יום שישי, 24.01.2025 שעה 11:44
הליגה האירופית 24-25
194-177לאציו1
168-147איינטרכט פרנקפורט2
166-127אתלטיק בילבאו3
159-147מנצ'סטר יונייטד4
147-157ליון5
149-147טוטנהאם6
148-117אנדרלכט7
147-107סטיאווה בוקרשט8
1314-187גלאטסראיי9
1310-137בודה גלימט10
129-127ויקטוריה פלזן11
123-67אולימפיאקוס12
119-147גלאזגו ריינג'רס13
119-107אלקמאר14
116-77אוניון סט. גיליוס15
107-147אייאקס16
108-127פאוק סלוניקי17
109-117ריאל סוסיאדד18
107-77מיטיולן19
1011-97אלפסבורג20
96-87רומא21
912-117פרנצווארוש22
99-77פנרבחצ'ה23
914-107בשיקטאש24
811-127פורטו25
79-77טוונטה אנסחדה26
712-87בראגה27
611-77הופנהיים28
616-87מכבי ת"א29
512-67אר.אפ.אס30
49-57סלביה פראג31
415-87מאלמו32
310-37לודוגורץ33
317-67קרבאח אגדם34
215-67ניס35
118-47דינמו קייב36

זהבי: "מתפלל שייגמר בשלום", ייני: "הלב נשבר"

כוכב מכבי והקפטן שפרש בקיץ על הפוגרום המחריד באמסטרדם: "שיטפלו בחלאות", פרץ: "לא נתפס". גם סולומון הגיב. בית"ר, הפועל, ב"ש וחיפה התייחסו

|
ערן זהבי (רדאד ג'בארה)
ערן זהבי (רדאד ג'בארה)

אירוע קשה מאוד הלילה (בין חמישי לשישי) אחרי התבוסה של מכבי תל אביב 5:0 לאייאקס. בעת שאלפי האוהדים שהגיעו לאמסטרדם חזרו מאצטדיון יוהאן קרויף ארנה, הם הותקפו על ידי מתפרעים ערבים והעדויות והתיעודים מהולנד היו קשים במיוחד. אלה שעות של כאוס וחרדה לשלומם של ישראלים רבים שליוו את האלופה למשחק החוץ בליגה האירופית.

הקפטן ערן זהבי כתב באינסטגרם: “פשוט מזעזע, אוהדים שבאו לחוויית כדורגל עוברים סיוט ברחובות ומשטרה ואמבולנסים לא מגיעים לאירוע. מתפלל שזה ייגמר בשלום וכל הקהל המדהים שלנו יחזור הבית בשלום ומאוד מקווה שמישהו ירים את הכפפה ויטפל בחלאות אדם האלה”.

שרן ייני, הקפטן שפרש בקיץ האחרון, הוסיף: “יהודים שהותקפו על אדמת הולנד, אוהדים שבאו ליהנות ממשחק והיו קורבן ללינץ’. הלב נשבר ובעיקר מלא דאגה. חברים יקרים, אוהדים ואנשים שליוו אותי שנים, אני רק מחכה לשמוע שכולם יצרו קשר והגיעו לארץ. יהיו עוד הרבה שאלות שיצטרכו לקבל מענה, אבל כרגע רק מייחל לשמוע שיצאו מכלל סכנה”.

שרן ייני (עמרי שטיין)שרן ייני (עמרי שטיין)

דניאל פרץ שוער באיירן מינכן שגדל במכבי ת”א כתב: “אני רואה את הסרטונים ולא מצליח לעכל! קודם כל אני מתפלל לשובם של כל האוהדים היקרים, אוהדים שטסו ליהנות ממשחק כדורגל ומצאו את עצמם בסיטואציה המטורפת הזאת. לא נתפס שיש פוגרום יהודים ב-2024. המשפחה של מכבי אתם בלב שלי, עם ישראל חי”. מנור סולומון כתב: “אוהדים פשוט באו לתמוך בקבוצה שלהם ועשו לינץ' כי הם יהודים”.

מכבי חיפה מסרה: “כולנו התעוררנו לבוקר של תמונות ותיעודים קשים בהם אוהדי מכבי תל אביב הותקפו בצורה אלימה ומחרידה באמסטרדם שבהולנד, ללא סיוע של המשטרה המקומית, וזאת רק בשל היותם ישראלים. אנו מגנים את האירועים הנפשעים וכולנו תפילה לחזרתם בשלום של כל האוהדים לישראל”.

הפועל תל אביב מסרה: “אנו נחרדים מאירועי האלימות הקשים באמסטרדם. מדובר במעשה טרור בעל אופי אנטישמי מובהק, שרק מעמיק את גודל הזעזוע והכאב. אף אדם לא יכול להישאר אדיש לסרטונים ולתמונות מהלילה. אנו מאחלים החלמה מהירה לפצועים ושכולם יחזרו הביתה בשלום”.

המשטרה באמסטרדם (רויטרס)המשטרה באמסטרדם (רויטרס)

גם קבוצת הכדורסל של הפועל ת”א מסרה: “מועדון הכדורסל מזועזע מהמעשים האלימים והאכזריים שהתרחשו הלילה באמסטרדם. מעשים הנובעים משנאה חסרת רסן, המזכירים תקפות אפלות בהיסטוריה ומהווים תזכורת כואבת לאנטישמיות הגואה”. 

הפועל באר שבע מסרה: “ליבנו עם אוהדי מכבי ת”א שעברו ועוברים רגעים קשים ועם בני משפחותיהם. מתפללים ומצפים לשובכם במהרה”. בית”ר ירושלים מסרה: “מזועזע מהפוגרום שנעשה באוהדי מכבי תל אביב ברחובות אמסטרדם. כולנו עוקבים בדאגה אחרי מה שקורה בהולנד ומתפללים לשלומם של מנותקי הקשר והפצועים. כולנו ביחד וניתן יד בכל דבר שנידרש עבור מכבי תל אביב ואוהדיה”.

הפועל ירושלים מסרה: “תמונות קשות מאמסטרדם. עצוב שאוהדי כדורגל ישראלים בחו”ל צריכים לחוות את זה. מקווים לבריאות וחזרה בטוחה של כל אוהדי מכבי תל אביב לארץ”. מ.ס אשדוד: “הלב והראש עם אוהדי מכבי ת"א שעברו הלילה את הזוועות ברחובות אמסטרדם. מתפללים לשובם של כל הישראלים חזרה לישראל בריאים ושלמים. עם ישראל חי, תמיד!”.

כוחות משטרה באמסטרדם (צילום מסך)כוחות משטרה באמסטרדם (צילום מסך)

מכבי נתניה מסרה: “מועדון הכדורגל מכבי נתניה מגנה בכל תוקף ומביע זעזוע מהאירועים האלימים שהתרחשו אמש באמסטרדם, בהם הותקפו אוהדי מכבי תל אביב בברוטליות לאחר המשחק. התקפה מתוכננת ומכוונת זו, שנבעה משנאה אנטישמית טהורה, מהווה קו אדום שאסור שיעבור בשתיקה בעולם הספורט ובכלל. אנו עומדים לצד אוהדי מכבי תל אביב, מאחלים החלמה מהירה לפצועים ומקווים שכולם ישובו במהרה הביתה בשלום. הכדורגל צריך לחבר בין אנשים ועמים, לא להפריד. אלימות ושנאה - אין להם מקום!”

בני יהודה מסרה: “מועדון הכדורגל בני יהודה תל אביב מזועזע לנוכח התמונות הקשות המגיעות מאמסטרדם, בהם אוהדי כדורגל ישראלים הותקפו רק על סמך יהדותם, תמונות אלו מזכירות ימים קשים מאוד. זאת מתקפה אנטישמית, אכזרית ומגעילה ואין מילים אחרות לייפות את מעשי הטרור הללו,  ומעבר לכדורגל, כולנו אחים שנרדפים יום יום בארץ ובחו״ל. אנו במועדון נושאים תפילה לשובם המהיר של אוהדי מכבי תל אביב, שכנתו ולרפואת כל הפצועים מהמקרים המזעזעים האלו”.

הפועל חולון בכדורסל מסרה: “מועדון הכדורסל הפועל 'קבוצת נתנאל' חולון מביע זעזוע עמוק מהלינץ' שהתרחש הלילה באוהדי מכבי תל אביב באמסטרדם. ברגעים כאלה כולנו אחים ללא הבדל של קבוצה כזאת או אחרת. אנחנו במשפחה הסגולה מבקשים לחבק את אוהדי מכבי תל אביב, לאחל החלמה מהירה לפצועים וחזרה  מהירה ובטוחה לישראל לכל האוהדים הצהובים”.

מזעזע: הלילה הקשה באמסטרדם

מנהלת הליגה בכדורסל מסרה: “אנחנו מביעים זעזוע ושאט נפש מהפוגרום האלים והנוראי שנערך הלילה באמסטרדם באוהדי מכבי תל אביב בכדורגל. פשעי השנאה האלו, על רקע אנטישמי ושנאת ישראל, צריכים להיות מוקעים מהחברה בהולנד בפרט ובאירופה בכלל - ורשויות החוק המקומיות חייבות לטפל בהם בכל חומרת הדין בהקדם האפשרי. אנו מקווים לראות את כל האוהדים בחזרה בביתם במהרה ומאחלים החלמה מהירה לפצועים”.

אסור לפספס
נגןאת השיא המטורלל הזה אתם חייבים להכיר
את שיא גינס המטורלל הזה אתם חייבים להכיר
נגןמה עשה הנכד? טומי בוזגלו כובש ומבשל
מה עשה הנכד? טומי בוזגלו כובש ומבשל
נגןויניסיוס ג'וניור הקאובוי בפרסומת חדשה
ויניסיוס ג'וניור הקאובוי בפרסומת חדשה
נגןדובאי: מפגש מפחיד בין מודריץ' לנחש ענקי
מצחיק: מודריץ' לא ציפה לנחש הענקי הזה
/* LAST / NEXT ROUNDs */