יום שלישי, 09.12.2025 שעה 05:36
ליגת ווינר סל 25-26
15668-7778מכבי ת"א
14512-6177הפועל ת"א
14608-6558הפועל העמק
13720-7598עירוני קריית אתא
12520-5747הפועל ירושלים
12591-5907הפועל חולון
11664-6887בני הרצליה
11655-6218עירוני נס ציונה
11708-6718עירוני רמת גן
10690-6398מכבי רעננה
10654-5808הפועל גליל עליון
9622-5887הפועל ב"ש/דימונה
9721-6358מכבי ראשל"צ
8616-5557אליצור נתניה

לא מוותרת: אילת תובעת את האיגוד ואת נתניה

המועדון הדרומי, אשר האיחוד שלו עם עמותת הפועל עפולה לא אושר, פנה לבית המשפט בבקשה לבטל את ההחלטה: "הזכות לשחק בליגת העל שייכת להפועל עפולה"

|
שחקני אילת (שחר גרוס)
שחקני אילת (שחר גרוס)

אגודת הפועל אילת יחד עם מועדון כדורסל גלבוע עפולה הגישו אמש (שני) כתב תביעה כנגד איגוד הכדורסל ואגודת אליצור נתניה בדרישה לביטול מיידי של החלטת בית הדין של איגוד הכדורסל. כזכור, לאחר שעיריית עפולה העבירה את תמיכתה הכספית לקבוצה מאוחדת של הפועל גלבוע/גליל עם הפועל עפולה, שהפכה להפועל העמק, התפנה מקום בליגת העל.

הזכות על המקום הייתה שייכת קודם כל לעמותת הפועל עפולה ואם לא, עוברת לאליצור נתניה, שירדה ללאומית בעונת 2024/25. עמותת עפולה פנתה לאיחוד עם עירוני אילת. האיחוד, למרות המרחק, האסור על פי התקנון, אושר על ידי איגוד הכדורסל בעקבות פירצה. נתניה הגישה ערעור לבית הדין העליון של האיגוד, שביטל את אותו האיחוד וקבע שנתניה היא זו שתשחק בליגת העל. כעת פנתה אילת לבית המשפט האזרחי, כנגד ההחלטה. 

התובעות מבקשות לבטל את הפסיקה וכן סעדים נוספים. בנוסף הגישו הצדדים בקשה לצווי מניעה בדבר שינוי זכויותה של עפולה בליגת העל, צו מניעה לפתיחת גביע ווינר עד להחלטה וארכה לאישור הבקרה עד לאחר סיום ההליך.

דאסטי האנאס (שחר גרוס)דאסטי האנאס (שחר גרוס)

מתוך כתב התביעה: "בנקודת המוצא עומדת העובדה שהפועל עפולה מחזיקה בזכות לשחק בליגת העל בשל הישגיה הספורטיביים, בעוד שאליצור נתניה אינה מחזיקה בזכות כזו לאחר שסיימה בין האחרונות בליגה בעונה הקודמת, במקום שממנו יורדים לליגת המשנה, הליגה הלאומית. מכאן - שיש להחיל נקודת מוצא זו על כל הדיון שבפנינו - הפועל עפולה היא שזכאית לשחק בליגת העל ולא אליצור נתניה”.

בנוסף, נטען בכתב התביעה, כי עפולה לא קיבלה הודעה רשמית מהבקרה התקציבית או מהאיגוד על כך שלא עמדה בזמנים ובתנאים ואף לא קיבלה תשובה לבקשת הארכה שביקשה בשבוע שעבר (אשר נשלחה על ידה פעמיים). באילת טוענים לפגמים נוספים בהליך המשפטי. כעת נשאר לראות האם בית המשפט יתערב בהחלטת בית הדין של האיגוד.

"היה קשה לישון אחרי צרפת"



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */