יום ראשון, 07.12.2025 שעה 12:27
מוקדמות מונדיאל, אירופה 25-26
245-378נורבגיה1
240-228אנגליה2
224-268קרואטיה3
204-278הולנד4
194-228אוסטריה5
187-298בלגיה6
1812-218איטליה7
177-178בוסניה8
177-148פולין9
162-216ספרד10
164-166צרפת11
1611-218ווילס12
168-188צ'כיה13
153-166גרמניה14
142-146שווייץ15
145-78אלבניה16
137-206פורטוגל17
1310-198רומניה18
137-136סקוטלנד19
1312-176טורקיה20
1310-138צפון מקדוניה21
1310-98סרביה22
129-118איי פארו23
1220-198ישראל24
128-66סלובקיה25
117-166דנמרק26
115-66קוסובו27
107-96אירלנד28
1011-106אוקראינה29
1014-88פינלנד30
96-76צפון אירלנד31
917-88מונטנגרו32
810-116הונגריה33
811-118קפריסין34
813-98קזחסטן35
711-136איסלנד36
712-106יוון37
515-58לטביה38
519-48מלטה39
48-36סלובניה40
421-88אסטוניה41
315-76גיאורגיה42
315-68ליטא43
319-36ארמניה44
319-36בולגריה45
212-46שבדיה46
217-46בלארוס47
116-36אזרבייג'ן48
116-38אנדורה49
132-58מולדובה50
013-16לוקסמבורג51
028-38גיברלטר52
031-08ליכטנשטיין53
039-28סן מרינו54

דונארומה החמיא? זה מה שיש כשאתה פראייר

השוער שיבח ("ישראל הקשתה, יש לה עתיד טוב") ובנבחרת דיברו על פספוס לצד גאווה, אבל גם ספגו 13 שערים ב-3 משחקים. עמית לוינטל, שליח ONE לאודינה

|
ג'יאנלואיג'י דונארומה חוגג את הניצחון (ראובן שוורץ)
ג'יאנלואיג'י דונארומה חוגג את הניצחון (ראובן שוורץ)

"התוצאה משקרת" ו"התוצאה לא משקפת" היו הביטויים הקלישאתיים שחזרו עליהם כל אנשי נבחרת ישראל - מהמאמן רן בן שמעון ועד אחרון השחקנים – אחרי התבוסה 3:0 לאיטליה. כולם שיתפו בשתי תחושות מנוגדות משהו שהם חווים: תחושת פספוס ענק לצד תחושת גאווה גדולה.

הפספוס נבע מהפער בין התוצאה הסופית לבין ההופעה במגרש - ההחמצות הגדולות וחוסר ניצול מצבים של אוסקר גלוך, מנור סולומון ותאי בריבו מול טעויות מביכות שנתנו לאיטלקים הבינוניים והאפורים שערים במתנה; ההבנה שביכולת שהציגה הנבחרת, היא הייתה צריכה להוציא תוצאה הרבה יותר טובה מתבוסה 3:0 כפי שמראה לוח התוצאות, תוצאה שמדיחה סופית את ישראל מסיכויי העפלה. לשאלת ONE ענה גלוך כי יתקשה לישון אחרי ההחמצות הגדולות שהיו לו בכל אחת מהמחציות.

תחושת הגאווה נבעה מכך שהנבחרת שיחקה כיחידה אחת מלוכדת, ייצרה הזדמנויות בחוץ מול נבחרת עם מורשת כדורגל מפוארת (כזכור, רק ברזיל זכתה ביותר גביעי עולם מאיטליה), והציגה יכולת כמו שראינו מול כוכבי סרייה א’ ופרמייר ליג. מי שראה את המשחק לא היה יכול להאמין שההרכב של איטליה שווה 440 מיליון אירו והישראלי פחות מ-60 מיליון.

