"א
12632-6757עירוני קריית אתא
11664-6887בני הרצליה
10436-4866הפועל ירושלים
10509-4986הפועל חולון
10555-5387עירוני נס ציונה
10690-6398מכבי רעננה
9622-5887הפועל ב"ש/דימונה
9625-5717עירוני רמת גן
9562-4987הפועל גליל עליון
8617-5627מכבי ראשל"צ
8616-5557אליצור נתניה

יובל זוסמן: "שיחקנו כדורסל שמח, כולם נהנו"

הגארד שהצטיין בניצחון על אסטוניה חגג עם האוהדים. תומר גינת על סיכויי הנבחרת לעלות למונדובאסקט: "האתגר גדול וקשה, אבל אנחנו מאמינים בעצמנו"

|
יובל זוסמן (איציק בלניצקי)
יובל זוסמן (איציק בלניצקי)

נבחרת ישראל גברה אמש (ראשון) על אסטוניה במסגרת טורניר המוקדמות האירופי לאליפות העולם שתיערך ב-2023 ונראה שהשלב הראשון הסתיים בתחושות מעורבות, עם טעם של החמצה, בטח לאור התוצאות בבית ג׳ ממנו תגענה היריבות של הנבחרת בשלב הבא.

“חבל” אמרו בסביבת הנבחרת לאחר המשחק. מצד אחד הייתה שמחה על הניצחון, אך ההפסד לפולין עשה את שלו, משחק שכבר היה בידיים של השחקנים וחמק לו. אחרי הניצחון אמש קיוו בנבחרת שהבשורה שתמתיק במעט את ההפסד לפולין תגיע מהמשחק של קרואטיה מול פינלנד. הקרואטים עוד הובילו מספר שניות לסיום, אך הפינים הצליחו להשיג ניצחון שמשמעותו יכולה להיות הרת גורל, היות שכזכור מהשלב הבא מעפילות שלוש הראשונות. 

במצב הנוכחי גרמניה ופינלנד מדורגות בשני המקומות הראשונים עם חמישה ניצחונות, סלובניה מדורגת במקום השלישי עם ארבעה ניצחונות ואילו ישראל במקום הרביעי עם שלושה ניצחונות. המשימה בעקבות תוצאות אמש הופכות את המצב לקשה יותר עבור שחקניו של גיא גודס, אך בנבחרת מסרבים להוריד ראש למרות תחושת הפספוס. ״נתמודד עם מה שיש”, אמרו בהתייחס לחלונות הבאים.

שחקני נבחרת ישראל חוגגים (איציק בלניצקי)שחקני נבחרת ישראל חוגגים (איציק בלניצקי)

הניצחון המרשים בהפרש דו ספרתי מול יציעים מלאים בהיכל קבוצת שלמה לא היה הסיפור של המשחק. רומן סורקין היה נהדר, כמוהו גם תומר גינת, תמיר בלאט ורפי מנקו, אך נראה שהערב כולו היה שייך ליובל זוסמן. מעבר לתצוגה שלו בשני צידי המגרש, שמבחינתו ומבחינת אוהדי הנבחרת אמורה להיות בנאלית לחלוטין, נראה שאת הטוב ביותר שלו הוא שמר לסוף בצניעות אופיינית. אוהדי הנבחרת המתינו מחוץ ליציאת השחקנים ו”זוס” נענה בחיוב ובחיוך לבקשות לצילומים מצד כל האוהדים.

"שיחקנו כדורסל טוב”, סיפר הגארד. “עשינו מאמץ, שיחקנו כדורסל שמח, כולם שיתפו את הכדור ונהנו. זה היה קשה, אבל ניצחנו בדברים הקטנים בהם הפסדנו נגד פולין. אני רוצה לתת כל מה שיש לי, הלב שלי, הנשמה שלי, הגוף שלי. ככה אני משחק. זה לא משנה אם אני משחק שש בש או דמקה, אני נותן 100 אחוז, רק ככה אני יודע. אני מתחרה ואני מרוצה עם מה שאני קורה, כי עשיתי הכי טוב שאני יכול”.

זוסמן הוסיף: “שיחקנו חזק יותר. כשאתה קולע 96 נקודות זה עוזר מאוד. הדברים הקטנים הפכו לגדולים אחרי המשחק. הקהל היה מדהים וזה שונה לחלוטין כשאתה משחק בבית ובחוץ. אם היינו משחקים עם פולין בבית יכולנו לנצח. אני מנסה לעשות את העבודה שלי בצורה הכי טובה ולהביא מה שאני יכול להביא מהניסיון שלי. אני רק בן 24, אבל יש לי ניסיון ואני מנסה לתקן. זה שונה לבוא מגרמניה לישראל כשכל הקהל קורא בשמך. אני מקווה שנוכל להשיג דברים גדולים ביחד”.

תומר גינת ורומן סורקין חוגגים (איציק בלניצקי)תומר גינת ורומן סורקין חוגגים (איציק בלניצקי)


גינת הוסיף על ההבדלים בין שתי המחציות מול אסטוניה: ״הרבה אנרגיות ומחויבות. שמרנו הרבה יותר טוב ויותר אגרסיבי. רצנו, שיחקנו את הכדורסל שלנו וזה בעצם היה המפתחות לניצחון. במחצית הראשונה לא עשינו עבודה מספיק טובה. בשנייה התעשתנו ועשינו ניצחון מאוד חשוב”.

עד כמה העפלה לאליפות העולם ריאלית?

״אנחנו צריכים לקחת את זה משחק אחרי משחק. יש כמה שבועות להתאושש ונצטרך לבוא להכנות ולעשות את העבודה הכי טוב שאנחנו יכולים. להיות מרוכזים ביחד ומחויבים בשביל הנבחרת. האתגר הוא גדול וקשה, אבל אנחנו מאמינים בעצמנו”. 

מה היה הבדל בין המשחק הזה למשחק בפולין?
״אני חושב שמחויבות. היינו הרבה יותר מחויבים ורצינו הרבה יותר. שמרנו, שיחקנו ביחד ואני שמח מאוד”. 

על חשיבותו של גל מקל אמר גינת: “גל הוא שחקן מאוד חשוב, שחקן שעשה דברים מדהימים בקריירה. עזר לנו מאוד היום לנצח את המשחק הזה ואני מאוד שמח שהוא פה איתנו”. על זוסמן: “יובל עשה עונה מדהימה. שחקן מעולה, עשה משחק מדהים וחשוב לנו מאוד כמובן”. 




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */