גידי ליפקין
|

שחקני הפועל חולון (רועי כפיר)
הפועל חולון יכולה לנשום לרווחה לאחר שבית המשפט המחוזי בתל אביב קיבל את ההסדר שהציעה הנאמנה מטעם בית המשפט, עורכת הדין ליזה חדש, וכך נמנע מקבוצת הכדורסל ללכת לפירוק למרות חובות כספיים גדולים מהעבר.
עו”ד ליזה חדש מונתה לתפקיד ביוני 2023 לאחר דו”ח קשה מאוד של רשם העמותות על ההתנהלות של עמותת הפועל חולון. תביעות הנושים שהיו נגד חולון הסתכמו בסך של למעלה מ-30 מיליון ש”ח, בהם חובות לשחקני עבר בסך של כ-3 מיליון שקלים, רשויות המס 3.3 מיליון ש”ח, לנשיא הקבוצה כיום, יוסי לוי, 6.5 מיליון שקלים ועוד.
בהסדר שבית המשפט אישר הנושים בדין קדימה יקבלו 30% מהחוב כלפיהם והנושים בדין רגיל יקבלו 15%, והתמורה תעבור לקופת ההסדר תוך 5 שנים. השחקנים שתבעו את פירוק העמותה בזמנו היו בין היתר עמית שמחון, קליף ווייט, שלומי הרוש, וכריסטופר ג’ונסון. רשויות המס הסכימו גם כן להסדר הזה.
עורכת הדין ליזה חדש (נטי לוי)בסך הכל העמותה תשלם לנושים שלה כ-10 מיליון ש”ח תוך פרק זמן של 5 שנים. חלק מהשחקנים ניסו להתנגד להסדר אך כאמור בית המשפט לא קיבל את העמדה שלהם.
השופטת, עירית לושי-עבודי, כתבה בהחלטתה בין השאר: “אשר לטענה כי הצעה משופרת עומדת על 10 מיליון ש”ח אינה משקפת את הערך האמיתי של הקבוצה, זאת בהתחשב בכך שישנן קבוצות כדורסל אחרות בליגה במעמד זהה לזה של הפועל חולון ואשר נמכרו בסכומים גבוהים מאוד של עשרות מיליונים, יש להניח כי לו הייתה הקבוצה נמכרת בהליך הפירוק לגורם החיצוני היה בכך כדי להניב סכומים גדולים יותר אף היא אין בה ממש”.