אוסקר גלוך מאוכזב (ראובן שוורץ)אוסקר גלוך מאוכזב (ראובן שוורץ)

תחושת הגאווה נובעת גם מהתגובה של השחקנים אחרי הביזיון מול נורבגיה, במקום לאבד ביטחון הם חזרו לעצמם – והפריעו מאוד לאיטלקים, בדומה למשחק נגד האזורי בחודש שעבר בדברצן באותו 5:4 מטורף. שחקני ישראל הפגינו אומץ ואמונה בדרך המשחק שלהם, וכמו שאמרו גורמים בהתאחדות ואוהדי הנבחרת: "אם כבר להפסיד אז לפחות לתת הכל כמו במשחק הזה ולשחק כדורגל פתוח והתקפי".

ג'יג'י דונארומה, הקפטן האיטלקי, שהזכיר איזה שוער על הוא בהופעה א-לה ג’אנלואיג’י בופון, והציל את הכבוד האיטלקי עם הצלות גדולות ברגעי מפתח, החמיא לנבחרת שלנו: "ישראל הקשתה עלינו, היא נבחרת שיודעת לשחק נהדר כשיש לה את הכדור ברגליים. היא שיחקה טוב בשני המשחקים נגדנו וידעה להפעיל עלינו לחץ ולייצר מצבים, יש לה עתיד טוב".

דונארומה מחמיא לנבחרת

באסה להישאר רק עם המחמאות, אבל זה מה יש כשאתה פראייר גדול. בכל מקרה, אסור לשכוח כי בסופו של דבר הנבחרת שלנו חטפה 8:0 בסיכום שני משחקי אוקטובר, שהיו הכי קשים בבית (בחוץ מול נורבגיה ואיטליה) ולמעשה ספגנו 13 שערים בשלושת המשחקים האחרונים (8 מהם מול הנבחרת של גאטוזו). סופגים בקלות ומתקשים כל כך לכבוש.

עומרי גלזר מתוסכל (ראובן שוורץ)עומרי גלזר מתוסכל (ראובן שוורץ)

נקודות האור: חלאילי ואליאל פרץ

השחקן שהמחיש הכי טוב את ההבדל בין המשחק מול נורבגיה למשחק נגד איטליה הוא ענאן חלאילי, שעשה בשער הראשון שספגנו באוסלו טעות קשה בעמידה ההגנתית וכבש שער עצמי אומלל, זה שפתח את הסכר והוביל לקריסת הכחולים-לבנים, ואילו מול איטליה הסקאוטים של הסרייה א’ רשמו אותו בפנקסים והדגישו עם מארקר.

אין יותר מדי שחקנים, בוודאי לא מנבחרת בסדר גודל של ישראל, שמסוגלים לאמלל ככה את פדריקו דימארקו מאינטר וריקרדו קלאפיורי מארסנל, ולרגעים לעשות מהם צחוק. נדיר שבישראל צומח שחקן כזה שלם שגם מצליח לעשות דריבלים ופריצות מרשימות עם הכדור ברמת יעילות גבוהה (3/5 דריבלים מוצלחים) וגם מפגין עוצמות פיזיות אדירות (5/8 זכייה במאבקים על כדור). חלאילי היה רמה אחת מעל שאר השחקנים בנבחרת אתמול, וגם אחרי שנפצע בשלהי המחצית הראשונה ידע לחזור לעצמו בגדול.

שם נוסף שראוי לציון, זה שעשה את ההתקדמות הגדולה ביותר בקמפיין הנוכחי, הוא אליאל פרץ וספק אם הוא בעצמו היה מסוגל לדמיין התקדמות מטאורית כזו. הוא היה קר רוח ושקול בדעתו, ולא פלא שגם האיטלקים התרשמו מקשר הפועל באר שבע. הנוכחות הפיזית, השקט שלו עם הכדור בניהול המשחק, קריאת המשחק והתנועה המרשימה שלו לשטחים – היא לא דבר של מה בכך, כשמתמודדים מול מנואל לוקאטלי, אלסנדרו טונאלי וניקולו בארלה.

ענאן חלאילי מנתר מעל ריקרדו קלאפיורי (ראובן שוורץ)ענאן חלאילי מנתר מעל ריקרדו קלאפיורי (ראובן שוורץ)

נבחרת של חלוץ ושוער

באיטליה היו שני כוכבים שבלטו מעל כולם: השוער והקפטן דונארומה והחלוץ המרשים, מתאו רטגי. וזה ממחיש את אחת הקלישאות הבולטות בכדורגל של ימינו: משחקי כדורגל מוכרעים ברחבות – בצד אחד ישראל החמיצה ונעצרה על ידי שוער ענק, בצד השני הכשלה מיותרת ברחבה על סף ההפסקה ואיבוד כדור נוראי כמו במחצית השניה חרצו את גורל המשחק, כי בסוף כדורגל הוא משחק פשוט: מי שמנצל טעויות הגנה של היריב ומייצר הברקות עם יעילות התקפית (איזו סיומת מושלמת של רטגי בגול השני) מנצח.

8,000-9,000 צופים בלבד הגיעו למשחק בסטאדיו פריולי באודינה, יש המון ביקורות באיטליה על הנבחרת שלהם ורמת הכדורגל שהיא מציגה, הרבה רוחות פסימיות מצד אנשי התקשורת וציבור אוהדי הקאלצ'יו. זה עלול להיות קמפיין מוקדמות מונדיאל שלישי ברציפות שהיא לא מצליחה להעפיל ישירות למונדיאל (בשני הקודמים בכלל לא העפילה, נראה מה יהיה הפעם). וכמו שאיטליה נראית, באמת שמדובר בנבחרת אפרורית ומביכה ברמתה ביחס להיסטוריה של הכדורגל האיטלקי. אחת הנבחרות החלשות שידעו האזורי, וגם למונדיאל של 48 נבחרות לא בטוח שהם יעפילו, אלא אם יצליחו להשתפר ולהתפקס.

להתראות פרו-פלסטינים מרגיזים

המסע הזה המחיש כמה מאתגר ולא נעים להיות ישראלי או תומך ישראל בימים אלה ברחבי אירופה ומרבית העולם. התחושות באמת לא נעימות.

מפגינים נגד ישראל ברחבי אודינה (ראובן שוורץ)מפגינים נגד ישראל ברחבי אודינה (ראובן שוורץ)

בנורבגיה האווירה הייתה עוינת יותר בצורה משמעותית מאשר באיטליה, גם מצד הקולגות העיתונאים, גם מצד נשיאת ההתאחדות ובעיקר מצד הציבור הפרו-פלסטיני. אמש באודינה כמעט ולא נראו דגלי פלסטין. חוסר הנעימות העיקרי היה בהפגנה במרכז העיר, שם שני מפגינים הטרידו את צוות ONE בפרובוקציות מעצבנות, אבל זה לא מה שירתיע אותנו.

ההפגנה הממומנת והמאורגנת שהלכה ונמשכה שעות ארוכות וקיבצה אלפים מרחבי איטליה, הפכה לאלימה בשעות הערב המאוחרות, במקביל למשחק. הפרות סדר והתפרעויות הובילו את המשטרה להשתמש בגז מדמיע, בדומה למה שקרה בנורבגיה. בתקשורת האיטלקית דווח על שלושה שוטרים שנפצעו וכן שני עיתונאים, אחת מהעיתונאיות דיווחה בטלוויזיה כי נפגעה מאבן שנזרקה לעברה.

ואגב, נהג המונית שלי בדרך חזרה מהאצטדיון למלון, אמיליאנו, היה נחמד מאוד, עד שחשף בפניי את דעותיו החריפות נגד ממשלת ישראל והעומד בראשה, כולל טינופים, איומים והאשמות הכי קשות שיש שנאלצתי לשמוע במשך 10 דקות הנסיעה. מה לעשות שוויכוחים פוליטיים וטיעונים דיפלומטיים לא מוכרעים ברחבות כמו משחק כדורגל.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */